«Θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου την χορήγηση επιδόματος στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στη Μύκονο.
Μάλιστα, εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου αποτελεί «πολιτικό προηγούμενο» και για την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα (ειδικά για τις πιο τουριστικές περιοχές). Ωστόσο, το πραγματικό πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται – σύμφωνα με τον Σύλλογο – και δεν είναι άλλο από την ανάγκη της πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο δημόσιο σχολείο.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου
Το Δ.Σ του συλλόγου μας εδώ και χρόνια – και ειδικά τη φετινή σχολική χρονιά – ανέδειξε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και αντιμετώπισης των αναπληρωτών συναδέλφων μας στη νησιωτική Ελλάδα.
Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση στις Κυκλάδες στελεχώνεται κατά 40% από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, με συνέπεια την πλήρη υπονόμευση οποιασδήποτε συγκροτημένης εκπαιδευτικής παρέμβασης στη συγκεκριμένη περιοχή.
Οι περιπλανώμενοι εκπαιδευτικοί και το υψηλό κόστος διαβίωσης αποτελούν την σκληρή πραγματικότητα των περισσότερων εκπαιδευτικών που προσπαθούν υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες να ανταποκριθούν στις μορφωτικές απαιτήσεις των μαθητών μας και των τοπικών κοινωνιών.
Από αυτή την άποψη, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου για χορήγηση επιδόματος στέγασης για κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό (100 ευρώ για κάθε μήνα πραγματικής υπηρεσίας στο συγκεκριμένο νησί) εκτιμάμε ότι είναι μια θετική εξέλιξη που δικαιώνει τους αγώνες και την πάλη του συλλόγου μας.
Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί πολιτικό προηγούμενο και για την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα, ειδικά για τις πιο τουριστικές περιοχές. Ασφαλώς κανένα επίδομα δεν μπορεί να λύσει το πραγματικό πρόβλημα που είναι η ανάγκη της πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο δημόσιο σχολείο.
Συνεχίζουμε, επομένως, τον αγώνα μας για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών και την προάσπιση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας.