Ελευθέριος Βενιζέλος: Επανήλθε «στα ίσα» το πλοίο – Συνεχίζεται η κατάσβεση και η εκκένωση (video)

 
 
 

eleytherios venizelos klisi

Επανήλθε «στα ίσα» μετά την κλίση 7 μοιρών δεξιά που είχε πάρει το πρωί το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που βρίσκεται για τρίτη ημέρα σήμερα ελλιμενισμένο στον Πειραιά, μετά τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στο γκαράζ του.

Το πρωί της Παρασκευής, περίπου στις 11:30 στην ακτή Ξαβερίου σήμανε συναγερμός όταν διαπιστώθηκε ότι το πλοίο πήρε κλίση προς τα δεξιά. Αμέσως δόθηκε εντολή εκκένωσης και επικράτησε πανικός. Η κλίση αρχικά ήταν 9 μοίρες προς τα δεξιά όμως σιγά σιγά το πλοίο άρχισε να ισορροπεί. Αμέσως έγιναν προσπάθειες απάντλησης των υδάτων προκειμένου το πλοίο να επανέλθει σε ευθυγράμμιση. Στο σημείο έσπευσαν ρυμουλκά προκειμένου να συνεισφέρουν βοήθεια.

Περίπου στη 1:30 το μεσημέρι, έφτασαν στο πλοίο ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός μαζί με τον Υποστράτηγο της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνο Γιόβα. Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε ότι πλέον η επιχείρηση θα προχωράει βήμα-βήμα ώστε να μην υπάρξουν ξανά εμπλοκές καθώς και να αφαιρεθούν όλα τα λήμματα που δημιούργησε η φωτιά όπως καμένα λάστιχα, εμπορεύματα κ.λπ. και μετά τα καμένα οχήματα.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαντορινιός πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος και αναμένεται να συνεχισθούν οι προσπάθειες για την πλήρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Στο σημείο βρίσκονται ο πραγματογνώμονας που έχει ορίσει η εισαγγελία Πειραιά και στελέχη της επιθεωρήσεις πλοίων αλλά είναι τόσο πυκνοί οι καπνοί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ορατότητα ουτοσώστε να προχωρήσουν οι εργασίες.

Την όλη επιχείρηση συντονίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άντρες της οποίας άνοιξαν τρύπες δεξιά του πλοίου για να φεύγουν τα νερά τα οποία πέφτουν στη φωτιά και ανάγκασαν το πλοίο να πάρει μεγάλη κλίση. Παράλληλα δύο σκάφη αντιρρυπαντικά μάζευαν τα νερά για να μην προκληθεί ρύπανση.

https://www.youtube.com/watch?v=l0si0_VKbcQ&feature=youtu.be 

Οι πυροσβέστες, από χθες έχουν καταφέρει να φτάσουν σε πολλά σημεία που δεν ήταν προσβάσιμα. Έως τώρα έχει βγει ένα μεγάλο μέρος των μεγάλων οχημάτων ορισμένα από τα οποία έχουν σημαντικές ζημιές.

Να σημειωθεί ότι οδηγοί καταφτάνουν συνεχώς προκειμένου να παραλάβουν κάποια από τα οχήματα που βγαίνουν από το πλοίο ενώ κάποιοι από αυτούς αρνούνται να τα παραλάβουν αφού έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά. Η διαδικασία που ακολουθείται, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας ΑΝΕΚ, είναι η σύνταξη έκθεσης από την ασφάλεια του πλοίου ή του οχήματος για τις ζημιές που έχει υποστεί ένα όχημα και κατόπιν η συνεννόηση με την εταιρεία για τη διαδικασία της αποζημίωσης.
Επίσης έξω από το πλοίο έχει στηθεί κιόσκι της ναυτιλιακής εταιρίας που δίνει πληροφορίες και στους επιβάτες των οποίων οι αποσκευές είναι ακόμη στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όπως αναφέρουν, οι επιβάτες θα πρέπει να αφήνουν τα στοιχεία τους και όταν ολοκληρωθεί η εκκένωση του πλοίου θα δηλώσουν τι έχουν απωλέσει για να ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*