Σύνδεσμος Πολυτέκνων Νάξου προς πρωθυπουργό: «Οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος»

 
 
 

polytekni oikogeneia

Να δώσει τα ειδικά προνόμια που δικαιούνται οι πολύτεκνοι ζητά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με επιστολή του ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Νάξου. Όπως σημειώνει, ενώ το Σύνταγμα αναφέρει ότι οι «Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος» αυτή τη «φροντίδα» όχι μόνο δεν την εισπράττουν αλλά καλούνται να πληρώνουν και μια αβάσταχτη φορολογία.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι, ολοένα να λιγοστεύουν οι πολύτεκνες οικογένειες στην Ελλάδα …όπου «σε μερικά χρόνια οι Έλληνες θα καταντήσουν να είναι μειοψηφία στον ίδιο τους τον τόπο».

«Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να βοηθήσετε τις πολύτεκνες οικογένειες δίνοντας κίνητρα σε νέες οικογένειες με δύο και τρία παιδιά να γίνουν πολύτεκνοι» σημειώνουν οι πολύτεκνοι της Νάξου και ειδικότερα, ζητούν την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ της πρώτης κατοικίας στις πολύτεκνες οικογένειες.

Αναλυτικά η επιστολή του Συνδέσμου Πολυτέκνων Νάξου στον Πρωθυπουργό:

Η υπογεννητικότητα στην πατρίδα μας ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις σε τέτοιο βαθμό ώστε να μιλάμε πια για δημογραφική κατάρρευση. Σε μερικά χρόνια θα είμαστε μειοψηφία στον ίδιο μας τον τόπο.
Ανάχωμα σ΄ αυτό τον εφιάλτη θα μπορούσαν να γίνουν οι πολύτεκνες οικογένειες, αν εσείς που κυβερνάτε τις στηρίζατε, προστατεύοντας τις από την κρίση. Σήμερα οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν μειωθεί δραματικά κι εσείς δεν κάνετε απολύτως τίποτα για να τις προστατεύσετε από τι φορολογική χιονοστιβάδα που ταλαιπωρεί τα τελευταία οκτώ χρόνια τους Έλληνες.

Το Σύνταγμα μας στην παρ. 2 του άρθρου 21 αναφέρει ότι «Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος» δεν αναφέρει ότι αυτά τα ευεργετήματα και μέτρα περιορίζονται μόνο σε όσες πολύτεκνες οικογένειες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα χρόνια της κρίσης βρήκατε την ευκαιρία να περικόψετε τα περισσότερα ευεργετικά μέτρα που μας αφορούν και μάλιστα μέτρα που δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος όπως τις ελεύθερες μετεγγραφές φοιτητών, τις διανομές προϊόντων από την Ε.Ε. , το ποσοστό του 10% των τέκνων μας στις σχολές της Πυροσβεστικής και πολλά άλλα. Όχι μόνο δεν στηρίξατε όλα αυτά τα χρόνια την πολύτεκνη οικογένεια άλλα κάνατε ότι είναι δυνατό για να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι ήδη ελάχιστες πολύτεκνες οικογένειες. Οι πολύτεκνες οικογένειες θα έπρεπε να είναι στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές η κόκκινη γραμμή της πολιτική σας.

Σε όσα νομοθετήσατε στα χρόνια της κρίσης πουθενά δεν υπήρξε ειδική πρόνοια για τους πολύτεκνους, δεν εξαιρεθήκαμε από κανένα φόρο ακόμα και αυτούς του πλειστηριασμούς. Και σαν μην έφτανε αυτό στην περίπτωση του συμπληρωματικού φόρου της ακίνητης περιουσίας έως του ποσού των 200000€ ο πολύτεκνος με 4 παιδιά δεν θα έπρεπε να πληρώνει συμπληρωματικό φόρο για περιουσία πάνω των 620000€ δηλ δεν μεταχειριζόμαστε ούτε σαν τον άγαμο. Το ίδιο ισχύει και στο αφορολόγητο όριο, εξισωνόμαστε με τον άγαμο.

Τώρα μας λέτε ότι βγήκαμε από το μνημόνιο και η οικονομία της χώρας μας πηγαίνει καλύτερα. Ακούμε για παροχές σε διάφορες κοινωνικές ομάδες και καλά κάνετε, όμως δεν ακούμε τίποτα για τις πολύτεκνες οικογένειες. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να βοηθήσετε τις πολύτεκνες οικογένειες δίνοντας κίνητρα σε νέες οικογένειες με δύο και τρία παιδιά να γίνουν πολύτεκνοι. Εκείνο που θεωρούμε πολύ σημαντικό είναι η απαλλαγή της πρώτης κατοικίας των πολύτεκνων από το ΕΝΦΙΑ. Δεν είναι δυνατόν οι πολύτεκνοι, που στην πλειοψηφία τους, κατάφεραν όσοι μπόρεσαν, να κάνουν ένα σπίτι με πολλές στερήσεις και πολύ κόπο, να πληρώνουν αυτό το χαράτσι αδυνατώντας πολλές φορές να ικανοποιήσουν άλλες βασικές ανάγκες της οικογένειας τους, όπως ρουχισμό, διατροφή καλής ποιότητας, για ψυχαγωγία πια δε μιλάμε.

Πιστεύουμε ότι μετά από τόσα χρόνια μειώσεων των εισοδημάτων μας δικαιούμαστε αυτή την ελάφρυνση από την πολιτεία σαν μια ανταμοιβή στις δυσκολίες που περάσαμε μεγαλώνοντας αυριανούς Έλληνες πολίτες που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας.

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*