Συνάντηση Συρμαλένιου, Συρίγου και Μανιού με την ΟΣΥΜΙΚ

 
 
 

Ενημερωτική συνάντηση μεταξύ των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου, Αντώνη Συρίγου και Νίκου Μανιού και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλάδων (ΟΣΥΜΙΚ), αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Πασχάλη Συρίγο και τον Φραγκίσκο Ράμφο, πραγματοποιήθηκε χθες στη Βουλή.

Στη συνάντηση, η οποία επιβεβαίωσε τη διαχρονικά καλή συνεργασία των βουλευτών με την Ομοσπονδία, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
1ον Η πορεία του πιλοτικού προγράμματος για την αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα στα μικρά κυκλαδονήσια. Για το θέμα αυτό, που ξεκίνησε με κοινή πρωτοβουλία της ΟΣΥΜΙΚ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την κατάθεση προτάσεων από πέντε νησιά (Ανάφη, Σίκινος, Φολέγανδρος, Σίφνος, Κύθνος), θα υπάρξουν πολύ σύντομα ανακοινώσεις που θα συγκεκριμενοποιούν τα περαιτέρω βήματα.
2ον Κατάθεση από την Ομοσπονδία πρότασης διερεύνησης υλοποίησης προγράμματος βιολογικού καθαρισμού λυμάτων των μικρών νησιών και επαναχρησιμοποίησής τους για αρδευτική χρήση, από εξειδικευμένο πλοίο, βάσει πρότασης συγκεκριμένης εταιρείας.
3ον Η προώθηση εγκατάστασης πρόσθετης μονάδας αφαλάτωσης στη Σίκινο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
4ον Η αναζήτηση πρόσθετων κινήτρων για την εγκατάσταση γιατρών, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε ενημέρωση για την πρόσφατη προκήρυξη κάλυψης θέσεων μόνιμων γιατρών σε Άνδρο, Τήνο, Αμοργό, Μήλο, Πάρο και Σίφνο.
5ον Η δωρεάν ακτοπλοϊκή μεταφορά ασθενών με συγκεκριμένο παραπεμπτικό από τους γιατρούς των Κέντρων Υγεία και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων. Η Ομοσπονδία ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία των βουλευτών να υπάρξει σύντομα νομοθετική ρύθμιση για τους ασθενείς που χρήζουν επείγουσας μεταφοράς.
Οι τρεις βουλευτές δεσμεύτηκαν να θέσουν όλα τα παραπάνω ζητήματα στα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να διερευνηθούν και να προωθηθούν οι βέλτιστες δυνατές λύσεις.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*