VIDEO: Διάσωση δελφινιού στη Νάξο (φώτος)

 
 
 

Ένα πανέμορφο νεαρό δελφίνι έσωσε με παρέμβαση του ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής» Νάξου σε συνεργασία με τις Λιμενικές αρχές και κατοίκους του νησιού.

Το πρωί του Σαββάτου ο Σύλλογος έλαβε τηλεφωνική ενημέρωση για «ζωντανό δελφίνι» που βρίσκονταν στην ακτή στην παραλία Καστράκι, στη Νάξο.

Μέλη του Συλλόγου έσπευσαν στο σημείο και βρήκαν το νεαρό ζωοδέλφινο (Stenella coeruleoalba) στο οποίο άμεσα έκαναν τις πρώτες απαραίτητες ενέργειες ώστε να το κρατήσουν στη ζωή.

Ο Σύλλογος Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «ΑΡΙΩΝ» έκριναν ότι το πανέμορφο θηλαστικό θα έπρεπε να μεταφερθεί σε απάνεμη ακτή, καθότι στη συγκεκριμένη παραλία η θάλασσα ήταν εξαιρετικά κυματώδης και να γίνει προσπάθεια να οδηγηθεί στα ανοιχτά.

Έτσι κι έγινε. Μέλη του Συλλόγου σε συνεργασία με κατοίκους της περιοχής και στελέχη του Λιμενικού μετέφεραν το δελφίνι στα ανοιχτά της θάλασσας και το άφησαν ελεύθερο.

«Αφού ξεπέρασε το σοκ κάνοντας αρκετούς γύρους δίπλα μας είδαμε ότι κολυμπά κι αναπνέει φυσιολογικά κι έτσι το οδηγήσαμε στα ανοιχτά, το ελευθερώσαμε κι έφυγε προς το πέλαγος. Παραμείναμε στο σημείο για αρκετή ώρα ούτως ώστε να διαπιστώσουμε πιθανή επιστροφή του στην ακτή κι ελπίζουμε ότι το συμβάν οφείλεται σε έναν απλό αποπροσανατολισμό και όχι σε παθολογικά αίτια» σημειώνει ο Σύλλογος Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου, που ευχαριστεί θερμά το πλήρωμα του Λιμενικού Σώματος κι όλους όσοι βοήθησαν για να έχει αίσιο τέλος όλη αυτή η προσπάθεια.

{youtube}dUwMPZEtpTI{/youtube}

delfini kastraki 2delfini kastraki 3delfini kastraki 6

(Visited 8 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*