Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου: Άψογη «οικοδέσποινα» η Νάξος

admin
08/06/2015 15:42
 
 
 

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Συνθέτων Ανδρών – Γυναικών και Νέων Ανδρών – Γυναικών που ολοκληρώθηκε χθες στη Νάξο.

Αθλητές, προπονητές, τεχνικοί, κριτές, στελέχη του ΣΕΓΑΣ και θεατές που βρέθηκαν στη σημαντική αυτή αθλητική διοργάνωση (η οποία πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων) έκαναν λόγο για την άψογη υποδομή του σταδίου και για το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Για ένα διήμερο (6 και 7 Ιουνίου) κορυφαίοι αθλητές από διάφορα σημεία της Ελλάδας αγωνίστηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Νάξου στα αθλήματα του δεκάθλου και του επτάθλου, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. Επίσης, μικροί αθλητές και αθλήτριες κυκλαδικών σωματείων και σχολείων της Νάξου έδωσαν το παρών, αγωνιζόμενοι σε δρομικά μικρών κατηγοριών.

Εντυπωσιακή είναι η επιτυχία της αθλήτριας Σοφίας Υφαντίδου από τον «ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟ ΒΕΡΟΙΑΣ», η οποία αναδείχτηκε πρώτη, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει 6.113 βαθμούς και να πετύχει νέο ατομικό ρεκόρ, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου. Δεύτερη ήταν η Στέλλα Τσικανούλα με 5.337 βαθμούς (επίδοση που είναι ατομικό της ρεκόρ) και τρίτη η Βασιλική Μαρκοπούλου με 4.996 βαθμούς.

Στους άνδρες την πρώτη θέση κατέκτησε ο Παναγιώτης Μάντης με 7.147 βαθμούς (επίδοση αρκετά κοντά στο όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Ταλίν, που είναι 7.200). Δεύτερος με 6.754 βαθμούς ήταν ο Γρηγόρης Καπρινιώτης και τρίτος ο Θανάσης Χατζόπουλος 6.532 βαθμούς.

 

Τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέβαλαν στο αίσιο αποτέλεσμα αυτού του δύσκολου εγχειρήματος εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαργαρίτης, με την επιτυχία της διεξαγωγής να «ανοίγει» τον δρόμο για την πραγματοποίηση κι άλλων παρόμοιων αθλητικών γεγονότων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Ήδη, ζητήθηκε και την επομένη χρονιά η διεξαγωγή του ίδιου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος να γίνει στο Νότιο Αιγαίο.

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*