Δασικοί χάρτες και εκτός σχεδίου δόμηση τα ζητήματα που έθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος ο Γιώργος Χατζημάρκος

Newsroom
15/10/2020 11:46
 
 
 

Τα – κρίσιμης σημασίας για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου – ζητήματα των δασικών χαρτών και της εκτός σχεδίου δόμησης, στη βάση των προτάσεων που ήδη έχει καταθέσει η Περιφέρεια στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης επί του Σ/Ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εκσυγχρονισμός του Χωροταξικού και Πολεοδομικής Νομοθεσίας», έθεσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος στον Κωστή Χατζηδάκη, επ’ ευκαιρία των εγκαινίων της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Νάξου.

Ειδικότερα για το θέμα των δασικών χαρτών, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι αν δεν ληφθούν υπόψη οι προτάσεις που έχει καταθέσει η Περιφέρεια, τίθεται σε ορατό και άμεσο κίνδυνο η αναπτυξιακή προοπτική των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, αλλά ακόμη και η ίδια η επιβίωση των κατοίκων και το μέλλον των οικογενειών τους, η ασφάλεια των συναλλαγών, η προσέλκυση επενδύσεων καθώς και η θεμελιώδης εμπιστοσύνη που θα πρέπει το κράτος να παρέχει στους πολίτες του.

Για όλα τα παραπάνω θέματα, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
«Η συζήτηση για το Περιβάλλον βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Η μάχη για το Περιβάλλον που θα κληρονομήσουν από εμάς οι επόμενες γενιές, είναι μάχη ζωής. Έχει ανοίξει, τόσο η συζήτηση, όσο και η δράση, σε μεγάλο αριθμό ζητημάτων και είναι κρίσιμο να προχωρήσουμε με καθαρό μυαλό και ακόμα πιο καθαρές θέσεις.

Η εκδήλωση για την Διασύνδεση και της Νάξου μας έδωσε μια ακόμα ευκαιρία να παρουσιάσουμε στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη τις προκλήσεις και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα νησιά. Μαζί, φυσικά, με τις θέσεις μας. Τα επιχειρήματα μας.

Γιατί, σε όλες τις μάχες μπαίνουμε με θέσεις, διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης. Τα Δασικά, η Εκτός Σχεδίου Δόμηση, οι ΑΠΕ, η Διαχείριση Απορριμμάτων είναι ζητήματα ανοικτά, πάνω στα οποία δουλεύουμε με αφοσίωση. Δεν έχουμε λείψει από μια καμία μάχη».

(Visited 101 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*