Αρχές Φεβρουαρίου η τηλεδιάσκεψη Λεονταρίτη-Μενδώνη για ζητήματα αρμοδιότητας του ΥΠ.ΠΟ.

Newsroom
25/01/2021 13:16
 
 
 

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα γίνει τελικά η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και φορέων της Σύρου με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του τελευταίου με την Υπουργό, η τηλεδιάσκεψη ορίστηκε για τις 3 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι και αυτήν θα συμμετάσχουν επίσης, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Λεονταρίτη με την Υπουργό στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατά την διάρκεια της οποίας της είχε μεταφέρει το αίτημα – πρόσκληση για επίσκεψή της στη Σύρο προκειμένου να συζητηθούν θέματα αρμοδιότητος του Υπουργείου, όπως αυτά έχουν τεθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων, Διοικούσες Επιτροπές Κληροδοτημάτων, κ.ά.).

Η κα Μενδώνη εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι η συνάντηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Σύρο, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός του Υπουργείου, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη χώρα, άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί το νησί μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σε δήλωσή του για την επικείμενη τηλεδιάσκεψη, ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε: «Ευχαριστώ την κα Υπουργό για την ανταπόκρισή της. Πρόκειται για μια σημαντική “συνάντηση” στην οποία τα χρόνια και μεγάλα προβλήματα της Ερμούπολης και της Άνω Σύρου (νεοκλασικά κτίρια, χρόνος αδειοδότησης, κ. ά.) θα τεθούν επί τάπητος.
Η επιστημονική επάρκεια των στελεχών που θα συμμετάσχουν από πλευράς Σύρου και οι διαφαινόμενες καλές προθέσεις από πλευράς Υπουργού μου επιτρέπουν να είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα».

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*