Οι επισκευές στο λιμάνι της Δονούσας έφεραν «μερική» ακτοπλοϊκή απομόνωση – Τι ζητούν Συρμαλένιος και Σαντορινιός

Newsroom
25/05/2021 19:09
 
 
 

 

Αναστάτωση επικρατεί αυτές τις μέρες στη Δονούσα, καθώς οι επισκευές στο λιμάνι του νησιού είχαν ως αποτέλεσμα την «μερική» ακτοπλοϊκή απομόνωση της.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω των επισκευών, η εταιρεία “Blue Star Ferries” ανέστειλε τα δρομολόγιά της προς το νησί τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουνίου, με το «βάρος» της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Δονούσας να σηκώνει το «Express Skopelitis”, το οποίο την εξυπηρετεί (προς το παρόν) μόνο για τρεις μέρες της εβδομάδας. Παράλληλα, ούτε «ΣΑΟΝΗΣΟΣ», το δεύτερο πλοίο της ενδοκυκλαδικής διασύνδεσης έχει δρομολογηθεί.

Την κατάσταση αυτή περιγράφουν σε ερώτησή τους προς τον Υπουργό Ναυτιλίας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Νεκτάριος Σαντορινιός, οι οποίοι ζητούν να μάθουν εάν προτίθεται να πάρει μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Δονούσας, τουλάχιστον με την Νάξο για 6-7 μέρες τη βδομάδα, διασφαλίζοντας τον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό και τη μεταφορά μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών.

Αναλυτικά, η ερώτηση προς τον κ. Πλακιωτάκη με θέμα «Ανάγκη άμεσης ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Δονούσας με τη Νάξο για το διάστημα εκτέλεσης εργασιών στο λιμένα του νησιού» έχει ως εξής:

Τις τελευταίες ημέρες σειρά δημοσιευμάτων του τοπικού κυκλαδικού τύπου, αναδεικνύουν με έμφαση την ανάγκη η Δονούσα να μην μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία τις περισσότερες μέρες της βδομάδας.

Όπως έγινε γνωστό, λόγω επισκευών στο λιμάνι της Δονούσας, η εταιρεία Blue Star ανέστειλε τα δρομολόγια της προς το νησί μέχρι τουλάχιστον τις 15/6. Έτσι η Δονούσα έμεινε ουσιαστικά με διασύνδεση μέσω του Express Skopelitis, μόνο για τρεις μέρες τη βδομάδα, ενώ υπάρχει υπόσχεση για ένα επιπλέον δρομολόγιο, δηλαδή συνολικά να εκτελούνται τέσσερα δρομολόγια τη βδομάδα. Παράλληλα ούτε το δεύτερο πλοίο της ενδοκυκλαδικής διασύνδεσης το «ΣΑΟΝΗΣΟΣ», έχει δρομολογηθεί.

Επειδή, όπως κατανοούμε όλοι η επισκευή του λιμένα ενδέχεται να διαρκέσει πολύ περισσότερο χρόνο από τον αρχικό στόχο.

Επειδή, όλα τα παραπάνω διαμείβονται πάνω στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και είναι ευνόητο ότι θα πρέπει να αναζητηθεί άμεσα ακτοπλοϊκή κάλυψη του νησιού για περισσότερες μέρες τη βδομάδα.

Επειδή, οι κάτοικοι αλλά και οι επιχειρηματίες της Δονούσας μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι ανάστατοι.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεται να πάρει άμεσα μέτρα, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Δονούσας, τουλάχιστον με τη Νάξο για 6-7 μέρες τη βδομάδα και να διασφαλιστούν απρόσκοπτα τόσο ο ανεφοδιασμός, όσο και η μεταφορά των κατοίκων και των τουριστών;

(Visited 351 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*