Στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθεί ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς – Τι ζήτησαν οι δικηγόροι του από τον Ανακριτή

Newsroom
22/07/2021 17:09
 
 
 

 

Περίπου 6 ώρες διήρκησε η μαραθώνια ανάκριση του 30χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς, ο οποίος εμφανίστηκε καταβεβλημένος στον Ανακριτή, μετά και την χθεσινή του διανυκτέρευση στο Νοσοκομείο της Νάξου, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο 30χρονος ομολόγησε, με τον Ανακριτή να του κάνει «στενό μαρκάρισμα» σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ζήτησε «συγνώμη» για την αποτρόπαια πράξη του, για την οποία δήλωσε συντετριμμένος. Οι δικηγόροι του έκαναν λόγο για «δυσκολία επικοινωνίας» του κατηγορούμενου, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη του Ανακριτή και της κας Εισαγγελέως.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροί του κατέθεσαν αίτημα για μεταφορά του στο ψυχιατρικό τμήμα των  φυλακών Κορυδαλλού, το οποίο όμως θα εξεταστεί.

Οι κ.κ. Τρύφωνας Κόλλιας και Γιάννης Βλάχος δήλωσαν υπέρ της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης και της απόδοσης δικαιοσύνης, ωστόσο πρόσθεσαν ότι αν αποδειχθεί από την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη (που έχουν ήδη αιτηθεί) πως ο εντολέας τους πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, τότε θα πρέπει να έχει και την ανάλογη αντιμετώπιση από τη δικαιοσύνη. Ειδικότερα, ο κ. Βλάχος είπε πως «η αρρώστια του είναι δεδομένη», αφού έχει διαγνωστεί από το 2015 και έχει τύχει θεραπευτικής αγωγής, την οποία όμως ο κατηγορούμενος δεν ελάμβανε με συνέπεια, με αποτέλεσμα να οξύνεται η πάθησή του.

Πάντως χθες, και οι γιατροί του Γ.Ν. Νάξου του χορήγησαν ειδική φαρμακευτική αγωγή, με τους δυο δικηγόρους να αποφεύγουν να απαντήσουν αν ο 30χρονος έκανε τελικά απόπειρα αυτοκτονίας, γι’ αυτό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού. Επίσης, απέφυγαν να σχολιάσουν και την ιατροδικαστική έκθεση που έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται ότι η μεταγωγή του στις φυλακές θα γίνει, κατά πάσα πιθανότητα, αύριο Παρασκευή, ωστόσο τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις των δύο δικηγόρων και τη στιγμή της αναχώρησης του γυναικοκτόνου από τον Ανακριτή.

(Visited 784 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*