VIDEO: Aegean Rebreath και Attica Group «ΠΛΕΟΥΝ ΜΑΖΙ» και καθαρίζουν το βυθό στο λιμάνι της Νάξου (φώτος)

Καθαρισμός λιμάνι Νάξου
Newsroom
13/11/2021 19:40
 
 
 

 

Η Νάξος είναι ο πρώτος σταθμός των περιβαλλοντικών αποΔράσεων της Attica Group και της Aegean Rebreath για την απορρύπανση των βυθών και την προστασία της θαλάσσιας ζωής των νησιών, στο πλαίσιο του προγράμματος Υπευθυνότητας «ΠΛΕΟΥΜΕ ΜΑΖΙ».

Καθαρισμός λιμάνι Νάξου

60 περίπου εθελοντές από την Attica Group και την Aegean Rebreath με την υποστήριξη του Συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» και του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ξεκίνησαν από το Σάββατο το πρωί να εργάζονται με στόχο τον καθαρισμό του βυθού του λιμανιού της Νάξου.

Καθαρισμός λιμάνι Νάξου

Καθαρισμός λιμάνι Νάξου

11 δύτες βούτηξαν στο λιμάνι (στη μικρή σκάλα) και ανέλκυσαν πλαστικά και όλα τα είδη απορριμμάτων.

Καθαρισμός λιμάνι Νάξου

Όλα τα απορρίμματα μεταφέρθηκαν έξω, διαχωρίστηκαν από τους εθελοντές «ξηράς» και καταγράφηκαν.

Καθαρισμός λιμάνι Νάξου

Οι εργασίες καθαρισμού θα συνεχιστούν και την Κυριακή όπου θα εγκαινιαστεί και ο Σταθμός Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων που θα βρίσκεται πλέον στο Αλιευτικό Καταφύγιο Νάξου.

Για την «απόΔραση» στη Νάξο μιλούν στην κάμερα του naxostimes.gr το μέλος της εταιρικής υπευθυνότητας της Attica Group Γεωργία Κοκκαλιάρη, ο εθελοντής της Aegean Rebreath Βασίλης Σταμογιάννης και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» Γιάννης Ορφανός.

Να σημειωθεί ότι οι εθελοντές της Attica Group και της Aegean Rebreath θα συνεχίζουν τις «αποΔράσεις» τους και το επόμενο διάστημα με σταθμούς και άλλα νησιά.

(Visited 646 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*