Δημήτρης Καπούνης: Έκκληση για προστασία του καταναλωτή και του κτηνοτρόφου ενόψει του Πάσχα

Newsroom
23/04/2024 20:45
 
 
 

 

«Η Πολιτεία να προστατεύσει και τον καταναλωτή και τον κτηνοτρόφο»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή “ZOI GR” της Χριστίνας Βίδου στην ΕΡΤ ανέφερε την ανάγκη για τον καθορισμό της τιμής πώλησης των αρνιών και των κατσικιών του Πάσχα, καθώς και του ποσού με το οποίο θα τα διαθέσουν οι παραγωγοί. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα να διατεθούν από τους κτηνοτρόφους στην ικανοποιητική τιμή των 8 ευρώ, αναφέροντας παράλληλα τους λόγους που αυτό είναι πιθανόν να μην συμβεί. Όπως επεσήμανε, υπάρχει δυσκολία του να διατεθούν στα 8 ευρώ, λόγω των επιπλέον εξόδων που επιβαρύνουν τους παραγωγούς.

Ο Δημήτρης Καπούνης τόνισε τη σημασία να οριστεί όχι μόνο η τιμή πώλησης αλλά και το ποσό που θα λάβει ο κτηνοτρόφος, προκειμένου να προστατευθεί ο καταναλωτής και ο ίδιος ο παραγωγός. Καλώντας την Πολιτεία να λάβει μέτρα για τη διασφάλιση της δίκαιης αγοράς, υπογράμμισε τη σημασία της προστασίας των δύο πλευρών της αλυσίδας τροφίμων.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου αναφέρθηκε επίσης και στην τουριστική κίνηση στη Νάξο ενόψει του Πάσχα, τονίζοντας ότι αναμένεται να είναι υψηλή, με πληρότητα, περίπου 90% στα διαθέσιμα καταλύματα και 100% πληρότητα στα πλοία.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

(Visited 49 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*