Δήμος Νάξου: Δημογραφικό; Ποιο Δημογραφικό; Κουραφέξαλα!!!

Newsroom
02/07/2024 15:44
 
 
 

 

Δεν προσήλθαν στην εργασία τους οι εκπαιδευτικοί που είχαν υπογράψει τη σχετική δίμηνη σύμβαση για το πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση» και αντί ο δήμαρχος να τους τιμωρήσει κατάργησε το πρόγραμμα τιμωρώντας την «εργαζόμενη μητέρα και τον θεσμό της οικογένειας»!

Του Δημήτρη Στεργίου

Γονείς που είναι δημότες ή κατοικούν στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με δύο, τρία και τέσσερα ανήλικα παιδιά (5 έως 12 ετών!) με ενημέρωσαν ότι εφέτος για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση», διότι δεν προσήλθαν την 1η Ιουλίου οι εκπαιδευτικοί που είχαν υπογράψει δίμηνη σύμβαση! Αμέσως, επικοινώνησα τηλεφωνικώς με τη γραμματεία του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η οποία επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή. Στη συνέχεια, διάβασα ότι με την απίστευτη αυτή εξέλιξη για κράτος δικαίου και κοινωνικό κράτος (τρομάρα μας!) ασχολήθηκε και η πολύ καλή τοπική ιστοσελίδα naxostimes.gr με πικρά σχόλια και αμείλικτα ερωτήματα καθώς και τη δημοσίευση επιστολής γονέα.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 16 Μαΐου 2024 με τη δημοσίευση από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πρόσκληση για «την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση έτους 2024» για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών», η οποία άρχιζε ως εξής:

«Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πλαίσιο στήριξης της εργαζόμενης μητέρας και του θεσμού της οικογένειας προτίθεται να υλοποιήσει το πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών Με Δημιουργική Απασχόληση έτους 2024» για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός να προσφέρει μια ουσιαστική λύση στους εργαζόμενους γονείς που προβληματίζονται για τη φύλαξη των παιδιών τους κατά τη διάρκεια των διακοπών και αφετέρου τα παιδιά να απασχοληθούν με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, συμμετέχοντας σε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ποικίλα προγράμματα, που θα υλοποιούνται από το ειδικευμένο προσωπικό (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, γυμναστές, εικαστικοί, μουσικοί κ.λπ.)»

Όλα αυτά τα ηχηρά και βαρύγδουπα ξεχάστηκαν ύστερα από 45 ημέρες και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αντί να προωθήσει τη διαδικασία τιμωρίας των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και να ενημερώσει την Κεντρική Διοίκηση για το πρόβλημα και να βρει λύση για να λειτουργήσει το πρόγραμμα, αρκέστηκε να ανακοινώσει απλώς την 1η Ιουλίου Ιουλίου 2024, δηλαδή την ημέρα από την οποία οι γονείς θα άφηναν τα παιδιά τους για …φύλαξη και για …δημιουργική απασχόληση το καλοκαίρι του 2024, «την ανάκληση της υπ’ αριθ. 588/26-06-2024 απόφασης πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών για τις ανάγκες λειτουργίας του προγράμματος «Καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών με δημιουργική απασχόληση έτους 2024».

Γιατί; Διαβάστε και προβληματιστείτε αν τελικά υπάρχει κράτος δικαίου, κοινωνικό κράτος, επιτελικό κράτος: Διότι, όπως επισημαίνεται στην απόφαση ανάκλησης, «το προσωπικό που προσλήφθηκε με την ανωτέρω απόφαση και συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δεν ανέλαβε υπηρεσία».

Και λοιπόν; Ο καθείς σ΄ αυτή τη χώρα και μάλιστα …εκπαιδευτικός κάνει ό,τι θέλει; Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Κατ΄ αρχάς, έπρεπε ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα δήμαρχος να ενημερώσει για το πρόβλημα τον έπαρχο, την αντιπεριφερειάρχη, τον περιφερειάρχη, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Παιδείας και να βρει και να συνεχίσει να «προσφέρει μια ουσιαστική λύση στους εργαζόμενους γονείς που προβληματίζονται για τη φύλαξη των παιδιών τους κατά τη διάρκεια των διακοπών και αφετέρου τα παιδιά να απασχοληθούν με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο», όπως με παχιά λόγια διαφήμιζε τον περασμένο Μάιο ο ίδιος το ίδιο πρόγραμμα.

Έγινε αυτό; Προφανώς δεν έγινε και ούτε θα γίνει. Κι έτσι, από το βδελυρό αυτό επεισόδιο στη Νάξο επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά η μελαγχολική διαπίστωση ότι δεν λειτουργεί τίποτε ορθόδοξα σ΄ αυτή τη χώρα. Κι έτσι δεν γκρεμίζεται μόνο το κράτος δικαίου, το κοινωνικό κράτος , το επιτελικό κράτος, αλλά η χώρα με τον πληθυσμιακό αρμαγεδδώνα που ενισχύει κάθε δήμαρχος, κάθε έπαρχος, κάθε αντιπεριφερειάρχης, κάθε περιφερειάρχης, κάθε υπουργός Εσωτερικών, κάθε υπουργός Παιδείας, οι οποίοι, αν πράγματι είναι θεσμοφύλακες, έπρεπε από την 1η Ιουλίου να εφαρμοζόταν το πρόγραμμα αυτό που, όπως έλεγαν, καθώς «προσφέρει μια ουσιαστική λύση στους εργαζόμενους γονείς που προβληματίζονται για τη φύλαξη των παιδιών τους κατά τη διάρκεια των διακοπών και αφετέρου τα παιδιά να απασχοληθούν με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, συμμετέχοντας σε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ποικίλα προγράμματα»…

Δεν το λέω εγώ, αλλά εκείνοι που μάς εμπαίζουν…

*Το παραπάνω σχόλιο εστάλη και θα δημοσιευθεί σε μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες και ιστοσελίδες στις οποίες ο κ. Δημήτρης Στεργίου εργάστηκε ως επαγγελματίας δημοσιογράφος επί 40 χρόνια ως στέλεχος και διευθυντής, όπως «Νέα», «Βήμα», «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», «Απογευματινή» κ.λπ. (Διετέλεσε Διευθυντής Σύνταξης και του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» από το 1970 έως και το 2001).
Ο κ. Στεργίου έχει γράψει και κυκλοφορήσει 14 οικονομικά βιβλία.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 938 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*