Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας για το αμετάθετο των Αξιωματικών

Newsroom.
01/06/2024 18:00
 
 
 

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας:

«Η Αναγνώριση του έργου των Αστυνομικών και δη των Αξιωματικών που όλοι ευαγγελίζονται, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, σίγουρα δεν επιτυγχάνεται με τέτοιες μεθοδεύσεις εις βάρος του προσωπικού.

Καλούμε του τοπικούς Βουλευτές να σταθούν δίπλα μας, στηρίζοντας τα επι χρόνια κατοχυρωμένα δικαιώματα των Αστυνομικών και καταδεικνύοντας αυτήν την επαίσχυντη αναχρονιστική διάταξη που μεθοδευεται υπόγεια, αναλογιζόμενοι το αποτύπωμα αυτής της ενέργειας στο εκλογικό αποτέλεσμα.»

Επίσης αναφέρει: «Χρειάστηκαν μόνο 10 ημέρες από το διευρυμένο ΔΣ της Ομοσπονδίας την 21.05.2024,
προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας για τροποποιήσεις του π.δ.100/2003, σχετικά με το αμετάθετο των Αστυνομικών Υποδιευθυντών και να διαψευσθούν οι διαβεβαιώσεις περί μη ύπαρξης τέτοιου ζητήματος.

Γνωρίζουμε σε όλους ότι έχει συνταχθεί και διακινείται σχετικό εισηγητικό σημείωμα με το οποίο προωθούνται εν κρυπτώ οι εν λόγω τροποποιήσεις και χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς, πέραν των εμπνευστών αυτού του θεσμικού εκτρώματος.

Αναγνωρίζουμε στην πολιτική και φυσική Ηγεσία το δικαίωμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας, όμως οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των Αξιωματικών μας, των οικογενειών τους αλλά και του ίδιου του Σώματος από την αυθαιρεσία και την αλαζονεία κάθε Ηγεσίας που οχυρώνεται πίσω από
ηγεμονισμούς της «ενός ανδρός αρχής» ή επιταγές διαφόρων χρωμάτων.

Κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε, εάν γνωρίζατε, αυτή την προωθούμενη ρύθμιση να την ανακαλέσετε άμεσα και δημοσίως και να μην επιμείνετε στην περαιτέρω επεξεργασία και νομοθέτησή της. Πόσο μάλλον όταν εσείς ο ίδιος προσωπικά θεσμοθετήσατε το νομικό πλαίσιο των μεταθέσεων, πρωτοπορώντας εκείνη την εποχή.

Επειδή λοιπόν «τα στερνά τιμούν τα πρώτα» σταματήστε το εδώ αυτό το ιστορικό πισωγύρισμα. Εάν δε γνωρίζατε και αυτή η επιχειρούμενη αλλαγή είναι προϊόν πρωτοβουλίας κάποιων συμβούλων ή υπηρεσιακών παραγόντων χωρίς την έγκρισή σας οφείλετε να τους ευχαριστήσετε για τις κακές υπηρεσίες τις οποίες προσπάθησαν να σας προσφέρουν και να τους αποπέμψετε το ταχύτερο δυνατόν.

ΠΡΟΣ:

1.Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ.
2.Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Μάλλιο
3. Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

Δε μπορούμε να διανοηθούμε ότι ζηλέψατε τον προκάτοχό σας κ. Νικόλαο Τόσκα ο οποίος, με τη συνέργεια της τότε Ηγεσίας, νομοθέτησε νύχτα την ίδια ακριβώς διαλυτική διάταξη με το άρθρο 26 του π.δ. 6/2018 και εν συνεχεία αναγκάστηκε εξ’ αιτίας της κατακραυγής από την Ομοσπονδία μας και τη συμπαράσταση σύσσωμης της τότε αντιπολίτευσης, να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, ενώ με το π.δ. 27/2019 της διαδόχου του καταργήθηκε οριστικά.

Επίσης, τέτοιες ενέργειες μας αναπέμπουν σε Υπουργό προηγούμενης κυβέρνησης ο οποίος λίγες μέρες προ των εκλογών αύξησε τις τιμές των διοδίων για τους πολίτες και όλοι θυμόμαστε το αποτύπωμα αυτής του της ενέργειας στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Κύριε Αρχηγέ,
Ως Ηγέτης του Σώματος και πρώτος τη τάξει Αξιωματικός οφείλετε να σταματήσετε κάθε τέτοια εισήγηση και να προστατέψετε τους Αξιωματικούς σας από την αυθαιρεσία «της πινέζας», και τον τρόμο και την ανησυχία για το παρόν και το μέλλον που δημιούργησε αυτή η κάκιστη εισήγηση, όποια και αν είναι η πηγή της.

Επαφίεται σε εσάς να μην επιτρέψετε να επιστρέψουν ξανά στο Σώμα λογικές περασμένων χρόνων που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Αναλογιστείτε πόσο ελάχιστο και πρόσκαιρο δυνητικά κέρδος θα μπορούσατε να έχετε και πόσο τεράστια ζημιά θα επέλθει στη ζωή, την υπηρεσιακή απόδοση και θέληση για προσφορά και την οικογενειακή γαλήνη ενός εκάστου Αξιωματικού ο οποίος δεν του φτάνουν τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει καθημερινά θα έχει επιπλέον και το φόβο της ξαφνικής μετάθεσης σε ένα άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σας καλούμε όλες και όλους τους Αξιωματικούς σε εγρήγορση προκειμένου να μην προχωρήσει τέτοια επαίσχυντη διάταξη, ούτε τώρα ούτε μετά τη διεξαγωγή των εκλογών, όπως κάποιοι τεχνηέντως αφήνουν να εννοηθεί.

Καλούμε επίσης τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της Ομοσπονδίας να ενημερώσουν τους κυβερνητικούς βουλευτές σχετικά με το ανωτέρω θέμα, προκειμένου να καταδείξουν το μέγεθος της αδικίας που επιχειρείται και να τεθεί ο καθείς ενώπιον των ευθυνών του. Να είστε έτοιμοι για περαιτέρω κινητοποιήσεις, ακόμη και εντός της εβδομάδος, πριν δηλαδή τη διεξαγωγή των εκλογών.

Η Αναγνώριση του έργου των Αστυνομικών και δη των Αξιωματικών που όλοι ευαγγελίζονται, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, σίγουρα δεν επιτυγχάνεται με τέτοιες μεθοδεύσεις εις βάρος του προσωπικού».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*