Ρόδος: Συμμορία εξαπατούσε ηλικιωμένους με το πρόσχημα νοσηλείας συγγενών τους

Newsroom
09/12/2024 11:07
 
 
 

 

Εξιχνιάστηκε, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, υπόθεση εξαπάτησης δύο ηλικιωμένων γυναικών με τη μέθοδο του ιατρικού επείγοντος νοσηλείας συγγενικού προσώπου συνεπεία τροχαίου ατυχήματος.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος ενός 47χρονου αλλοδαπού, μέλους συμμορίας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στην απάτη ως παραλαβών – «εισπράκτορας» των χρημάτων και των χρυσαφικών.

Ειδικότερα, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2024 μέλη της συμμορίας κάλεσαν τηλεφωνικά δύο ηλικιωμένες γυναίκες, στις οποίες ανέφεραν ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει ιατρικής περίθαλψης. Εκμεταλλευόμενα τη συναισθηματική τους φόρτιση, τα μέλη της συμμορίας τις έπεισαν να εναποθέσουν σε εξωτερικό χώρο τιμαλφή και χρήματα προκειμένου να τα παραλάβει ο 47χρονος δράστης.

Οι αστυνομικοί που διερεύνησαν τις καταγγελίες, κατάφεραν στο πλαίσιο επισταμένης έρευνας, να εντοπίσουν τον δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα τιμαλφή και μέρος του αναιρεθέντος χρηματικού ποσού, τα οποία είχε επιμελώς κρυμμένα σε «καβατζα» εξωτερικά της κατοικίας του.

Η δικογραφία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως η υπόθεση ως προς το εύρος της και τη συμμετοχή άλλων δραστών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προληπτικού – κοινωνικού της ρόλου και με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, συνιστά στους πολίτες:
-να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε αγνώστους που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να μπουν στο σπίτι τους,

-να μην πείθονται από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος (βλάβη ηλεκτρικού ρεύματος, ανελκυστήρα κ.λπ.) εάν δεν τους έχουν οι ίδιοι προηγουμένως καλέσει,

-επισημαίνεται ότι τα νοσοκομεία ή οι δημόσιες υπηρεσίες δεν στέλνουν υπαλλήλους τους σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους για να ζητήσουν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν,
-να μην πείθονται εύκολα από άτομα, τα οποία τους «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων,

-να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν τους τηλεφωνούν άγνωστοι και προσπαθούν να τους πείσουν να τους δώσουν χρήματα, με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα,

-σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα να επιδιώκουν οι ίδιοι να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται,

-η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλούν με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι,

-για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.),
-σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα,

-να ενημερώνουν τα οικεία τους πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα και να τους συμβουλεύουν προκειμένου να μην εξαπατηθούν από επιτήδειους,

-να προσπαθούν να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών, εάν έλθουν σε επαφή μαζί τους, καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών Αρχών,

-να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

-να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Παρατίθεται περιγραφικά η μεθοδολογία που συνήθως χρησιμοποιούν οι δράστες:

Απάτη με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου
-Επιλέγουν συνήθως ηλικιωμένους και πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών τους.

-Ακολούθως, επικοινωνούν τηλεφωνικώς μαζί τους κυρίως τις νυχτερινές ώρες (συνήθως μετά τα μεσάνυχτα) και εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που προκαλείται, τους αναγγέλλουν ότι ένας στενός συγγενής τους (π.χ. γιος, κόρη, γαμπρός ή νύφη) εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου και απαιτούν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.

-Οι δράστες ζητούν από τους ηλικιωμένους να μεταβούν αμέσως σε συγκεκριμένο σημείο (που νωρίτερα οι ίδιοι έχουν επιλέξει ως κατάλληλο, συνήθως κοντά στο σπίτι τους), όπου τους «αναμένει» άνθρωπος του νοσοκομείου π.χ. ένας νοσηλευτής ή υπάλληλος του ΕΚΑΒ, για να παραλάβει τα χρήματα και να τα παραδώσει το ταχύτερο δυνατό στους γιατρούς.

-Οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν συνήθως την ίδια τηλεφωνική συσκευή στην οποία δέχθηκαν την κλήση για να καλέσουν στο κινητό τηλέφωνο το συγγενικό τους πρόσωπο, που «δήθεν» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όμως, μέσα στη σύγχυση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι η «γραμμή» είναι ακόμη ανοιχτή με τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση. Οι δράστες προσποιούνται ότι απαντούν στην κλήση των θυμάτων και «επιβεβαιώνουν» την άσχημη είδηση, παριστάνοντας για παράδειγμα κάποιον τραυματιοφορέα που κρατάει το κινητό του νοσηλευόμενου.

Καλούνται οι πολίτες, οι φορείς και οι κοινωνικές δομές να ενημερώνουν τους ηλικιωμένους ώστε να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και σε κάθε περίπτωση, ακόμη και απόπειρας, να απευθύνονται αμέσως στην Αστυνομία στον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «100».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 32 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*