Έντεκα συλλήψεις το Σαββατοκύριακο στις Κυκλάδες

 
 
 

Έντεκα άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο και την Κυριακή σε Μύκονο, Μήλο, Ίο και Σαντορίνη.
Πιο συγκεκριμένα:
*Το πρωί της 15ης Ιουλίου συνελήφθη στη Μύκονο 25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.
*Το μεσημέρι της 15ης Ιουλίου συνελήφθη στη Μήλο 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχοντας αναπτύξει ομπρέλες – ξαπλώστρες σε τμήμα του αιγιαλού, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.
*Τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Ιουλίου συνελήφθησαν στην Ίο 36χρονος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου και δύο υπήκοοι Αυστραλίας ηλικίας 32 και 34 ετών, οι οποίοι λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναπαράγοντας μουσική πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
*Τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Ιουλίου συνελήφθη στην Ίο 34χρονος υπήκοος Αυστραλίας, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.
*Το βράδυ της 16ης Ιουλίου συνελήφθη στην Ίο 24χρονος υπήκοος Αυστραλίας, ο οποίος οδηγούσε δίκυκλο μοτ/το υπό την επήρεια μέθης.
*Τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Ιουλίου συνελήφθη στη Μύκονο 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναπαράγοντας μουσική πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
*Το διήμερο 15 και 16 Ιουλίου συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.
Ειδικότερα συνελήφθησαν:
α) Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, μία 28χρονη υπήκοος
Ερυθραίας και ένας 23χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών αδειών διαμονής αρχών Νορβηγίας και Σουηδίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία και την Ελβετία.
Επιπλέον, συνελήφθη ένας 23χρονος υπήκοος Ερυθραίας, ο οποίος – όπως διαπιστώθηκε – προμήθευσε την 28χρονη ομοεθνή του με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και την καθοδήγησε από τον Πειραιά στη Μύκονο προκειμένου να αποφύγει τυχόν αστυνομικούς ελέγχους, με σκοπό να την διευκολύνει να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση.
β) Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 16χρονος υπήκοος
Μπανγκλαντές, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση
πλαστού διαβατηρίου αρχών Βουλγαρίας, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση
με προορισμό την Ιταλία.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν, κατασχέθηκαν.

(φωτό: αρχείου)

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*