Συνελήφθη 54χρονος για παραγωγή τσίπουρου χωρίς άδεια

keratea tsipoyro syllipsi 1
admin
15/11/2017 10:31
 
 
 

Ένας 54χρονος ημεδαπός συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας για την αιθυλική αλκοόλη και αλκοολούχα ποτά.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησε έρευνα σε αποθήκη του 54χρονου στην Κερατέα, όπου διατηρούσε κατάλληλο εξοπλισμό για την παραγωγή τσίπουρου, χωρίς όμως να διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (απόσταξης). Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ειδική μεταλλική δεξαμενή, που περιείχε 395 λίτρα τσίπουρου, το οποίο προοριζόταν για πώληση, χωρίς όμως να αποδοθούν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και οι λοιποί φόροι, καθώς και 4 δεξαμενές των 1.000 λίτρων η καθεμία, που περιείχαν 2.600 κιλά υπολείμματα σταφυλιών και μούστου, για την παράγωγη τσίπουρου.
Στο σημείο της έρευνας μετέβηκαν κλιμάκια της Γ’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών για να λάβουν δείγματα των κατασχεθέντων ποσοτήτων αλκοολούχων υγρών και να προβούν στην ογκομέτρηση των δεξαμενών, καθώς και του Τελωνείου Αθηνών για να προβούν, μεταξύ άλλων, στη σφράγιση και παραλαβή των δεξαμενών και στον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

keratea tsipoyro syllipsi 2

(φωτό: enikos.gr)

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*