Θετικά τα αποτελέσματα των συναντήσεων Τσολάκη στο Υπουργείο Αθλητισμού

tsolakis ypoyrgeio athlitismou 2
admin
25/10/2016 21:18
 
 
 

Με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρο Κοντόνη συναντήθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Τσολάκης προκειμένου να προωθήσει λύσεις για ζητήματα που αφορούν κυρίως τα γήπεδα του δήμου.

Ο κ. Τσολάκης είχε επίσης συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, την Τεχνική Υπηρεσία, Νομικούς Συμβούλους του Υπουργείου και τον επιστημονικό συνεργάτη του Υφυπουργού Γιώργο Φλωράκη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή επίσης του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Μανιού, του Ναξιώτη βουλευτή της Β περιφέρειας Αθήνας Γιάννη Θεωνά, καθώς και των προέδρων της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Φρέρη και του ΑΜΣ Φιλωτίου Στέφανου Τσάφου, συζητήθηκαν τα θέματα σχετικά με τις καταλληλότητες και τον εκσυγχρονισμό των γηπέδων του δήμου, αλλά και το νέο νόμο περί αθλητισμού -που θα κατατεθεί για ψήφιση στη βουλή το Νοέμβριο.

Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι του Υπουργείου Αθλητισμού ενημέρωσαν την αντιπροσωπία της Νάξου ότι δίδεται παράταση στις άδειες λειτουργίας των γηπέδων μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα τα γήπεδα της Νάξου.
Μια ακόμα θετική εξέλιξη που προέκυψε από την παραπάνω συνάντηση είναι το γεγονός ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα εκδώσει βεβαίωση προς το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ότι το κλειστό ΔΑΚ του νησιού, έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τη νομοθεσία και με εγκεκριμένες από τους αρμόδιους φορείς μελέτες, ασχέτως και εάν δεν έχει την κατάλληλη άδεια. Ωστόσο, αυτό που προέτρεψαν τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, είναι να προχωρήσει στη σύνταξη μελετών για τον εκσυγχρονισμό των μικρών γηπέδων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα.

Σε ότι αφορά το μεγάλο έργο του γηπέδου Φιλωτίου, αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να ενταχτεί, να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί αφού είναι ένα ώριμο έργο με πλήρη φάκελο ο οποίος έχει πάρει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και το μόνο που μένει είναι να υπολογιστεί ο προϋπολογισμός του (ο οποίος αναμένεται να αγγίξει το 1.5 εκατ. ευρώ).

tsolakis ypoyrgeio athlitismou 1

Σε δηλώσεις του στο naxostimes.gr ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα των συναντήσεων στο Υπουργείο Αθλητισμού και δήλωσε αισιόδοξος ότι “υπάρχει η πολιτική βούληση να επιλυθούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον τομέα του αθλητισμού και να ξεπεραστούν παθογένειες χρόνων”. Επίσης ο κ. Τσολάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα στελέχη του Υπουργείου για τη συνεργασία και κυρίως τον κ. Γεώργιο Φλωράκη (επιστημονικό συνεργάτη του Υφυπουργού), για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε για τα ζητήματα της Νάξου αλλά και των Κυκλάδων γενικότερα.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με τον κ. Τσολάκη ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις παραπάνω συναντήσεις και για τα θέματα που συζητήθηκαν έδειξαν και τα Αθλητικά Σωματεία της Νάξου.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Τσολάκης συνεχίζει τις επαφές του στην Αθήνα με συναντήσεις την Τετάρτη στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συζητηθεί το πολύ σημαντικό θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Νομικού Προσώπου σε όλους τους τομείς και κυρίως στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*