Γ. Βρούτσης: «Ο Σχολικός -Πανεπιστημιακός Αθλητισμός, ο Εργασιακός και η Άθληση για Όλους, αποτελούν πυξίδα για την ανάπτυξη και την προώθηση της αθλητικής δραστηριότητας»

Newsroom.
28/06/2024 14:45
 
 
 

Έλαμψε η ομάδα του Υπουργείου Αθλητισμού στους 5ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού στην Κατάνια με 13 μετάλλια!

Γ. Μαυρωτάς: «Ο εργασιακός αθλητισμός είναι μια σημαντική δραστηριότητα για την προώθηση της υγείας και της ευεξίας των εργαζομένων που διεθνώς αναπτύσσεται και αποτελεί και στη χώρα
μας μια πολύ σημαντική συνιστώσα της πολιτικής μας για τη δια βίου άθληση»

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η παρουσία της ομάδας του Υπουργείου Αθλητισμού στους 5ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού της WFCS, στην Ιταλία. H18μελής αποστολή επέστεψε με 13 μετάλλια, από την κορυφαία αθλητική συνάντηση για τους εργαζομένους στην Κατάνια (19-23 Ιουνίου 2024) στέλνοντας το μήνυμα της δια βίου άθλησης μέσα από το εργασιακό περιβάλλον!

Σε ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού η ομάδα του Υπουργείου Αθλητισμού, ξεχώρισε μένοντας πιστή στη συλλογή μεταλλίων, κατακτώντας τα 13 (οκτώ χρυσά, τρία ασημένια και δύο χάλκινα)  από τα 23 συνολικά μετάλλια όλων των ελληνικών αποστολών που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Η αποστολή δέχτηκε τα συγχαρητήρια της αθλητικής ηγεσίας με την επιστροφή της από την Κατάνια με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση να τονίζει τους τρεις πυλώνες που θα
αποτελέσουν την κεντρική πολιτική και κατευθυντήρια γραμμή του υπουργείου. «Ο Σχολικός-Πανεπιστημιακός Αθλητισμός, ο Εργασιακός Αθλητισμός και η Άθληση για Όλους, αποτελούν πυξίδα για την ανάπτυξη και την προώθηση της αθλητικής δραστηριότητας και προς αυτή την κατεύθυνση θα ληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

Θέλουμε, να ενεργοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στην άθληση. Ο Εργασιακός Αθλητισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι το οποίο και οφείλουμε να αναβαθμίσουμε και να ενισχύσουμε.
Ο πρωταθλητισμός μπορεί να έχει ημερομηνία λήξης, ο αθλητισμός όμως όχι. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες».

O Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς από την πλευρά του, τόνισε: «Ο εργασιακός αθλητισμός είναι μια σημαντική δραστηριότητα για την προώθηση της υγείας και της ευεξίας των
εργαζομένων που διεθνώς αναπτύσσεται γρήγορα και αποτελεί και στη χώρα μας μια πολύ σημαντική συνιστώσα της πολιτικής μας για τη δια βίου άθληση. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες από τη χώρα μας στους Παγκόσμιους Εργασιακούς Αγώνες της Κατάνια και ιδιαίτερα στα στελέχη και υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που έφεραν τα 13 από τα 23 συνολικά μετάλλια για τη χώρα μας!

Τα επόμενα βήματα, όπως ανέφερε και ο Υπουργός, είναι η συνεργασία και με άλλα Υπουργεία, Οργανισμούς και Επιχειρήσεις για να προωθήσουμε τον εργασιακό αθλητισμό στη χώρα μας καθώς και η ανάληψη σχετικών διοργανώσεων».

Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Αθλητισμού, διακρίθηκαν στα αθλήματα της Κολύμβησης, όπου για μια ακόμη φορά αναδείχθηκαν πρωταθλητές, συλλέγοντας 10 μετάλλια (πέντε χρυσά, τρία ασημένια, δύο χάλκινα), στον  Ακοντισμό (ένα χρυσό), στην Σκοποβολή (ένα χρυσό) και στο μπάσκετ 3on3 (ένα χρυσό).
Αναλυτικά τα μετάλλια που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι-αθλητές της ΓΓΑ

* Τρύφωνας Τριβιζάς (χρυσό στα 100 μ. πρόσθιο, ασημένιο στα 50μ. πρόσθιο, ασημένιο στην πεταλούδα)
* Κατερίνα Σαρακατσανη (χρυσό 50μ. πεταλούδα και χρυσό στα 50μ. ελεύθερο
* Διονύσης Καρούντζος (χρυσό στα 200μ ελεύθερο)
* Δήμητρα Δημητροπούλου (ασημένιο στα 200μ. ελεύθερο)
* Παναγιώτης Παπαδόγκωνας (χάλκινο στα 50μ. ελεύθερο και χάλκινο στα 100μ. ελεύθερο)
* Σκυτάλη 4χ50 μεικτή ανδρών γυναικών (χρυσό)
* Χρυσό στο 3 on3 Μπάσκετ ( Παναγιώτης Καραβανάς, Δημοσθένης Αγγελόπουλος, Παντελής Μαγκλάρας, Σωτήρης Ζαχαρόπουλος).
* Αλέξανδρος Χάμος (χρυσό στο Ακόντιο)
* Χρήστος Κατσίκης (χρυσό στην Σκοποβολή)

Πολύ καλή ήταν η παρουσία και της ομάδας μπόουλινγκ, η οποία απαρτιζόταν από τους Αναστάσιο Μπασιούκα, Σταματίκη Λεονταράκη, Σοφία Δημητριάδη και Κατερίνα Τσιάκλα, αλλά και της Νάντιας
Μαρινάκου που δοκίμασε τις ικανότητές της στην κολύμβηση (πρόσθιο και ελεύθερο).

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού στηρίζονται εμπράκτως από το Υπουργείο Αθλητισμού και το Τμήμα Αθλητικού Τουρισμού και Δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής που έχει την εποπτεία και
υποστήριξη του εργασιακού αθλητισμού. Αρχηγός της αποστολής ήταν η Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητισμού Τουρισμού, Στέλλα Κορμικιάρη και συνοδός αποστολής η Δέσποινα Δερμιτζάκη.

Τις προσπάθειες της ελληνικής αποστολής παρακολούθησε από κοντά και ο Συντονιστής Γενικός  Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής.

   

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 51 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*