Στην κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης

Newsroom
17/07/2024 14:04
 
 
 

 

Στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2024-25 παραβρέθηκε χθες ο αν. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, όπου μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το «θαύμα» του Euro 2004, την κατάκτηση του Conference League, αλλά και για το νέο προπονητικό της εθνικής Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης ανέφερε:
«Αποτελεί μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League, με την ευχή να έχουμε ένα πρωτάθλημα ακόμα πιο συναρπαστικό, από εκείνο που ολοκληρώθηκε και εφάμιλλες συλλογικές επιτυχίες, όπως οι δύο ευρωπαϊκές κούπες του Ολυμπιακού!

Είναι ευκαιρία, για την πολυπόθητη εξέλιξη του ποδοσφαίρου μας, με τις νέες διοικήσεις στην Ομοσπονδία και τη Λίγκα, εφόσον συνεργαστούν αρμονικά. Όλοι μαζί για μια νέα αρχή!

Η Πολιτεία, πάντοτε δίπλα στο ποδόσφαιρό μας, ασκώντας τον θεσμικό της ρόλο:
-Έχει δώσει την τελευταία τριετία 74 εκατ. ευρώ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, από τη φορολογία των κερδών των παικτών του Στοιχήματος, ένα πάγιο αίτημα που έγινε πράξη απ’ αυτή την Κυβέρνηση

-Ανανεώνει για έναν ακόμη χρόνο τη σύμβαση για το VAR.

-Ψήφισε τον ν.5085/2024 για την πάταξη της παραβατικότητας στα γήπεδα, εισάγοντας τις πιο σύγχρονες συνθήκες ηλεκτρονικής εποπτείας τους και ταυτοποίησης εισόδου, σε συνδυασμό με μηδενική ανοχή και αυτοματοποιημένες κυρώσεις, καθώς στόχος όλων πρέπει να είναι η μαζική επιστροφή των φιλάθλων και των οικογενειών στις εξέδρες.

-Θεσμοθέτησε τη δυνατότητα Επαγγελματικής Διαιτησίας και αναμένει τις τεκμηριωμένες προτάσεις για να εφαρμοστεί.

-Κύρωσε και ξεκίνησε να εφαρμόζει τη Σύμβαση Σεντ Ντενί του Συμβουλίου της Ευρώπης για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση ασφάλειας, προστασίας και υπηρεσιών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και λοιπά αθλητικά γεγονότα.

-Προστατεύει αποτελεσματικά τον χώρο από φαινόμενα χειραγώγησης με την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ).

-Λειτουργεί το Ψηφιακό Μητρώο Λεσχών Φιλάθλων, βοηθώντας ουσιαστικά τις ΠΑΕ να ρυθμίσουν αποτελεσματικά το άναρχο τοπίο με τους οργανωμένους οπαδούς τους και τις δράσεις τους.
-Δημιούργησε την ψηφιακή πλατφόρμα “e-kouros” χαρτογραφώντας για πρώτη φορά τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία του αθλητισμού μας σε όλη την επικράτεια.

Και αναμένουμε την ουσιαστική συνεργασία όλων των φορέων για την ανάπτυξη του προϊόντος. Με λιγότερη τοξικότητα και παραγωγικές ενέργειες αναβάθμισής του».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*