Ιρλανδία-Ελλάδα 0-2: “Δύο στα δύο” με γκολάρες Ιωαννίδη και Τζόλη

Newsroom.
10/09/2024 23:59
 
 
 

Οι δύο επιθετικοί της Εθνικής μας ομάδας με εκπληκτικά γκολ σφράγισαν μια σπουδαία νίκη με 2-0 στην έδρα της Ιρλανδίας, με την Ελλάδα να διπλασιάζει τις νίκες της στο Nations League και στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνβιτς.

Με μια πολύ σοβαρή εμφάνιση και δύο μαγικά γκολ από τους Φώτη Ιωαννίδη και Χρήστο Τζόλη, η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να φύγει από την Ιρλανδία με μια πολύ σημαντική νίκη με 2-0 στις αποσκευές της, κάνοντας το 2Χ2 στο Nations League και ισοβαθμώντας με την Αγγλία στην πρώτη θέση.

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες έδειξαν τη διάθεσή του να πιέσουν ψηλά στο γήπεδο και να χαλάσουν την κυκλοφορία του αντιπάλου. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήρθε από στατική φάση και ήταν για την Ελλάδα. Ο Χατζηγιοβάννης εκτέλεσε κόρνερ στο 11ο λεπτό και ο πάντα επικίνδυνος σε αυτές τις καταστάσεις Κουλιεράκης έστειλε την κεφαλιά του ελάχιστα πάνω από την εστία του Κέλεχερ, με την μπάλα να βρίσκει λίγο και στο οριζόντιο δοκάρι. Από στημένη μπάλα ήρθε και η δεύτερη σημαντική ευκαιρία της Εθνικής, καθώς στο 26΄ο Μπακασέτας κέρδισε φάουλ σε πολύ ευνοϊκό σημείο και το εκτέλεσε ο ίδιος για να αναγκάσει σε δύσκολη απόκρουση τον Κέλεχερ.

Πέρα από τα παραπάνω, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τους Ιρλανδούς να μην αφήνουν την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πάρει τον έλεγχο. Μάλιστα, στο τελευταίο κομμάτι του ημιχρόνου ήταν η δική τους σειρά να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Στο 41΄ο Ογκμπένε πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με άψογο κατέβασμα και σουτ εκτός περιοχής, αλλά ήταν σε θέση οφ-σάιντ όταν υποδέχθηκε την μπάλα. Στο 45΄, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Μπράουν βρέθηκε μόνος του σε καλή θέση στα όρια της περιοχής αλλά το τελείωμά του ήταν πολύ άστοχο.

Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, αλλά πολύ γρήγορα (50΄)ήρθε η όλο και συχνότερη τελευταία στιγμή μαγείας του Φώτη Ιωαννίδη. Αυτήν τη φορά, ο Έλληνας επιθετικός, σε μια απίθανη έμπνευση και εκτέλεση, έπιασε ένα φανταστικό πλασέ με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο “προσγειώθηκε” στα δίχτυα του Κέλεχερ.

“Διπλό” κορυφής με υπογραφή Ιωαννίδη και Τζόλη
(INTIME)

Ακολούθησε μία τελική του Τζόλη στο 67΄που πέρασε εκτός εστίας. Η Ελλάδα απέφυγε τους κινδύνους για το μεγαλύτερο διάστημα, ώσπου στο 86΄ λίγο έλειψε η μπάλα από κόντρα στο σουτ του Ρόμπινσον να καταλήξει στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Αφού δε συνέβη αυτό, στην άλλη άκρη του γηπέδου, ο Χρήστος Τζόλης υποδέχθηκε την τρομερή κάθετη πάσα του Μπακασέτα, απέφυγε με φανταστικό τρόπο τον Κόλινς και πλάσαρε ιδανικά για το τελικό 2-0.

“Διπλό” κορυφής με υπογραφή Ιωαννίδη και Τζόλη
(INTIME)

Γκολ: 5΄Ιωαννίδης, 88΄Τζόλης
Κίτρινες: 31Όμομπαμιντέλε. 70΄Νάιτ / 58΄Τσιμίκας, 63΄Τζόλης
Κόκκινες:
Δοκάρια: 11΄Κουλιεράκης

Ιρλανδία: Κέλεχερ, Ο’Σέι, Μπρέιντι, Κόλινς, Ομομπαμιντέλε (74΄Ντόχερτι), Ογκμπένε (84΄Ρόμπινσον), Μπράουνε, Σμολμπόουν, Μολάμπι (63΄Φέργκιουσον), Νάιτ (74΄ΜακΆτιρ), Σμόντικς (85΄Άιντα).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Σιώπης (88΄Ντόι), Μπουχαλάκης (67΄Πέλκας), Τζόλης (89΄Βαγιαννίδης), Μπακασέτας, Χατζηγιοβάνης (67΄Ζαφείρης), Ιωαννίδης (88΄Παυλίδης).

Πηγή: ertsports.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 78 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*