7ο Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη: Ένα υπερθέαμα παγκόσμιας εμβέλειας με φόντο την ηφαιστειακή Καλντέρα

parkoyr 2017 8
admin
12/10/2017 13:16
 
 
 

Για 7η συνεχή χρονιά, η Σαντορίνη φιλοξένησε το Red Bull Art of Motion, την κορυφαία εκδήλωση parkour και freerunning του κόσμου, με περισσότερους από 200 freerunners από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους χιλιάδες θεατές που το παρακολούθησαν από κοντά, αλλά και στους τηλεθεατές που το είδαν μέσω της live μετάδοσης.

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός έχει βρει στο κυκλαδίτικο νησί την ιδανικότερη φυσική πίστα, αφού πρώτα «περιπλανήθηκε» σε διάφορες χώρες (Σουηδία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ιαπωνία, Βραζιλία και Ελβετία). Από το 2011, η Σαντορίνη αποτελεί πλέον τη μόνιμη έδρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και περισσότεροι από 600 αθλητές από 55 χώρες έχουν πάρει μέχρι στιγμής μέρος στο Red Bull Art of Motion της Σαντορίνης.

parkoyr 2017 5
Η διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (με τη συνδρομή και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου) στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και χάρισε πολύ μεγάλες συγκινήσεις, αλλά και εκπλήξεις, στους θεατές, που – κάθε χρόνο στις αρχές Οκτωβρίου – κατακλύζουν το νησί για να παρακολουθήσουν τους κορυφαίους freerunners του πλανήτη, να «πετούν» κυριολεκτικά πάνω από τις σκεπές, με φόντο την αξεπέραστη ηφαιστειακή Καλντέρα. Φέτος, πάνω από 3.000 θεατές ακροβολίστηκαν στα σοκάκια και στις σκεπές της μαγευτικής Οίας για να θαυμάσουν την μοναδική δεξιοτεχνία και τις ριψοκίνδυνες φιγούρες των αθλητών!

parkoyr 2017 4
Επιπλέον, η live μετάδοσή του 7ου Red Bull Art of Motion έστειλε σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο, συγκλονιστικές εικόνες και ανέδειξε την αξεπέραστη ομορφιά του Νοτίου Αιγαίου, προβάλλοντας την μοναδική ποικιλομορφία του προορισμού, ιδανικού για τουρισμό εμπειρίας.

parkoyr 2017 7
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει με τρόπο καίριο και δυναμικό, εκδηλώσεις ανάλογου βεληνεκούς, ως κομμάτι του συνολικού στρατηγικού πλάνου προώθησης και προβολής των νησιών της. Το γεγονός ότι, όλο και πιο συχνά, νησιά του Νοτίου Αιγαίου επιλέγονται ως τόποι μόνιμης διεξαγωγής διοργανώσεων διεθνούς και παγκόσμιου εμβέλειας, είναι η απτή απόδειξη της τεράστιας δυναμικής που διαθέτουν και που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επιδιώκει να αναδείξει σε βαθμό αντίστοιχο με τις ανεξάντλητες δυνατότητές και προοπτικές τους».

parkoyr 2017 1

parkoyr 2017 2

parkoyr 2017 3

parkoyr 2017 6

(Visited 50 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*