Επική πρόκριση στο Final 4 του κυπέλλου Ελλάδας για τον Πανναξιακό

pannaxiakos makedones f4
admin
15/02/2018 10:21
 
 
 

Επική πρόκριση με ανατροπές ακατάλληλες για καρδιακούς για τον Πανναξιακό που νίκησε τους Μακεδόνες 3-2 σετ και φεύγει για Σαντορίνη.

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, ο Πανναξιακός ήταν αυτός που σφράγισε το εισιτήριο για το FINAL4 της Σαντορίνης λυγίζοντας κάθε αντίσταση από την ομάδα των Μακεδόνων.

Με τον Πανναξιακό να πηγαίνει για 4η φορά σε Final4 στα 5 συνεχόμενα χρόνια που πρωταγωνιστεί στην Α1 εθνική κατηγορία, έχοντας δύο τελικούς συνεχίζεται το χρυσό σερί της ομάδας της Νάξου.

Κάθε ομάδα είχε από δύο σετ και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε στα σετ κατακτώντας το 1ο με 19-25. Στη συνέχεια οι γηπεδούχες απάντησαν κερδίζοντας εύκολα το 2ο σετ με 25-16 και το 3ο σετ με 25-22. Στο τέταρτο σετ ο Πανναξιακός είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς αλλά η αντίδραση των Μακεδόνων έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κάνει το 2-2 κερδίζοντας το σετ 23-25.

Στο Τάι-μπρέικ ο Πανναξιακός ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 10-7, μετά από άσσο της Διώτη. Η Χολστ μείωσε σε 10-8 και η Πολυνοπούλου πήγε στο σερβίς. Η νεαρή κεντρική δυσκόλεψε την υποδοχή της Νάξου και οι Μακεδόνες με σερί 0-6 προηγήθηκαν με 10-13. Οι γηπεδούχες αντέδρασαν άμεσα με δύο επιθέσεις της Ντάλτον, αλλά οι φιλοξενούμενες είχαν το πρώτο ματς μπολ (13-14). Ο Πανναξιακός έμεινε στον αγώνα με πρωταγωνίστρια την Μπράουν, προηγήθηκε με 16-15 και η Κάλτερ με άσσο, έδωσε τη νίκη-πρόκριση για την ομάδα της.

Τα σετ: 3-2 (19-25, 25-16, 25-22, 23-25, 17-15)

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Κάλτερ, Μπράουν, Ντάλτον, Διώτη, Κουνάδη, Καλαντάτζε / Ιακωβίδου (λ), Νούσια, Μπολέτου.
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Σκουλικάρης): Σπανού, Πολυνοπούλου, Σπικς, Νώτη, Καραφουλίδου, Χολστ / Μυρίδου (λ), Δαρούκα.

Κώστας Παπαδόπουλος (Πανναξιακός): «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, προκριθήκαμε στο final-4 του Κυπέλλου. Θεωρώ ότι από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες, εμείς είχαμε τον δυσκολότερο δρόμο, αποκλείοντας δύο πάρα πολύ καλές ομάδες όπως ο Άρης και οι Μακεδόνες».

Αντίθετα ο προπονητής των Μακεδόνων Μανώλης Σκουλικάρης προτίμησε να ακολουθήσει την γνωστή τακτική των τελευταίων ημερών, κάτι που για πρώτη φορά συνάντησε ο σύλλογος μας. Τακτικές απειλών, παρεμβάσεων από σχετικούς και άσχετους, παράλογα αιτήματα και «δούρειοι ίπποι» εντός του νησιού δεν κατάφεραν να φέρουν το επιθυμητό για αυτόν και την ομάδα του, αποτέλεσμα. Μιλώντας στο επίσημο σάιτ της ομοσπονδίας δήλωσε: «Περιμέναμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Στο τέλος δεν παίξαμε με καθαρό μυαλό και κάναμε αρκετά λάθη. Παρόλα αυτά, η εξέλιξη θα μπορούσε να ήταν διαφορετική γιατί το τρίτο σετ χάθηκε από λάθη του διαιτητή. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την εμφάνιση, καθώς έπαιξαν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Λυπάμαι όμως, γιατί δύο χρόνια τώρα θυμόμουν άλλον Πανναξιακό. Αυτή η ομάδα δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση όπως ήταν παλιά. Λυπάμαι πραγματικά για το ελληνικό βόλεϊ, γιατί αυτό που συνάντησα στη Νάξο δεν το έχω συναντήσει σε άλλους αγώνες. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στο final-4, εμείς συνεχίζουμε στο πρωτάθλημα».

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*