Από την Κέα ξεκινά ο 24ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Κυκλάδες 2018 “Cyclades Regatta” (video)

 
 
 

cyclades regatta 1

Λίγες μέρες απόμειναν για την έναρξη του 24ου Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2018 “Cyclades Regatta”, με τη φετινή διοργάνωση να αποκτά εορταστικό χαρακτήρα μιας και συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυση του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας.

Από 1η έως 7 Ιουλίου τα σκάφη που συμμετέχουν στον αγώνα θα επισκεφθούν την Κέα (απ’ όπου θα γίνει και η εκκίνηση), τη Μήλο, την Κίμωλο και την Κύθνο (σημείο τερματισμού). Φέτος θα διεξαχθεί και ένας αγώνας inshore στο νησί της Μήλου με συνδιοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Μήλου.
Ο αγώνας εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο) και γίνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.
Σε αυτόν συμμετέχουν ελληνικά και αλλοδαπά σκάφη ανοιχτής θαλάσσης όλων των αναγνωρισμένων κατηγοριών με τα πληρώματα τους.Ο αγώνας συγκεντρώνει σκάφη και πληρώματα από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό όλων των αναγνωρισμένων κατηγοριών (ORCI, ORCCLUB, NONSPINNAKER κτλ).

cyclades regatta 2

 

Ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών
Εκτός του αγωνιστικού μέρους, οι τοπικές αρχές, οι σύλλογοι, οι ναυτικοί όμιλοι και οι κάτοικοι των νησιών, φιλοξενούν και αγκαλιάζουν ζεστά τους συμμετέχοντες, διοργανώνοντας εκδηλώσεις γνωριμίας με τις τοπικές παραδόσεις, τις νοστιμιές, αλλά και τις ομορφιές και τα μνημεία του τόπου τους. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στα πληρώματα να ξεκουραστούν και να συμμετέχουν σε πάρτι και διάφορα δρώμενα, καθώς και στην καθιερωμένη τελετή απονομής επάθλων του κάθε μπράτσου.
Οι Κυκλάδες αποτελούν έναν από τους πιο αγαπητούς προορισμούς ιστιοπλοϊκών σκαφών και συνδυάζουν φυσική ομορφιά, πατροπαράδοτη φιλοξενία, κατάλληλη υποδομή για σκάφη αναψυχής και την χαρακτηριστική ναυτική παράδοση, δηλαδή όλα αυτά που γοητεύουν Έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες.

cyclades regatta 3

 

Realtime παρακολούθηση του αγώνα
Φέτος, με χορηγό την MarineTraffic οι λάτρεις τις ιστιοπλοΐας θα μπορούν παρακολουθούν τον αγώνα realtime μέσα από την ιστοσελίδα και την σελίδα του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας στο Facebook. Επίσης, φέτος, ο αγώνας στηρίζει την προσπάθεια του Δήμου Μήλου να επιστρέψει η Αφροδίτη της Μήλου στην πατρίδα της, συγκεντρώνοντας υπογραφές στο www.takeaphroditehome.gr (Facebook Take Aphrodite Home, Δήμος Μήλου).

cyclades regatta 4

Συνδιοργανωτές: Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας, Ναυτικός Όμιλος Μήλου & Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Υπό την Αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την υποστήριξη του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού.
Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Νοτίου & Βορείου Αιγαίου, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΕΝΑΛΙΟΝ, SKIPPER ON DECK, CYCLADES24.GR, όπως και διάφορες web ειδησεογραφικές σελίδες.
Χορηγοί Μεταφοράς: Seajets & ZanteFerries
Χορηγοί: Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, MARINE TRAFFIC, AMITA 3E, SKYSPIRITS, KORRES, H2ONLYBATTERY, DIPLOMATICO Rum
Υποστηρικτές: εταιρεία Doculand, GaramondDesign, η ΑΕΔΙΚ, οι Δήμοι και τα Λιμεναρχεία των νησιών Κέας, Μήλου, Κιμώλου και Κύθνου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, το Λιμενικό Ταμείο Μήλου, τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία των Νησιών , ο Ναυτικός Όμιλος Μήλου, η Ένωση Γυναικών Κύθνου και οι κατά τόπους επαγγελματικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι.

(φωτογραφίες: Carlo Raciti & Stefano Karagos)

https://www.youtube.com/watch?v=sY2BWQTDyow

 

(Visited 14 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*