3o Andros Trail Race: Σε ρυθμούς «Ζορμπά» έτρεξαν οι αθλητές

 
 
 

andros trail 2018 1

Ενάντια στην κινδυνολογία των ημερών και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ο 3ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Andros Trail Race (που διοργάνωσαν η Trekking Andros & Outdoor Activities και η Άνδρος ΚΟΙΝΣΕΠ, με συνδιοργανωτές τον δήμο Άνδρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Κορθίου.

159 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό έτρεξαν, περπάτησαν και απόλαυσαν τις υπέροχες διαδρομές των 5, 10 και 24 χιλιομέτρων, ήρθαν σε επαφή με πανέμορφα τοπία και σημαντικά μνημεία πολιτισμού της Άνδρου, ενώ ταυτόχρονα γνώρισαν πεζοπορικές διαδρομές και βεβαίως τους ανθρώπους του νησιού.

andros trail 2018 2

andros trail 2018 3

 

Λιγότεροι αθλητές, περισσότερη θέληση
#ICC project: The Island, The Culture, The Challenge / Το Νησί, ο Πολιτισμός, Η Πρόκληση. Σίγουρα οι διοργανωτές είχαν κάτι διαφορετικό στο μυαλό τους και όχι τον «Ζορμπά», εντάσσοντας τη λέξη «πρόκληση» στο μότο της φετινής διοργάνωσης του 3ου Andros Trail Race.
Κακοκαιρία, δυσμενείς προβλέψεις, αλλαγές και ακυρώσεις δρομολογίων πλοίων απέτρεψαν πολλούς από το να μεταβούν στην Άνδρο για τον αγώνα, ενώ την ίδια στιγμή στο γραφείο της διοργάνωσης έφταναν δελτία έντονων καιρικών φαινομένων που ανέβαζαν σταδιακά το «θερμόμετρο της αγωνίας» για το αν τελικά θα μπορούσε να δοθεί χωρίς παρατράγουδα η εκκίνηση για τα αγωνίσματα.
Έπειτα από διαβουλεύσεις με τις αρμόδιες αρχές και μετά από ώριμη σκέψη, αποφασίστηκε η κανονική διεξαγωγή των αγωνισμάτων του 3ου Andros Trail Race: η πρώτη μέρα περιλάμβανε το τρέξιμο των 5 χιλιομέτρων και του ενός χιλιομέτρου ειδικά για παιδιά (διαδρομή “Kids”), ενώ τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκαν οι κύριοι αγώνες των 10 και 24 χιλιομέτρων.

andros trail 2018 4
Διοργανωτές, εθελοντές, αθλητές και απλός κόσμος που συμμετείχαν στον 3ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος, έδειξαν ισχυρή θέληση, πίστεψαν στον αγώνα και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κατά τη διάρκεια των δύο ημερών διεξαγωγής των αγωνισμάτων.

andros trail 2018 5

andros trail 2018 10

andros trail 2018 6

andros trail 2018 7

 

Σημαντικός αθλητικός και πολιτιστικός θεσμός
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, στο καθιερωμένο pasta party που έγινε στην πλατεία του Όρμου Κορθίου, οι αθλητές δοκίμασαν χειροποίητα τοπικά προϊόντα και γνώρισαν την μουσικοχορευτική παράδοση της Άνδρου, μέσω της συμμμετοχής του Χορευτικού Συλλόγου Υδρούσας.

andros trail 2018 8
Η δυναμική που αναπτύχθηκε τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης, την καθιστά μεγάλη και σπουδαία, αφού η επιτυχία δε μετράται αποκλειστικά από τον αριθμό των συμμετοχών. Η διεξαγωγή του Andros Trail Race 2018 το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου απέδειξε – για ακόμη μία χρονιά – πως ο αγώνας αυτός εξελίσσεται και εδραιώνεται, πλέον, τόσο ως ένας σημαντικός αθλητικός και πολιτιστικός θεσμός για την Άνδρο, όσο και ως μια σύνθετη και πολυδιάστατη εκδήλωση για τις Κυκλάδες.

andros trail 2018 9

andros trail 2018 11

Εξάλλου, τα πανέμορφα τοπία, το άριστα σηματοδοτημένο και πιστοποιημένο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών (αφού πρόκειται για το πρώτο νησί στην Ευρώπη που διαθέτει ευρωπαϊκή πιστοποίηση) καθιστούν τον αγώνα ιδανικό μέσο τουριστικής προβολής της Άνδρου.
Οι διοργανωτές, οι αθλητές και η ομάδα των 150 εθελοντών συμμετείχαν «ψυχή τε και σώματι», αποδεικνύοντας ότι πλέον έχουν τεθεί γερές και ασφαλείς βάσεις για μια διοργάνωση που θα αποτελεί ετήσιο ραντεβού για Έλληνες και ξένους αθλητές… απαιτήσεων.
Συγχαρητήρια σε όλους! Και του χρόνου!

andros trail 2018 12

andros trail 2018 13

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*