Πενιχρή χρηματοδότηση από το δήμο στα αθλητικά σωματεία Νάξου – Έντονες διαμαρτυρίες

 
 
 

dak naxou 4 

35.000 ευρώ μοιράστηκαν τα αθλητικά σωματεία της Νάξου ως επιχορήγηση από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων του νησιού οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τα λιγοστά χρήματα που διαθέτει ο δήμος.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός το αρχικό ποσό που θα διέθετε ο δήμος ήταν 65.000 ευρώ όμως ένα μέρος αυτών των χρημάτων (30.000 ευρώ) θα δοθεί στην οικογένεια της Ανδριάνας ως ενίσχυση του ταμείου για την αποκατάσταση του χεριού της νεαρής κοπέλας. Σημείωσε ωστόσο ότι βούληση της δημοτικής αρχής είναι, στα τέλη Μαρτίου να χορηγηθούν στα αθλητικά σωματεία και άλλα χρήματα.

Αναλυτικότερα τα ποσά που μοιράστηκαν είναι:

Πανναξιακός ΑΟΝ: 14.000€
Πανναξιακός ΑΟ: 6.500€
Ναξιακός: 1.500€
ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια»: 3.000€
ΠΑΣ Νάξου: 3.000€
ΑΜΣ Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ»: 6.500€

Το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο. θα παραιτηθεί

«Το Σωματείο το δικό μας όπως κάθε χρόνο είναι το πιο αδικημένο» σημείωσε ο πρόεδρος του Πανναξιακού Α.Ο. Μιχάλης Αγγελής ο οποίος ανακοίνωσε ότι ότι αρχές Ιανουαρίου θα παραιτηθεί ο ίδιος από πρόεδρος της ομάδας όπως και το λοιπό Δ.Σ. και θα κηρύξουν εκλογές.
«Αγωνιζόμαστε για να είναι πρώτος ο Πανναξιακός και να ανέβει στη Γ Εθνική. Σήμερα αναγκαζόμαστε να αναθεωρήσουμε όλο το πλάνο» είπε.

Για «εξωπραγματικό ποσό» σύμφωνα με τις ανάγκες του Πανναξιακού Α.Ο. έκανε λόγο ο υπεύθυνος στίβου της ομάδας κ. Τομπάς Πλάτων ο οποίος επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση θα πρέπει να γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια.

«Θα σας παραδώσουμε την ομάδα»

Ο εκπρόσωπος του Πανναξιακού ΑΟΝ Μπάμπης Ιωσηφίδης τόνισε ότι τα 14.000 ευρώ που δόθηκαν στην ομάδα του «δεν αντιστοιχούν ούτε στις μισές μετακινήσεις των υποδομών της ομάδας».

«Εγώ προτείνω αφού εσείς πιστεύετε ότι μπορεί ένα σωματείο να διαφημίζει το νησί με τις επιτυχίες που φέρνει, να παραδώσουμε στο δήμο τα δελτία των υποδομών και να τα καταφέρει καλύτερα από εμάς. Αδυνατούμε τα αθλητικά μας τμήματα να τα κάνουμε βιώσιμα» σημείωσε.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*