Κάλπηδες και κάλπικες εκλογές σε…επιστημονική εταιρεία

Αυτοδιοικητικές - Ευρωεκλογές: Η μετάδοση των αποτελεσμάτων
Newsroom
20/12/2021 13:03
 
 
 

 

Ποιος να πιστέψει ότι η ψηφοδόχος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών ήταν…κάλπικη στις εκλογές που έγιναν στις 4 Νοεμβρίου; Μα συμβαίνουν αυτά και σε επιστημονικές εταιρείες; Και όμως. Μάθαμε ότι πολλοί ψήφισαν και για άλλους απόντες. Με άλλες λέξεις πολλοί ψήφισαν δι’ αντιπροσώπου, χωρίς αυτό να το προβλέπει το καταστατικό της Εταιρείας. Άρα το αποτέλεσμα είναι παραχαραγμένο, αμφισβητούμενο και η έλλειψη νομιμοποίησης θα συνοδεύει ουσιαστικά το Διοικητικό Συμβούλιο σε όλη την τετραετή θητεία του.

Η καλπονοθεία είναι ακόμα πιο επιβαρυντική ως πράξη, όταν γίνεται σε επιστημονική εταιρεία που υποτίθεται ότι διδάσκει ήθος, αξιοπιστία, φερεγγυότητα και αποτελείται από μέλη με πνευματική καλλιέργεια, που τηρούν τον νόμο, το καταστατικό και τις σωστές διαδικασίες.

Το ερώτημα είναι: ήταν όλοι συμμέτοχοι σε αυτή τη θεσμική φαρσοκωμωδία; Αν κάποιοι διαφώνησαν, γιατί δεν κοινοποίησαν τη διαφωνία τους; Γιατί δεν προσέβαλαν στην Εφορευτική Επιτροπή και στα δικαστήρια τις αντικαταστατικές διαδικασίες; Ωφελεί και ποιον η επίκληση του αόριστου «καλού» της Εταιρείας-ποιο είναι αυτό;- η μεθόδευση, υπόθαλψη και απόκρυψη τέτοιων απαράδεκτων περιστατικών, που δημιουργούν κακό προηγούμενο για τον τρόπο λειτουργίας της και αμαυρώνουν την εικόνα και τη φήμη της; Καλπαζανλίκι το λένε αυτό στην τουρκική γλώσσα.

Κιχ δεν ακούστηκε. Άρα όλοι ήταν συμμέτοχοι, με τον ένα ή άλλο τρόπο σε αυτό το ανοσιούργημα, σε αυτή την κάλπικη διαδικασία. Από τους ηθικούς αυτουργούς, τους δράστες, τους άμεσους και έμμεσους συνεργούς από την πλευρά υποψηφίων μέχρι την Εφορευτική Επιτροπή.

Αλήθεια γιατί η τελευταία ανέχθηκε την καλπονοθευτική διαδικασία; Μπορεί, έστω και τώρα, να δώσει πειστικές εξηγήσεις;

Όχεντρα

(Visited 162 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*