Νάξος: Ο νόμος του Μέρφι και το δημοτικό μπάχαλο

Newsroom
08/03/2022 22:18
 
 
 

 

Αν νομίζατε ότι τα είδατε όλα με την απίθανη αυτή πλειοψηφία του Δημοτικού μας Συμβουλίου, πέσατε έξω. Υπάρχει «πιο κάτου άλλο σκαλί/να κατρακυλήσεις πιο βαθιά/στου Κακού τη σκάλα», παρά τα όσα γράφει ο Κωστής Παλαμάς στον «Δωδεκάλογο του Γύφτου». Το σημερινό Συμβούλιο-η πλειοψηφία του, εννοείται- έδωσε ρέστα. Πέρασε τον πήχη της πολιτικής κατάντιας. Σε όλα τα θέματα, από τα αδιαφανή κατσάρεια τουριστικά προγράμματα, τα ίδια κάθε χρόνο, χωρίς αξιολόγηση (σωστά το επισήμανε ο Βρούτσης) και λογοδοσία μέχρι τα μαθήματα τένις στο…Apeiranthos club. ΚΟΥΤΟΥΛΑ-με στον τοίχο και κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα.

Αλλά εκεί που έδωσε τα ρέστα της σύμπασα η λιανική εξουσία και παραεξουσία ήταν στην (επανα)συγκρότηση των Επιτροπών του γλιναδιώτικου Συνεδρίου (πλην της Επιστημονικής, που είναι…καθηγητική, τρομάρα μας, ιδιοκτησία).

Αξίζει να σας διηγηθώ την περιπέτειά τους για να επαινέσετε πλουσιοπάροχα τη σοβαρότητα, την οργανωτική πληρότητα, τη φερεγγυότητα και την καλλιέργεια της δημοτικής Αρχής. Ο δήμαρχος έφερε στις 15 Φεβρουαρίου το θέμα της σύνθεσης των Επιτροπών στην Οικονομική Επιτροπή παρανόμως, αλλά ιδιοτελώς. Σου λέει, έτσι θα περάσω το σκονάκι Σέργη-διαμένω στην Πετρούπολη αβρόχοις ποσίν.

Την παρανομία αναγνώρισε σήμερα ο Μαυρομμάτης, μετά τη δική μας επισήμανση και την επίκληση του νόμου. Όφειλε βέβαια και αυτός και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου να προλάβουν το ατόπημα. Ο Δήμαρχος-ζω στον κόσμο μου πήγε να παραπλανήσει το Συμβούλιο, ισχυριζόμενος ότι έγινε… συζήτηση στην Επιτροπή, ενώ λήφθηκε απόφαση που δημοσιεύτηκε μάλιστα στη Διαύγεια! Δεν φαντάζομαι να έγινε εν αγνοία του, γιατί αλλού θα με οδηγήσει η σκέψη μου.

Η έγκριση από το Δ. Σ. σήμερα σημαδεύτηκε από δύο ατοπήματα:

– οι καταστάσεις των ονομάτων δεν είχαν διανεμηθεί στους δημοτικούς συμβούλους, αφού ήταν θέμα στην ημερήσια διάταξη. Δεν συμβαίνει πρώτη φορά, αλλά τώρα ήθελαν να αποκρύψουν τους δικούς τους (Γλιναδιώτες στην Οργανωτική, Γλιναδιώτες στην Τιμητική-Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα-, πλην Μαυρομμάτη που τάχα μου αγνοούσε τα δημοτικά μαγειρεία, αφού εκεί εγκαταβιοί).

– διόγκωσαν την Τιμητική Επιτροπή για να κάνουν δήθεν χάρη στον Χατζηανδρέου με την προσθήκη δημάρχων που διεξήγαγαν τα προηγούμενα συνέδρια και να συμψηφίσουν τον δικό τους παλαιο-μικροκομματικό οίστρο. Λιτανεία ονομάτων στο όνομα της δήθεν ανανέωσης που υποστήριζε θεσμικά ο ένας, από το υποβολείο ο άλλος! Γιατί ανέκρουσαν πρύμναν, αν πράγματι ίσχυε το έωλο επιχείρημά τους;

Ο Χατζηανδρέου καυτηρίασε και ορθώς την εκχώρηση στην ουσία αρμοδιότητας του Δήμου, των αιρετών, σε μονοπρόσωπο μη θεσμικό παράγοντα. Αυτό προδίδει την πολιτιστική γύμνια του Δήμου και την πολιτισμική γύμνια του δημοτικού πολιτικού προσωπικού, την έλλειψη πολιτιστικής πολιτικής, την παράβαση κάθε διαδικασίας και πρακτικής που εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα, τον ευνουχισμό των συλλογικών δημοτικών οργάνων, το οικειοθελές «καπέλωμα» από σωτήρες του τόπου και του πολιτισμού του.

Μήπως στον ανασχηματισμό-reshuffle, για τον αγγλομαθή Δήμαρχο-, ειδικά της Τιμητικής Επιτροπής, έπαιξαν ρόλο οι παρεμβάσεις ηγετικών μορφών του Συνεδρίου; Λέω, μήπως;

Όλα αυτά μπορεί να ταιριάζουν σε ένα θέατρο Σκιών, αλλά όχι σε έναν αξιοπρεπή Δήμο, όπως θα ήθελα να είναι ο Δήμος μας.

Τον ξέρετε τον νόμο του Μέρφι (Murphy): «Οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά θα πάει στραβά». Γιατί βιάζεται η δημοτική πλειοψηφία και οι μυστικοσύμβουλοί της να τον επαληθεύσουν;

Όχεντρα

(Visited 290 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*