Λιανός: Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε… (Ο έρως του Δήμου με την περιφέρεια!)

Newsroom
17/03/2022 22:49
 
 
 

 

Καλώς τα παιδιά. Δεν μας έχει συνηθίσει σε απαντήσεις ο δήμαρχος ή το ανύπαρκτο Γραφείο Τύπου του. Το ότι το κάνει τώρα, σήμερα και για το συγκεκριμένο θέμα δείχνει τα ζόρια που περνά. Και βέβαια την άθλια πολιτική απέναντι στον τοπικό Τύπο και την αντίληψη για τη λειτουργία του.

Όποιος διαβάσει προσεκτικά την απάντηση των δημοτικών κονδυλοφόρων για τις σχέσεις του Δήμου με τον ΦοΔΣΑ και την Περιφέρεια, δεν μπορεί παρά να δει την αναδίπλωση. Το απολογητικό ύφος.

Υπηρεσιακοί παράγοντες δεν υπήρχαν στην «κατ’ ιδίαν» συζήτηση. Ωραία. Άρα δεν υπάρχουν πρακτικά. Αυτό είναι το θέμα; Ποιοι ήταν παρόντες; Ο προσφιλής μας δήμαρχος, δύο αντιδήμαρχοι-μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και οι επικεφαλής της μετέχουσας αντιπολίτευσης Χατζηανδρέου και Βρούτσης.

Εσείς ποιον θα πιστεύατε; Το δήμαρχο, δηλαδή τον μπάρμπα μου τον ψεύτη που λένε και στις Εγκαρές και τους δυο αντιδημάρχους ή τον Βρούτση που με ένα παιδικό παράδειγμα στο facebook τον κάνει με τα κρεμμυδάκια; Άσε που το περιστατικό δεν αμφισβητείται. Μια λέξη τους αμφισβητούν.

Είναι δυνατόν να είπε ο προσφιλής μας δήμαρχος ότι ο ΦοΔΣΑ χαρτζιλικώνει τα ΜΜΕ για να πολεμούν τον Δήμο; Άπαγε της βλασφημίας. Αυτό που έκανε είναι ότι «αναφέρθηκε και σε πρόσφατα, αναρτημένα στη Διαύγεια εντάλματα πληρωμής του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. Αιγαίου Α.Ε. Ο.Τ.Α., που αφορούσαν σε καταβολή χρηματικών ποσών σε επιχειρήσεις του τοπικού τύπου και δημοσιογράφους»!

Δεν αφήνουν αυτά τα δικολαβίστικα; Η λέξη χαρτζιλίκι τους μάρανε; Προδίδονται. Αποκαλύπτονται. Τι νόημα είχε αυτή η αναφορά και πώς προσλαμβάνεται από αναγνώστες στοιχειώδους νοημοσύνης;

Εξάλλου, ο ΦοΔΣΑ κατηγορείται ευθέως γιατί «δεν προχώρησε η έγκαιρη δημοπράτηση» της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, αυτό είπε και στη συνεδρίαση και μετά, πάλλοντας το χαρτί της «Διαύγειας», που θα του ήταν δήθεν και προεκλογικό όπλο! Και αυτό έγινε-όπως γράφει ή μάλλον του γράφουν- «στα πλαίσια της συνεργασίας και ενημέρωσης των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, που επιδιώκει η παρούσα δημοτική αρχή». Αλήθεια το πιστεύει ή ψεύδεται ανερυθρίαστα;
Ξέχασε, ως φαίνεται, ότι δημοσίως, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Γραμματέας του Σώματος Φώτης Μαυρομμάτης παρότρυνε τα μέλη του να κοιτάξουν πόσες μέρες έχουν τα ΜΜΕ πρωτοσέλιδα την ανακοίνωση του ΦοΔΣΑ. Τυχαίο; Ο νοών, νοείτω.

Μη μας παραμυθιάζει, λοιπόν, ο προσφιλής μας δήμαρχος με τα τερτίπιά του. Τι σημασία έχει, αν όσα είπε έγιναν στη συνεδρίαση της Επιτροπής ή μετά; Είχε στα χέρια του χαρτί για το… χαρτζιλίκι του ΦοΔΣΑ στον Τύπο; Βέβαια, η τουρκική αυτή λέξη δεν φτάνει σε ύψος τα δώρα που δίνει αυτός σε ημέτερους και παρατρεχάμενους. Γι’ αυτά θα μιλήσει; Θα μιλήσει για τις απευθείας αναθέσεις -χωρίς…ιδιοτέλεια- σε γιους συμβούλων του; Αυτά είναι σκάνδαλα ή σκανδαλολογία; Θέλω… αντικειμενική απάντηση.

Προκαλεί ο προσφιλής μας δήμαρχος. Τα είπα-ξείπα με τον ΦοΔΣΑ, το ράπισμα (ανάποδο χαστούκι μου φάνηκε) του τελευταίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου τα θεωρεί αμελητέα;. Τότε δεν καταλαβαίνει τίποτα. Τόσο ανέμελος! Χειρότερος από τον Μητσοτάκη.

Για να επεκτείνω τη… λιανή σχολή σκέψης και επειδή βλέπω τα πράγματα …αντικειμενικά -υπάρχει αυτό το κριτήριο κύριοι;-, δεν μπορώ παρά να μην καγχάσω θορυβωδώς με δύο ειδικά σημεία της απερίγραπτης απάντησης του Γραφείου:

– πρώτα με τη φράση «Το έργο μας σε κάθε τομέα ευθύνης είναι ορατό και απτό». Φαίνεται πως η συντριπτική πλειονότητα των Αξωτών έχει οφθαλμολογικά προβλήματα. Τι λένε οι Βενιέρης-Μανταδάκης-Αξαοπούλου και οι άλλοι οφθαλμίατροι του νησιού;

– ύστερα με «την ανέκαθεν καλή σχέση του Δήμου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου»! Έρως νάρκισσος, έρως θείος. Πλατωνικός. Ήτον πνοή, ίνδαλμα αφάνταστον, όνειρον, θα έλεγε ο Παπαδιαμάντης. Ανέκφραστος, απωθημένος, συμπλεγματικός. Όλα κι όλα. Με την Περιφέρεια είναι μέλι γάλα.
Ο Χατζημάρκος το ξέρει;

Όχεντρα

(Visited 416 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*