Το «γαλάζιο ξεκατίνιασμα» και ο… φωτ(ν)ογράφος του δήμου

Newsroom
24/03/2023 00:15
 
 
 

 

Μετά το «ξεκατίνιασμα» Περιφέρειας και Δήμου για τα 300.000 ευρώ που διαθέτει η πρώτη για ένα βοηθητικό γήπεδο δίπλα στο κλειστό γήπεδο της Χώρας και την περιφρόνηση του πολυχρονεμένου βεζύρη μας να τα αξιοποιήσει, βγήκε φουριόζος στο μεϊντάνι του facebook ο προνομιακός φωτογράφος του Δήμου για να βάλει πλάτη στο απίθανο δίδυμο Λιανού-Κατσαρά.

-Άσε Δημήτρη, εγώ καθαρίζω. Έχω ατράνταχτα επιχειρήματα. Γκροτ-έσκα. Με καταλαβαίνεις. Εσύ είσαι γατόνι. Γι’ αυτό καλά έκανες και υπαγόρευες στο Βαγγελάκι τι να πει στον «αέρα» μιας εκπομπής. Είχε πάρει φαλάγγι ο αντιπεριφερειάρχης τον αντιδήμαρχο (νάχαμε να λέγαμε).Τι θα κάναμε, Δημήτρη μου, Δημήτρη μου/μού τόκλεισες το σπίτι μου, χωρίς εσένα;

-Μας δουλεύεις Μανόλη μου; Δεν σέβεσαι την αδυναμία που σου έχω; Εμείς, όπως καλά (δεν) ξέρεις, έχουμε όραμα, σχέδιο, κάνουμε πάντα ολοκληρωμένες παρεμβάσεις (τσιμεντοστρώσεις, κολωνάκια, ηλεκτροδοτήσεις στους ψηφοφόρους κ.λπ. τερπνά), στην προκειμένη περίπτωση θέλουμε εδώ και τώρα να φτιάξουμε όλο τον περιβάλλοντα χώρο. Θα πούμε και στο πόπολο τα μεγάλα έργα μας που δεν τα έχει καταλάβει.

-Άκου, λοιπόν με προσοχή. Στα τραπεζικά και χρηματοοικονομικά είμαι άσος. Άσος σπαθί.

-Μια στιγμή, πριν σε ακούσω. Διάβασα εκεί στον «τοίχο» σου (εσύ βέβαια μιλάς στον…τοίχο, αλλά γι’ αυτό κάτι πρέπει να γίνει) ότι υπάρχει συνολική μελέτη «βάσει των λεγομένων τού αρμόδιου αντιδημάρχου». Λες να μας δουλεύει το Βαγγελάκι;

-Άσχετα από αυτό. Τα προγράμματα τρέχουν κι εμείς κάνουμε την αλεπού με τα κρεμαστάρια. Τα θέλουμε τώρα και τα θέλουμε όλα. Η Περιφέρεια…η Alpha bank ήθελα να πω, μας δίνει το 1/4 και υπόσχεται να μας δώσει και τα άλλα για το έργο. Αλλά μασάει η κατσίκα ταραμά, έστω και τώρα που έχουμε νηστεία;

-Κάντο πιο…Λιανό σε παρακαλώ.

-Η Περιφέρεια είναι σαν την τράπεζα που είπα πριν, την Alpha.

-Κι εμείς;

-Εμείς είμαστε ξενοδόχοι. Δεν είμαστε εξάλλου, οι πιο πολλοί; Αν πάμε στην τράπεζα να ζητήσουμε χρηματοδότηση, θα υποβάλουμε ένα σχέδιο…

-Ναι, αλλά η τράπεζα είναι ιδιωτικός, κερδοσκοπικός οργανισμός και απαιτεί άλλα πράγματα από τον πελάτη, που τον αξιολογεί κατάλληλα: εξασφαλίσεις, δυνατότητα εξυπηρέτησης του δανείου, φερεγγυότητα και άλλα κριτήρια ιδιωτικοοικονομικά.

-Γι’ αυτό σου είπα εξαρχής ότι είναι γκρο-τέσκα η περιγραφή μου, αλλά μόνον έτσι μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτά τα….(διαγράφεται μια λέξη) της Ερμούπολης, που δεν ξέρουν καν τι θα πει…εργονομία.

-Νομίζω ότι από τον ΦοΔΣΑ έχουν απωθημένα και μας ψήνουν το ψάρι στα χείλη. Και βρήκαν την ώρα που πλησιάζουν οι εκλογές.

-Από την άλλη η Περιφέρεια, επειδή είναι ο προγραμματικός φορέας για τα κοινοτικά κονδύλια, μάς το παίζει εξουσία και καλά. Εμείς, όμως, παραμονές της 25ης Μαρτίου δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε τους προγόνους μας. Δεν είμαστε ωχαδελφιστές. Είδες με τα Τέμπη;

-Στοπ Μανόλη. Η λέξη αυτή είναι απαγορευμένη. Ήλθε γραμμή από πάνω. Εμάς τους μητσοτακικούς, όπου γης, θα μάς βαραίνει αυτή η λέξη σε όλη μας την ζωή. Για να μη σου πω και στην άλλη.

-Πάντως, εμείς πρέπει να είμαστε καθαροί. Ή όλα ή τίποτα.

Ο Δημήτρης ήταν συλλογισμένος με τις φωτογραφικές… (εκ)λάμψεις του συμβούλου και προσωπικού φωτογράφου του. Δεν πείστηκε. Θυμήθηκε τον Πορτοκάλογλου που προειδοποιούσε από το 2001:

«Τα είχα όλα μια φορά/Μα ήθελα παραπάνω/Τι να τα κάνω τώρα πιά/Απόψε πού σε σε χάνω».

 

Αλλά ποιος να ακούσει τον τραγουδοποιό; Μήπως η τσέπη τους θα χάσει; Αλίμονο στον ναξιακό λαό που έχει ακόμα τέτοια πρόσωπα στη δημόσια σκηνή.

Πάντως, αυτές οι «συν τω νόμω προδιαγραφές» με διέλυσαν, Μανόλη μου. Από τα γέλια, εννοείται.

Την ευχή του πατρός Νεκταρίου να έχετε! Κι ας μη μακροημερεύσετε πολιτικά, για το καλό του Δήμου.

Όχεντρα

(Visited 364 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*