Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
13/05/2024 10:40
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

-γεωμαγνητική καταιγίδα… δημοτικών τελών θα πλήξει τους δημότες με τη σημερινή προεξοφλημένη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου; Τέτοιο τσουνάμι τελών δεν ματάγινε.

– τελικά η απόφαση της αύξησης των τελών δεν… τελε-σφόρησε τη Μεγαλοτετάρτη στη Δημοτική Επιτροπή; Τη φρέναρε η πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Νάξου και η συμβολική κατάληψη της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου.

– δεν τη γλιτώνουμε, όμως, αφού πέρασε από την πλειοψηφία της Δημοτικής Επιτροπής και σήμερα επικυρώνεται από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου που θα μας …λιανίσει κυριολεκτικά;

– είναι μακράν η κορυφαία δημοτική Αρχή των φόρων και των επιβαρύνσεων του δημότη, προκειμένου να καλύψει τις πολιτικές και προσωπικές αδυναμίες πρόβλεψης, προγραμματισμού και παραγωγής έργου; Έχουν υπολογίσει τη μεσοσταθμική αύξηση;

– μειώσεις τελών κάνουν πολλές δημοτικές Αρχές και άλλες τα αφήνουν στάσιμα; Η δική μας ακολούθησε το παράδειγμα των πιο φορομπηχτικών διοικήσεων.

– όχι μόνο δεν είναι διεκδικητική απέναντι στην κεντρική εξουσία (π.χ. το τέλος πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας είναι απαράδεκτο), αλλά δεν κυνηγά, όπως πρέπει, τους οφειλέτες που έχουν φεσώσει τον Δήμο με 4 εκατ. ευρώ περίπου. Όπως ακούγεται είναι οι περισσότεροι λεφτάδες και εκλογική πελατεία της. Προστασία μέχρι… τέλους!

– διογκώνουν δαπάνες για να δικαιολογήσουν τη δήθεν ανταποδοτικότητα; Και φορολογούν οριζόντια, χωρίς να εξετάζουν τη φοροδοτική ικανότητα των δημοτών. Οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι από τη νομοθεσία να καταθέτουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, κατά συνέπεια κάθε αύξηση εξόδων θα πρέπει να συνοδεύεται και από αύξηση εσόδων.

– η διευκόλυνση ευάλωτων νοικοκυριών και πολιτών είναι σταγόνα στον ωκεανό;

– αφήνουν στο ίδιο ύψος τα τέλη κοιμητηρίων για να δικαιολογήσουν τα έξοδα κηδείας που ενέκριναν για τους …εαυτούς τους;

Είναι αλήθεια ότι…

– η Παναγία Αργοκοιλιώτισσα ενώνει; Εξάλλου δεν είναι δύσκολο, τουλάχιστον σε πολιτικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο. Και οι τέσσερις βουλευτές των Κυκλάδων νεοδημοκράτες. Και οι τέσσερις μετά στη ροτόντα του δημαρχιακού μεγάρου, μαζί με τους νεοδημοκράτες έπαρχο και δήμαρχο.

– αρνήθηκε η κορυφή της τοπικής Εκκλησίας να απαγγείλει το «Πιστεύω» ο Βρούτσης, όπως συνέβαινε άλλες χρονιές; Το Σύμβολο της Πίστεως προσέκρουσε στην ψήφο για τον γάμο των ομοφύλων.

– ό,τι γίνει για τα δημόσια και κοινωνικά προβλήματα, το εξαργυρώνουν και το οικειοποιούνται οι τοπικοί άρχοντες; Και για ό,τι δεν γίνεται ή δεν προχωρά ευθύνεται ο …Χατζηπετρής;

– είδατε τη σημειολογία της φωτογραφίας στη ροτόντα; Επικεφαλής το …αφεντικό, περιστοιχιζόμενο εκ δεξιών του από τον Λιανό και τον Φόρτωμα και εξ ευωνύμων από τον Μαργαρίτη, τον Καφούρο και τη Μονογιού. Με γραβάτα τώρα ο Βρούτσης και όχι αγραβάτωτος και με τζιν και μπουφανάκι, όπως στον Επιτάφιο.

– τον υποδέχθηκε ο δημαρχούλης μετά βαΐων (βάια, όχι βαΐα, πάτερ άγιε) και κλάδων; Όχι προφανώς από αυτά που πήρε την Κυριακή των Βαΐων, γιατί έλαμπε διά της απουσίας του από την εκκλησία.

-«πρέπει να αναλογιστεί κανείς από ποια χώρα ξεκινάμε και το κάνουμε αυτό, με ποια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με ποια κυβέρνηση…»; Και με ποιο …Δήμο! Καλά το είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά τη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού την Πέμπτη επί της Αston Villa στο στάδιο Καραϊσκάκης.

– η πλατεία Πρωτοδικείου (Πέτρου Ευριπαίου, παρακαλώ, είναι το ορθό)… κάηκε από τις εκδηλώσεις νεαρών φίλων του Ολυμπιακού για την πρόκριση στον τελικό του Conference League; Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που η κοινωνία περιμένει την εκδήλωση της ευαισθησίας τους, άσχετα αν δεν υπάρχει σκόρερ σαν τον Ayoub El Kaabi.

Είναι αλήθεια ότι…

– το κινητό του συμβουλευόταν ο Λιανός κατά τη διάρκεια των Εγκωμίων στη Μητρόπολη; Έστελνε μηνύματα ή διάβαζε τους ύμνους ιντερνετικά; Έκλεγε, ίσως, με τον τρόπο του τον… νεκρό, όπως θα έλεγε και ο ίδιος.

– συζήτησε, λέει, στο Δημαρχείο η αμιγώς νεοδημοκρατική θεσμική παρέα «προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ζητήματα που απασχολούν τον πολυνησιακό Δήμο μας»; Μπορεί να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες η …πλέμπα από τη δημαρχιακή ανακοίνωση;

– η ευχή Καλή Ανάσταση είναι η μόνη χριστιανική ευχή που δεν χρησιμοποιείται από τους μη ορθόδοξους Χριστιανούς ούτε μεταφράζεται; Σωστό, αφού το επιβεβαιώνει και ο εθνικός γλωσσολόγος μας.

– δεν αξιοποιεί ακόμα το ΤιΚΤοΚ ο δημαρχούλης μας, όπως κάνει ο Μητσοτάκης; Έχει ένα κίνητρο τώρα, αφού μπήκε στο παιχνίδι και το… κομματόσκυλο Πίνατ. Και αυτός έχει κατοικίδιο σκύλο, όσο γνωρίζω.

– αυτό που γίνεται με το σκουπιδομάνι, παρά τις προσπάθειες του αρμόδιου αντιδήμαρχου, είναι ακατανόητο; Δεν υπάρχει κοινωνική και επαγγελματική συνείδηση. Μήπως πρέπει να λειτουργήσει ο πέλεκυς του Κανονισμού και να πληρώσουν πρόστιμα οι φταίχτες, με δημοσιοποίηση των ονομάτων τους;

– η απόφαση της Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να θέσει σε επιτήρηση τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς διαπιστώθηκαν ελλείψεις, καθυστερήσεις και λάθη στις τελευταίες διαχειριστικές περιόδους, δικαιώνει τον Καπούνη; Από τους πρώτους που κατήγγειλε εικονικές δηλώσεις στρεμμάτων στη Νάξο, την αδιαφάνεια και την κακοδιοίκηση του Οργανισμού.

Είναι αλήθεια ότι…

– η μπίγα στο λιμάνι ήταν το αξιοθέατο που επιφυλάξαμε σαν έκπληξη στους πασχαλινούς επισκέπτες μας; Το success story του Λιανού. Να αναμένουμε και… κρουαζιερόπλοιο οσονούπω;

– τρέχει έρευνα κοινής γνώμης στη Νάξο για την ικανοποίηση ή μη από τη δημοτική πολιτική και για την εμπιστοσύνη ή μη στη δημοτική εξουσία (συμπολίτευση και αντιπολίτευση);

– έχει κάμερα η αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως φώναζε ο σφόδρα ενοχλημένος Λιανός; Ο Λιανός τι έχει; Χρησιμοποιεί κάτι σαν …predator; Οι λέξεις διαφάνεια και διαύγεια υπάρχουν στο λεξιλόγιό του; Ξέρει ότι οι περισσότεροι Δήμοι όχι μόνο μεταδίδουν ζωντανά τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, αλλά και τις αναρτούν στο διαδίκτυο για πληροφόρηση και έλεγχο της εξουσίας; Η δημοκρατία Λιανού δεν ανέχεται ούτε αυτό;

– αν δεν υπήρχε κάμερα, θα είχε …σαλτάρει περισσότερο; Ο …μικρός στο προεδρείο τι κάνει γι’ αυτά τα θέματα δημοκρατίας, διαφάνειας και ευπρέπειας; Συμμορφώνεται με τον… μικρόκοσμο και τον …τρόπο ζωής και έκφρασης του δημάρχου; Οι χυδαιολογίες, ασυναρτησίες και λεκτικές ανοησίες γράφονται, όπως πρέπει, στα πρακτικά;

– η αποκατάσταση του Δημαρχείου Νάξου καρκινοβατεί; Το ανάλογο έργο για το Δημαρχείο Ερμούπολης μπήκε ήδη σε πρόγραμμα.

– δύο τόνοι πατάτα το στρέμμα αντί τέσσερις θα παράξουν φέτος οι παραγωγοί μας, λόγω ανομβρίας; Και το κόστος; 800 ευρώ το στρέμμα. Πόσο θα την πληρώσει ο κααταναλωτής; Η αισχροκέρδεια θα πανηγυρίσει πάλι.

Είναι αλήθεια ότι…

– υπάρχει σχέση της εκκολαπτόμενης παρέμβασης- έστω από τα αζήτητα του προηγούμενου ΕΣΠΑ-, στο Αργοκοίλι με θεούσες του προσκυνήματος και του Δήμου, και Πασόκο υπάλληλο υπουργείου;

– έγινε η περιφορά Επιταφίου το μεσημέρι της Μεγαλοπαρασκευής στο Σκαδό; Λίγοι κάτοικοι, χωρίς παπά. Ο επισκέπτης έπρεπε το βράδι να είναι σε άλλη ακολουθία. Πριν 120 χρόνια περίπου ο Παπαδιαμάντης μιλούσε μόνο για… περιφερόμενη Ανάσταση, για την Παναγία του Δομάν, στις δύο μετά τα μεσάνυχτα ( από το διήγημα ΣΤΗΝ ΑΓΙ-ΑΝΑΣΤΑΣΑ, ένα από τα 11 πασχαλινά διηγήματά του).

– 34 περίπου χιλιοστά, 3,5 εκατοστά βροχή καταγράφτηκε στην ορεινή Νάξο το βράδυ της Ανάστασης; Δεν είδαμε τέτοιας έντασης βροχόπτωση όλο το χειμώνα. Έστω και αργά, κάτι είναι για την άνυδρη γη και τους υδροφόρους ορίζοντες.

– δεν ήταν μόνο η Αμοργός που η εγκατάλειψή της από τα κέντρα λήψης κεντρικών αποφάσεων μπήκε στο στόχαστρο της κριτικής μιας μεγάλης ευρωπαϊκής εφημερίδας, της Le monde; Γιατί αποσιώπησαν τη Δονούσα; Για να μην πάρει η… μπάλα και τον προσφιλή μας Δήμο ή γιατί αντιγράφουμε κάτι, χωρίς να διαβάζουμε από πρώτο χέρι τι ακριβώς γράφει;

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 301 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*