Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
19/05/2024 23:58
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

-τον Κελέτση, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, πριν έλθει εδώ αυτές τις μέρες τον ήξερε μόνο ο… πρόεδρος του Φιλωτιού και ο Έβρος; Τον έφερε (τον κάλε(τ)σε!) η Κτηνοτροφική Ένωση Φιλωτιτών, σύμφωνα με την απατηλή, σκηνοθετημένη και παραδημοσιογραφική φιλολογία, που αποκαλύπτει κομματισμό και εμπλοκή στις εκλογές.

-ταυτίζουν το κόμμα και την κυβέρνηση, με τη συμβολή οργανώσεων που αποκαλύπτουν οι ίδιες τον ρόλο τους;

-αν τον …έφερε αυτή η οργάνωση, αναμιγνύεται στα ευρω-προεκλογικά υπέρ του κυβερνώντος κόμματος; Το είπε καθαρά o υφυπουργός στη συνέντευξη Τύπου χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου: «Ενόψει της μάχης των ευρωεκλογών…». Και οι άλλοι κυβερνητικοί αυτό τόνισαν. Η εκλογική καρποφορία, όμως, θα είναι σαν την …αγροτική;

-και ο Βρούτσης είναι στο κόλπο; Ενορχηστρωτής. Όσο για τον απόντα Φόρτωμα, μέχρι και το επώνυμό του μπέρδεψε ο Κελέτσης. Να μου πεις, ο δήμαρχος είπε… Κελετζή τον Κελέτση!

-ήταν άφαντος από τις περιοδείες του κλιμακίου της ΝΔ στο νησί ο δήμαρχός μας; Γιατί άραγε; Δε συμφωνούσε μήπως με την ατζέντα;

-θύμωσε που το κυβερνητικό κλιμάκιο είδε κι άλλους εκτός από αυτόν; Δεν περίμενε κανείς τίποτα περισσότερο από τον εγωκεντρικό Δημαρχούλη.

-είδε και τον Χατζηανδρέου ο υφυπουργός; Ε, πώς να μη θυμώσει τότε ο ψηλός.

-αφού έχει τέτοιες δυνατότητες και κονέ ο πρόεδρος του Φιλωτιού, θα πρέπει να… φέρνει πού και πού κανένα υπουργό (του), άντε υφυπουργό, για να μας λύνει προβλήματα; Έστω και… κουβεντιαστά. Ο Κελέτσης είναι αρμόδιος για την κτηνιατρική, την αλιεία, τους ζωικούς γενετικούς πόρους, τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, τα συστήματα εκτροφής ζώων, τις ζωοτροφές και τις βοσκήσιμες γαίες, τη διαχείριση κρίσεων.

-εκεί στην Αχαρνών 2 του έστειλε μήνυμα στο yfyp@hq.minagric.gr ο πρόεδρος της Κτηνοτροφικής ή τον πήρε στο… κόκκινο τηλέφωνο ή μήπως ο αναπληρωτής… Φιλωτίτης έκανε τον μεσολαβητή;

-προλαβαίνει, πάντως, μέχρι τις 9 Ιουνίου να φέρει τον Ταχιάο, που κάνει τώρα παιχνίδι στα έργα χωρίς… φραγμό;

-το Φράγμα… της Άρτας- Ποταμιάς, το λιβανίζουν και το εγκαινιάζουν εδώ και πολλά τέρμινα; Και τώρα ακούσατε, τις υφυπουργικές, κελέτσειες δηλώσεις. Αυξάνεται, λέει, η πίστωση! Τα 37,5 εκ. του 2009 πόσα είναι σήμερα με τις αυξήσεις; Έχουν επανακοστολογήσει το έργο;

-ξεκινά από το μηδέν (ή όχι) το Φράγμα; Καπούνης ή Κελέτσης; Εγκαινιάζεται, ξεκινά, σταματά, ξαναεγκαινιάζεται, ξαναξεκινά, ξανασταματά και φτου κι απ’ την αρχή. Αλήθεια πόσα εγκαίνια έχουμε κάνει, θυμάται κανείς; Κατασπατάληση πόρων. Η χαρά του εργολάβου.

Είναι αλήθεια ότι…

-ο Κελέτσης είπε ότι «έχει ταλαιπωρηθεί το έργο, αντιμετώπισε προβλήματα με την εργολαβία και την αρχαιολογία»; Ναι, υφυπουργέ μου, αλλά πήγες να δεις ότι το 45%, που είπες ότι έχει γίνει, είναι μαϊμού;

-έτσι του είπαν για προεκλογική κατανάλωση; έχουν «βαθιά άκραχτα μεσάνυχτα» (όπως θα έλεγε ο Γρυπάρης) όταν του λένε ότι έχει γίνει το 45% του έργου. Ένα χρονοδιάγραμμα μπορούν να μας θέσουν τελικά; ΟΧΙ.

-δεν σας προστάτευσαν υπουργέ μου οι κομματικοί δραγάτες; Τα 6,6 εκ., όπως είπες, πού πήγαν; Και τα επιπλέον 6,2 πότε θα εγκριθούν; Άσε που δε φτάνουν για το βασικό έργο, ούτε για τον ταμιευτήρα.

-στην πρόκληση Καπούνη, αν θα τελειώσει (η υδατοδεξαμενή μόνο, ο ταμιευτήρας νερού, να εξηγούμαστε) μέσα στο 2024, ο υφυπουργός παρέπεμψε στο Υπουργείο Υποδομών; Μπαλάκι του τένις το έρμο το έργο. Εγώ το ‘πα στον σκύλο μου κι ο σκύλος στην ουρά του.

-ο Γεωργαντάς, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μας είπε εδώ, τον Ιούλιο του 2022, ότι τον Μάρτιο του 2023 θα συνεχιστεί εντατικά το έργο και θα τελειώσει; Είπατε και είδατε τίποτα;

-η κοροϊδία με τον προϋπολογισμό του έργου είναι αδιανόητη; Ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2009 με την ένταξή του στο ΠΑΑ έναντι 37,5 εκ ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, τα αρδευτικά δίκτυα θα απορροφούσαν 25 εκ. ευρώ (το 67%).

-δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του το Φράγμα της ντροπής, χωρίς τα δίκτυα άρδευσης; Πότε θα γίνουν αυτά, που είναι οι φλέβες του έργου, και με ποια κονδύλια; Σιγή ασυρμάτου.

-χωρίς τα δαπανηρότερα αρδευτικά δίκτυα, το έργο είναι δώρον άδωρο; Το πρόβλημα, όμως, της ανομβρίας και του υδάτινου αποθέματος του νησιού γενικότερα, είναι ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.

Είναι αλήθεια ότι….

-ο Λιανός επαίρεται ότι από το 1999 ασχολείται αδιάλειπτα με τα κοινά της Νάξου; Τι έκανε για τη λύση αυτού του μείζονος προβλήματος;

-πώς το χαρακτήρισε ο Ταχιάος, κατά τον Καφούρο; Νέο… μετρό της Θεσσαλονίκης. Θυμάστε την πορεία αυτού του έργου (λέμε τώρα);

-η Δημοτική Επιτροπή Πρωτογενούς Τομέα Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που συστάθηκε στο τέλος του 2015 με πρωτοβουλία της παράταξης «Πολίτες για τα Νησιά μας» του Βασίλη Βρούτση, έχει πέσει από τότε σε βαθύ και ατέλειωτο λήθαργο; Λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο ή μάλλον τους ξενοδόχους; Κατά τα άλλα, κόπτονται για την αγροτιά του νησιού.

-βρήκε και ο Αντ. Μανιός κάποια ρίζα του υφυπουργού με την Τραγέα (απώτερη, εκ γυναικός) και έδεσε το …γλυκό; Τελικά, όλοι κάπως συνδέονται με τη Νάξο! Όλως συμπτωματικά.

-εμπεριστατωμένο υπόμνημα πέντε σελίδων υπέβαλε η ΕΑΣ Νάξου στον υφυπουργό; Είχε και έχει θέσεις και αγωνίζεται για τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου.

Είναι αλήθεια ότι…

-αντιπροσωπεία της ΟΝΑΣ επισκέφτηκε τον καλοπροαίρετο δημαρχούλη μας και συζήτησε τη λύση των ναξιακών προβλημάτων; Το ίδιο παραμυθάκι. «Παραμυθάκι μου μη με μαλώνεις/ παραθυράκι μου μη μου σφαλάς/ παραμυθάκι μου μη βαλαντώνεις/ και την καρδούλα σου μην τη χαλάς».

-περιοδεία κάνουν τα προβλήματα επί χρόνια με την ΟΝΑΣ να παίζει το ρόλο του κολαούζου και της βακτηρίας; Καρμπόν προτάσεις, χωρίς επεξεργασία, πρωτοτυπία, εναλλακτικές και ρεαλισμό;

-περισσότερο χρόνο διέθεσε ο Λιανούλης στην κυρία ΟΝΑΣ από τον …ιχνηλάτη του πρωθυπουργικού προεκλογικού ταξιδιού στη Νάξο; Είναι και παρεξηγησιάρης.

-κάτι διάβασα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σήμερα για τους δασκάλους της τεχνητής νοημοσύνης;

-το ψηφιακό σχολείο και το υβριδικό σύστημα διδασκαλίας στα χωριά της ορεινής Νάξου θα αποδώσουν από τον Σεπτέμβριο, με βάση τη ψηφιακή υποδομή τους; Δεν βάζουν τον πρόεδρο του Φιλωτιού για μέσο, μήπως… φέρει τον Κυριάκο Πιερρακάκη ή έστω τη Ζέτα Μακρή στη Νάξο για σχετική παρουσίαση;

-για την επικείμενη έλευση του Μητσοτάκη, ακόμα δεν έχω σχετική πληροφόρηση, αλλά δεν αποκλείω να έχει επέμβει και εδώ ο πρόεδρος της Κτηνοτροφικής Ένωσης Φιλωτιτών;

Είναι αλήθεια ότι…

-πολύ συνοφρυωμενο είδα τον δήμαρχο στη συνέντευξη Τύπου του Κελέτση, που είχε έντονη εσάνς ευρωεκλογών; Από… αεροχείμαρρος (όπου βρει πεδίο, δρα) έγινε σιγανό ποταμάκι! Ο δικός του… Γκρίνμπεργκ τού είπε, ως φαίνεται, να μιλά σπανίως.

-πολλά του έχουν πέσει τελευταία επιπλέον δεν σηκώνει το τηλέφωνο ο πρωθυπουργός στις κλήσεις του; Άτιμη ζωή!

-αφρικανικό νησί έγινε αυτές τις μέρες η Αξά; Η αιολική ορυκτή σκόνη από τις ακτές της Αφρικής κατέκλυσε το νησί μας και αποτελεί τον προάγγελο του τι μας μέλλεται. Όχι ότι είναι νέο το φαινόμενο, αλλά είναι συχνότερο και διαρκέστερο.

-πρέπει να εξετάσουμε την αδελφοποίησή μας με τη νήσο Νέλσον της Αιγύπτου, που μας….κιτρινίζει; Ίσως αποκτήσουμε καλύτερη μεταχείριση.

-με την ευκαιρία της χθεσινής ημέρας των Μουσείων, προβλήθηκε, για πολλοστή φορά, η κατά τα άλλα σπουδαία αντιπολεμική, σπονδυλωτή, κωμική-δραματική ταινία «Το κανόνι και τ’ αηδόνι»; Αυτός είναι μόνο ο Καμπανέλλης; Τόση έλλειψη έμπνευσης και φαντασίας πια από έναν αντιπνευματικό και ανερμάτιστο Δήμο;

-κατά τα άλλα, ντρέπεσαι να βλέπεις εξωτερικά το κατάντημα του Μουσείου Καμπανέλλη; Ξεφλουδισμένο, ξεθωριασμένο, παρατημένο στον βοριά και στον χρόνο. Έτσι τιμούμε τον μεγάλο δραματουργό μας;

-δεν υπάρχει Συμπαραστάτης του δημότη για να προσφύγω;

-καταργήθηκαν και οι πεζότρατες και δεν μπορούμε να φάμε μαύρο μαριδάκι; Εκτός, αν έχει θέσει το θέμα στον αρμόδιο και για την Αλιεία Κελέτση ο πρόεδρος του Φιλωτιού και το επιτρέψει τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 305 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*