Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
02/06/2024 13:43
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

-από ρεκόρ σε ρεκόρ πάει ο λατρευτός μας Δήμος; Ούτε ο Τεντόμας να ήταν. Τελευταία… επιτυχία του (αρνητική, εννοείται) είναι ότι αποτελεί τον μόνο Δήμο (ίσως παραβγαίνει με αυτόν της Κιμώλου) που δεν έχει εγκεκριμμένο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προϋπολογισμό, Ιούνη μήνα! Και πού ‘σαι ακόμα. Δεν ματάγινε.

-πάντως δεν φτάσαμε στον Ιούλιο, τον Γυαλιστή, που γυαλίζουν και τα σταφύλια;

-οποιαδήποτε δικαιολογία, είναι απλά δικαιολογία εν αμαρτίαις; Μπορεί να κορδώνεται και γι’ αυτό ο …άνετος δημαρχούλης μας; Η ψυχούλα του το ξέρει.

-αυτός αγνοεί τις νομοθετικές προθεσμίες και συνέπειες, αλλά το Γραφείο Νομικής Υποστήριξης και πάνω απ’ όλα ο πολύς Μαυρομμάτης τι λένε; «Ώσπου να αρχίσει να ισχύει ο νέος προϋπολογισμός, και πάντως όχι αργότερα από το τέλος Μαΐου…ισχύει ο προϋπολογισμός του έτους που έχει λήξει, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, για την είσπραξη κάθε είδους εσόδου και για τη διενέργεια και την πληρωμή…». Έχουν δει αυτήν την τελευταία παράταση;

-δηλαδή από 1 Ιουνίου ο Δήμος έκανε στάση πληρωμών, έστω και αυτών των περιορισμένων, που επιτρέπονταν με βάση τον περυσινό προϋπολογισμό; Ο… αφαλατωμένος Δήμος μας, ευτυχώς, μπορεί να πληρώνει μόνο τους εργαζόμενους. Bail-out, όπως λέμε στην τραπεζική γλώσσα.

-την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά η τελική ευθεία για την έγκριση του δημοτικού προϋπολογισμού, αρχής γενομένης από τη Δημοτική Επιτροπή; Η θεαματική αύξηση και η ταξική και χωρική ανισοκατανομή των τελών είναι το κύριο χαρακτηριστικό του. Άλλωστε η ακρίβεια γενικά θέρισε και τον Ιούνιο (Θεριστής, άλλωστε) και τον Ιούλιο (Αλωνάρης) και… τράβα κορδόνι.

Είναι αλήθεια ότι…

-δεν ξέρω τι κάνει ως αναπληρωτής του προέδρου του ΟΑΚΑ; Εκεί έχει άλλο αφεντικό, αναπληρωτή υπουργό που διόρισε τον νεανία με άκρως αξιοκρατικό τρόπο. Αυτός, άλλωστε που ανθεί στην …εκσυγχρονιστική μητσοτακική δεσποτεία.

-oι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού θα είναι …άνυδρες και αυτές; Η απερισκεψία τους για την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος επάρκειας του νερού και η αδιανόητη καθυστέρηση ψήφισης του προϋπολογισμού, θα μας κάνουν τον μόνο ίσως Δήμο που θα περικόψει τις όποιες καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

-για να μην πούμε το νερό νεράκι, δεν θα πούμε ούτε ένα τραγουδάκι; Το άλλοθι του πολιτικάντη.

-από μια πλευρά είναι θετική αυτή η περικοπή; Δεν θα μας λείψει ο πολιτιστικός… σανός που μας τάιζαν τα περασμένα χρόνια. Αυτοί που έτρωγαν κανονικά ήταν οι περιφερόμενοι και ντόπιοι άρπαγες του δημοτικού ταμείου. Γι’ αυτό ο …fleur μπορεί να αποβεί «ευεργέτης μας μεγάλος», όπως τραγουδά ο Γούναρης. Λέμε τώρα. Χαιρετίσματα στις φασκομηλιές.

-δεν υπάρχει παστή σαρδέλα χωρίς αλάτι, σκορδιαλιά χωρίς σκόρδο; Fleur, όμως, χωρίς πολιτισμό;

Είναι αλήθεια ότι…

-σε καθεστώς πλήρους προστασίας τέθηκε από το εγχώριο πολιτικοδημοτικό σύστημα η Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου και το ευρωεκλογικό επιτελείο που μας επισκέφτηκε; Κοίτα που μας θυμούνται όλοι τώρα και μάλιστα ξεχνούν τι εκλογές έχουμε.

-η παρουσίαση της περιοδείας σε δημοσιογραφικό επίπεδο ήταν τουλάχιστον σπεκουλαδόρικη ή πρόδιδε ασχετοσύνη και καθοδήγηση;

-η επίσκεψη στο λεγόμενο Νοσοκομείο τι απέδωσε; Έσπευσαν οι ιθύνοντες να μοιράσουν μάσκες στο κλιμάκιο. Γιατί δεν κάνουν το ίδιο με τους ασθενείς και τους επισκέπτες;

-η αρμοδιότητα της Δόμνας-Μαρίας είναι (και αν…) μόνο για το διοικητικό προσωπικό; Εδώ, όπως και στο παραϊατρικό και νοσηλευτικό, το λεγόμενο Νοσοκομείο… ασθενεί βαρέως. Η έλλειψη και κυρίως ανισοκατανομή των γιατρών είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο.

-ξεναγήθηκε στο… αόρατο νέο κτίριο ή όμορφη Δόμνα-Μαρία; Στον …άγιο Μαρτίνο εξέπεμψαν καμιά δέηση;

-κοινωνικό τουρισμό κάνουν αυτά τα κλιμάκια και μάλιστα πριν ανοίξει η σχετική πλατφόρμα; Εξωραϊσμός, κομματική αποστείρωση, περιορισμός δημοσιογραφικού διαλόγου. Αυτή είναι η… μετα-δημοκρατία μας.

-για το όργιο των απευθείας αναθέσεων στον τέως ΟΑΕΔ, νυν ΔΥΠΑ. ρώτησε κανείς τη Δόμνα-Μαρία; Ή τον παρακαθήμενο Λιανό που κατέχει επίσης την τεχνογνωσία; Αυτοθαυμάζονται και αλληλοσυγχαίρονται χωρίς ουσιαστικό λόγο (;), στο αεροδρόμιο, στα δημοτικά γραφεία, στο λεγόμενο «Νοσοκομείο».

Είναι αλήθεια ότι…

-εξελέγη το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» και δεν είδα πουθενά τον Λιανό; Να μου πείτε από πότε είναι ανθεκτικός αυτός ο εύθραυστος πανταχόθεν Δήμος;

-το μαλακό υπογάστριο του Δήμου είναι η καθαριότητα; Εφαρμόζεται ο κανονισμός; Προσλήψεις είχαμε; Μπήκαμε ημερολογιακά σε ένα δύσκολο καλοκαίρι.

-πόσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί σε ασυνείδητους πολίτες και επιχειρήσεις για τη μη τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας; Πρέπει να δημοσιοποιούνται προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.

-όσοι υπηρετούν στην καθαριότητα σήμερα είναι οι μισοί από αυτούς που υπηρετούσαν π.χ. επί δημαρχίας Κόκκοτα;

-η… μικροφωνίτιδα «είναι αρρώστια που δεν γίνεται καλά», για να θυμηθούμε το τραγούδι των Ξαρχάκου-Ελευθερίου; Ακόμα και όταν είναι φίλια και ακίνδυνη.

-μπούκαρε στον ραδιοφωνικό Σταθμό σαν ταύρος εν υαλοπωλείω; Δεν σεβάστηκε τη φιλοξενία του Σταθμού και ξέφυγε από τα αξιοπρεπή όρια, νευριάζοντας, επειδή ήταν στο… καναβάτσο. Να μου πεις, είναι η πρώτη φορά που εκτίθεται;

Είναι αλήθεια ότι…

-πρώτο έστησε το ευρωεκλογικό περίπτερό του το ΚΚΕ στην παραλία απέναντι από το Κίτρον Προμπονά; «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση».

-όλοι οι κομματικοί και κυβερνητικοί κομισάριοι τις ίδιες διαδρομές κάνουν μεταξύ δημοσίων δομών, αυτοδιοικητικών και οικονομικών φορέων; Το ίδιο εκλογικό κοινό πάνε να πείσουν, κυρίως με τις «μετεπισκεψιακές» δημοσιεύσεις. Στον λαό αδιαμεσολάβητα δεν κατεβαίνουν, για γνωστούς, γνωστότατους και εξηγήσιμους λόγους.

-τι βγαίνει από τα σούρτα-φέρτα των κομματικών κλιμακίων που μας θυμήθηκαν… εξαίφνης; Η ενημέρωση από τους …θεσμούς, τις τοπικές εξουσίες, κυρίως αυτοδιοικητικές, αρκεί; Και είναι αυτό το πρωτεύον;

-είδα λίγο αμήχανο τον Λιανό από την επίσκεψη αριστερών υποψηφίων; Σου λέει, τι θένε αυτοί εδώ, στο κάστρο μου; Αλλά και αυτή η διάσπαση του μέχρι πρότινος συμπαγούς ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί κάποιους σε αμφιρρέπουσες, αν όχι πολιτικά ανάρμοστες πρακτικές.

-δεν κατανοώ, γιατί η Νέα Αριστερά διαλέγεται με τη μείζονα δημοτική αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το πράττει;

-θυμάστε τη ρήση του Όττο Φον Μπίσμαρκ; «Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές». Κάτι για πολιτικό… σανό έχετε ακούσει;

-τι είδους θέματα ενδιαφέρουν την ατζέντα όλων των χωρών της ΕΕ; Η κοινή αγροτική πολιτική (μεγάλο θέμα και για μας), ο αμυντικός βραχίονας, η διεύρυνση άλλων κρατών (κυρίως των Δυτικών Βαλκανίων), το προσφυγικό, η τεχνητή νοημοσύνη, το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης 2 (όπου θα δοθεί πραγματική μάχη), η πορεία του πρώτου κ.λπ..

Είναι αλήθεια ότι…

-δεν ακούσατε κάποιον υποψήφιο (όχι πολιτικό αρχηγό), να συζητεί για τα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας; Ακούσατε εδώ (πλην εξαιρέσεων) να συζητά κανείς για τα ευρωπαϊκά θέματα της νησιωτικότητας, της αειφορικής ανάπτυξης, της ενίσχυσης του παραγωγικού δυναμικού, της ανάπτυξης των κοινωνικών υποδομών, της κοινωνικής ένταξης, της ολοκληρωμένης και βιώσιμης ανάπτυξης μειονεκτουσών περιοχών, της περιφερειακής ανισότητας, της συνοχής κ.λπ.;

-το ΚΚΕ, βέβαια έχει τη δική του, ξεχωριστή, οπτική και ιδεολογία; «Με ψήφο στο ΚΚΕ στέλνουμε μήνυμα καταδίκης της βαρβαρότητας στην ιμπεριαλιστική φυλακή της ΕΕ, μήνυμα αγώνα, ελπίδας και προοπτικής για την Ευρώπη της ειρήνης, του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των ίδιων των λαών».

-πάντως αυτό μόνο δεν ζήτησε ακρόαση από τον Λιανό για ενημέρωση; Ήταν ενημερωμένο από τον εκπρόσωπό του στον Δήμο.

-δεν είδαμε εκπροσώπους του Βελόπουλου (που θα πάρει και εδώ αρκετές ψήφους), της Ζωής, του Βαρουφάκη, κ.λπ;

-βάζετε ανάποδα το καπελάκι σας και βουρ για τις παραλίες; Οι… «παραλίες» της τοπικής εξουσίας είναι έτσι κι αλλιώς χύμα στο κύμα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 392 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*