Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
24/06/2024 23:32
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

-κάποιος κορυφαίος εξουσιούχος του νησιού γιορτάζει σήμερα, του Αγίου Πνεύματος; Ναι, τoν βρήκατε. Είστε πανέτοιμοι για το τηλεοπτικό παιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος».

-την περασμένη Παρασκευή ήταν λίγο ή πολύ λαϊκιστής και φαυλοκράτης ή μου φάνηκε; Δεν υπολογίζει, λέει με πρώτη ευκαιρία, το πολιτικό κόστος, όπως στο Αγερσανί προεκλογικά με το εκκρεμές αποχετευτικό έργο, αλλά η πράξη δείχνει το αντίθετο.

-η παράδοση όλου του νησιού στη βόσκηση (ευτυχώς γνωμοδότησε μόνο και δεν αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη) αποκαλύπτει και το οικολογικό του προφίλ; Αρχιτσέλιγκας. Πολύς ντόρος για μια γνωμοδότηση.

-αν χρειάζεται ΚΑΠΟΙΟΣ σχέδιο διαχείρισης, αυτός είναι ο Δήμος;

-δεν έχει ακούσει τίποτα ή δεν καταλαβαίνει τι θα πει υπερβόσκηση και ανεξέλεγκτη βόσκηση σε ένα νησί που «πουλά» τουριστικά το περιβάλλον και έχει ζωτικά προβλήματα επάρκειας νερού; (Ο υπερτουρισμός ελλοχεύει, αλλά αυτό, κυρίως, δεν τον απασχολεί για γνωστούς λόγους).

-σε άλλο σύμπαν ζει ο Λιανός; Όλη σχεδόν η Νάξος ένας βοσκότοπος; Αυτό λέγεται… βα (ι)άρικη πολιτική. Πολιτικαντισμός. Πολιτικός σανός. Παραλογισμός, κατά τη λιανική ιδιόλεκτο.

-δυστυχώς και η δημοτική αντιπολίτευση δεν επέμεινε στα προτεινόμενα από τη μελέτη σχέδια διαχείρισης ή θεώρησε το θέμα ότι υπαγορεύεται από επιχειρηματικά συμφέροντα και την Ευρωπαϊκή Ένωση;

-«φιλοκτηνοτρόφοι» και οι πρωτοσπαθάριοι; Μα, αυτοί έχουν βλέψεις μνηστήρων. Κραυγαλέα απόν, βέβαια, το Δημοτικό Συμβούλιο από τα ουσιαστικά προβλήματα της πρωτογενούς παραγωγής.

Είναι αλήθεια ότι…

-και η Νάξος της Σικελίας δεν έχει νερό; Συμπάσχει με την ελλαδική Νάξο. «Εάν τις διψά, ερχέσθω προς με καὶ πινέτω». Το χθεσινό Ευαγγέλιο το γράφει και δεν το λέει η δημαρχάρα μας που θα μας κάνει να κορακιάσουμε, έτσι όπως το πάει.

-ο Λιανός είπε στον Χάτζη αν θα έχει το σθένος να ζητήσει συγγνώμη για τις αυξήσεις στο νερό, όπως λέει, μέχρι 700%; Δηλαδή, μέχρι 500-600% πρέπει να… ευγνωμονούμε τον… σθεναρό δήμαρχο; Όταν έλθουν οι λογαριασμοί, θα το διαπιστώσει ο κόσμος, του απάντησε ο Χάτζη.

-δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο… σύστημα για να αντιμετωπίσεις τον Λιανό; Υπάρχει χειρότερος εχθρός από τον εαυτό του; Ίσως έχει στο μυαλό του ότι «το σύστημα μένει, ο άνθρωπος πεθαίνει», όπως είπε ο Μπαρούχ Σπινόζα. (Μη με ρωτήσει ποιος είναι ο Σπινόζα. Ας το γκουγκλάρει, βρε αδελφέ).

-τον είδατε ότι είναι μανούλα στο σκρόλιν (scrolling) της οθόνης του κινητού του; Panic button. Έπαιρνε μηνύματα στη διάρκεια της συνεδρίασης και τα κατέγραφε. Αν κρίνω από τις τοποθετήσεις του, καταλαβαίνω την ποιότητα των συμβούλων του. Εκτός αν χειραγωγείται και εδώ από το …αφεντικό. Take it or leave it.

-οι κουβενταδόροι του Δημοτικού με τις πολύωρες ανούσιες συνεδριάσεις δεν έχουν υπολογίσει το κόστος ρεύματος και κλιματισμού;

-οι ναυαγοσώστες πνίγηκαν στα ρηχά; Δεν ντρέπονται λιγάκι οι ανίκανοι διαχειριστές των δημοτικών πραγμάτων που δε μπορούν να ξεχωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα; Κι ύστερα θέλουν και γαλάζιες σημαίες. Του χρόνου να δούμε τι θα πουν με την …υποστολή τους. Και να πεις ότι έχουμε και … διασώστες του ΕΚΑΒ…

Είναι αλήθεια ότι…

-πρόεδρος υπό απαγόρευσιν ή υπό επιτροπείαν; Το είδαμε και την Παρασκευή στη γνωμοδότηση για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις περιοχές NATURA. Σαν κομμένη όχεντρα πεταγόταν ο δήμαρχος, που στην ουσία προήδρευε. Naturale, naturlmente. NATOURA, να φύγουμε.

-από τα μικρά νησιά μόνο ο (εκ μετεγγραφής) Νομικός της Σχοινούσσας είχε φωνή και άποψη και οι προτάσεις του μπήκαν στη γνωμοδότηση; Οι άλλοι; Μίλησε και γι’ αυτούς ο άλλοτε αριστερίζων αντιδήμαρχος; Μόνο αυτός διάβασε το… Μνημόνιο;

-μίλησε για τη ζωνοποίηση, πλην Δονούσας, για ανάπτυξη, όχι όμως με οικοπεδοποίηση, για πρόβλεψη βιολογικών καθαρισμών, αδειοδότηση πρόσθετων αφαλατώσεων, μεταφόρτωση απορριμμάτων, αδειοδότηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, πρόβλεψη μονάδων πρατηρίων και μπετόν, για καλώδια διασύνδεσης, για την αιολική και ηλιακή ενέργεια κ.λπ.

– για την ανέγερση μεγάλων μονάδων και επεκτάσεις ορίων θα προβλέπει το Πολεοδομικό; Μίλησε για εφαρμόσιμη NATURA, νοθεύοντας την προστασία του περιβάλλοντος και αγνοώντας τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα ευαίσθητα νησιωτικά οικοσυστήματα.

-ο Χάτζη μίλησε για οικοπεδοποίηση της Σχοινούσσας και τα συμφέροντα που παίζονται εκεί και ο Νομικός …στενοχωρήθηκε, κάνοντας την πάπια;

-ο κόσμος το ΄χει τούμπανο και σεις κρυφό καμάρι κύριε Νομικέ; Το επώνυμο του παράγοντα εφοπλιστή αρχίζει από Μ. Εσάς από Ν. Προηγείται και των δυο σας το Λ. Σου λέει κάτι αυτή η αλληλουχία; Το ότι πολλούς λάκκους έχει η σχοινουσσιώτικη φάβα… είναι γνωστό.

-δεν ευθύνεται κανείς, Λεονάρδε, για τους αναδειοδότητους δρόμους στις παραλίες, τις ασχεδίαστες, τουλάχιστον, αν όχι αυθαίρετες παρεμβάσεις στο περιβάλλον; Αλήθεια; Και, βέβαια, δεν έχουμε μόνο εμείς κεδροδάση. Μη μας παρασέρνει ο ναξιακός πατριωτισμός.

-παραπονέθηκε ο Κορρές που δεν απάντησε ο δήμαρχος στις θέσεις του; Μα ο τελευταίος έχει το Σεργάκι (πού ανήκεις πολιτικά τώρα, τον ρώτησε ο Κορρές) και τον Βαθρακοκοίλη ως εμπροσθοφυλακή για να κάνουν τη «δουλειά» των …Χούθι. Και την πληρώνει καμιά φορά και ο …Πελετίδης της Πάτρας από τον …Μαυρομμάτη. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια.

-μετά τη συνεδρίαση το βράδυ της Παρασκευής, έσπευσε να απολαύσει το «Φεγγάρι της Φράουλας», δηλαδή την Πανσέληνο του Ιουνίου, στην εμβληματική Πορτάρα; Ευτυχώς, δεν έσβησε τελείως ο παροιμιώδης ρομαντισμός του, ακόμη και στη σημερινή δυστοπική Νάξο.

Είναι αλήθεια ότι…

-πέντε μήνες άντεξε τη λιανική… γραμματολογία, τους εγκάθετους και τις παρεμβάσεις ο Μαυρογιαννόπουλος; Δεν ήξερε, δε ρώταγε πού πήγαινε; Ποιος, λέτε, πετά από τη χαρά του; Γάτα με πέταλα είστε.

-θέλει να έχει και τον έλεγχο αυτού του πόστου, να κάνει παιχνιδάκια με τους διάφορους… Κωβαίους; Όχι… Μπέζ-ουμε! Νόμιζε ότι θα έχει του χεριού του τον Στέλιο, που αποδείχθηκε πολιτικά έντιμος και αξιοπρεπής. Ελπίζουμε στο σωστό timing να εξηγήσει λεπτομερώς, στο εκλογικό σώμα και στην ιστορία, τους… «προσωπικούς» λόγους της παραίτησης.

-την κενή για τη Νάξο φράση master plan τη χρησιμοποιεί σαν …γλειφιτζούρι; Την καταλαβαίνει ο Μπέης ή ο Σέργης; Έτσι τυχαία ονόματα αναφέρω.

-η μπαλαφάρα, η κιτσάτη χοντροκοπιά, η μπαρούφα, η μούφα, η δηθενιά, κάνουν παρέλαση σε κάθε δημοτική συνεδρίαση; Όρεξη να ΄χετε να τους παρακολουθείτε και να καταγράφετε τα σπαράγματα της δημοτικής πρόζας. Γι’ αυτό πολλοί έχουν αλλεργία με τη δημοσιότητα.

-το φεστιβάλ γαστρονομίας πού …Κουτούλησε; Από διασπάθιση του δημοτικού χρήματος, άλλο τίποτα. Και το μάρμαρο της απρονοησίας και του διοικητικού ερασιτεχνισμού το πληρώνει, φυσικά, ο δημότης.

-είναι καλό άλλοθι η έλλειψη προϋπολογισμού (με ευθύνη του…Χατζηπετρή) για την πολιτιστική δίψα, κοντά στη φυσική; Άμοιρη νήσος της Αριάδνης και της παραγκωνισμένης ακόμα Ιφιμέδειας.

–σταθερή… αξία αποτελεί μόνο ο Καλογεράς κάθε χρόνο; Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει, λέει, για μια ακόμα χρονιά δωρεάν θερινά εργαστήρια μουσικής για παιδιά και ενήλικες, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αλέξανδρου Καλογερά, συνθέτη, καθηγητή στο Berklee College of Music στη Βοστώνη! Ε, όχι και δωρεάν. Από την τσέπη του γαλαντόμου Λιανού πληρώνονται;

-θα μας παίξουν και την 9η του Μπετόβεν (Ωδή στη χαρά);

Είναι αλήθεια ότι…

-οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ακόμα γελούν μαζί του; «Της ελλιπΗΣ ακτοπλοϊκής σύνδεσης». Έτσι δεν το είπε; Το άλλο για την… «έλλειψη βροχόπτωσης στη Νάξο», πώς το ακούσατε; Ή το «τύχαμε πάλι με την κλιματική κρίση»;

-την προηγούμενη Τετάρτη, πήγε γραβατωμένος στο στούντιο, να το παίξει σοβαρός και κυριλέ; Λες και τα ράσα κάνουν τον παπά. Όμως δεν το ΄χει, πώς να το πούμε λιανά;

-αποκάλυψε σε ερώτηση του δημοσιογράφου, ότι επισκέπτεται τα μικρά νησάκια 2-3 φορές το χρόνο; Άκου, δήμαρχος και να πηγαίνει σε μέρη του Δήμου του λιγότερες φορές από έναν τουρίστα. Μα μήπως τουρίστας δεν είναι; Μήπως ο Πράσινος δεν έχει δωμάτια άδεια για να τον φιλοξενήσει; Η μήπως περιμένει να λύσει πρώτα τη διαχείριση απορριμμάτων και λυμάτων των νησακιών;

-είπε ότι προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα που παρέλαβε; Απίστευτος. Από ποιον; Η παράταξή του δεν κυβερνά τον Δήμο από το 2010 συνεχώς;

-3 εκατ. κυβικά από τους βιολογικούς πάνε στη θάλασσα; Χειρότερα δεν γίνεται κ. Νομικέ και λοιπές …δημοκρατικές δυνάμεις.

-δεν ξέρει ούτε τον πληθυσμό των νησιών; Έχουν, λέει, 80-120 κατοίκους. Την πρόσφατη απογραφή πληθυσμού (όπως και αν γίνεται) τη διάβασε;

-επιστρέφουν στην ύπαιθρο οι νέοι; Πώς το διαπίστωσε; Ας μας δώσει τα στοιχεία που έχει, γιατί εγώ διαπιστώνω το αντίθετο.

-το πιο απίστευτο το άφησα για το τέλος; Η ετήσια χρέωση του Δήμου από τον πάροχο του ρεύματος για την ύδρευση των δημοτών, πήγε, λέει, (με κύρια ευθύνη της κυβέρνησής του, μην το ξεχνάμε) από τις 245.000 ευρώ το 2015 στα 2.733.000 το 2023, δηλαδή είχαμε αύξηση 10%! Το μεγάλο μαθηματικό μυαλό, υπολόγισε 10% την αύξηση, που είναι 1015%! Είναι να μη ξεκαρδίζεται κανείς στα γέλια;

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 531 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*