Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
16/09/2024 11:05
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

-στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης έγινε πάλι το «έλα να δεις»; Απορώ πώς καταφέρνει ο δήμαρχος και η ωραία παρέα του να ανταγωνίζονται τις θεατρικές επιθεωρήσεις του Δελφινάριου. Τους βγάζω τον …κούκο.

-με κάθε σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά και γνώση προπάντων, είπε, ψευδώς βέβαια, ότι είναι ο πρώτος Δήμος που φέρνει για έγκριση τις οικονομικές καταστάσεις του 2023; Σημαντικό. Πολύ σημαντικό (γνωστό λιανικό μότο), δεδομένων των εκκρεμοτήτων του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και της ΚοινωφελΗς (έτσι γουστάρει να τη λέει, τι να κάνουμε. Ο φιλόλογός του φταίει;).

-ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων ορίζει τον Μάιο να γίνεται αυτή η έγκριση και άλλοι Δήμοι έχουν φυσικά προηγηθεί; Τρεισήμισι μήνες καθυστέρηση, χάθηκε ο κόσμος; Να είμαστε παραγωγικοί (άλλη δημαρχιακή ατάκα). Παραγωγικοί στα φούμαρα, εννοεί.

-είπε, επίσης, ότι είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα με σχέδιο για τη λειψυδρία;. Σοβαρολογεί; Σε ποιο κόσμο ζει; Υποκλίνομαι α λά Γεραπετρίτης!

-στο υψηλό λειτουργικό κόστος του Δήμου απέδωσε το άνοιγμα των 500.000 ευρώ; Πού πάει αυτό το λειτουργικό κόστος και ποια είναι η αποδοτικότητα των πελατειακών επιλογών του;

-έμπλεξε τα μπούτια του με το έλλειμμα ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ του, λες και κάθε φορά παραλαμβάνει καμένη γη από τον… εαυτό του; Οι υποβολείς του δημάρχου και η σουλατσάρισσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ιδιαιτέρα ας το κοιτάξουν. Σημαντικό. Πολύ σημαντικό.

-προσέχετε τον συντονισμό των μηνυμάτων Μαυρομμάτη-Δημάρχου εν ώρα Δημοτικού Συμβουλίου; Αν δεν ξέρεις πού να πας, όλοι οι δρόμοι είναι λάθος.

-έχει δίκιο ο Λεονάρδος που λέει, ότι εκείνο που έχει σημασία είναι τι κρύβεται πίσω από τα νούμερα; Το 20% του χρέους είναι προεκλογικό, έγινε για να κερδίσει τις εκλογές ο Λιανός. Στην έκθεση των ορκωτών (138 σελίδες) αναφέρεται ότι δεν τους δόθηκαν στοιχεία για τα τέλη ύδρευσης. Κορόιδα είναι οι κυβερνώντες;

-όπως είπε ο τεράστιος Κατσαράς, σε 55 εκ. κύκλο εργασιών, τα 4 εκ. χρέη δεν είναι τίποτα; Ας ρωτήσει έναν οικονομολόγο να του κάνει πιο πολυπαραγοντική ανάλυση.

-ο επόμενος προϋπολογισμός θα ψηφιστεί, όπως μας είπαν, εμπρόθεσμα, δηλαδή ως το τέλος του προσεχούς Νοεμβρίου, σύμφωνα με το άρθρο 160 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων; Να το δω κα να μην το πιστέψω.

-θα μειωθούν και τα δημοτικά τέλη; Έτσι δε μας είπαν όταν τα αύξησαν έως και 680%;

Είναι αλήθεια ότι…

-το υφάκι του δημάρχου και το καπέλωμα του προέδρου έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής; Προτεταμένο πηγούνι και βλέμμα στο υπερπέραν. Ποιος είσαι, ο Ναπολέων της Νάξου;

-ο Μαυρομμάτης ξέχασε το ρόλο του ή θυμήθηκε τον παλιό και έδωσε τον λόγο στον Βαθρακοκοίλη;

-σωστά ο Κορρές μίλησε για τον ρόλο του υπουργικού Παρατηρητήριου, τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που είναι κάτω από τα ίδια έσοδα, τον Δήμο-φορομπηχτικό μηχανισμό και ότι διπλοπληρώνουμε φόρους;

– ο πολιτικός γίγας Λιανός τον ρώτησε πού γίνονται αυτά που λέει; Η πολιτική γι’ αυτόν είναι διαχείριση και χειροκρότημα του αφέντη. Σχέδιο γενιάς χρειαζόταν η Νάξος και η γενιά Λιανού έχει χάσει και αυτή το παιχνίδι.

-είδατε την ανάρτησή του στο φέσμπουκ, που αφορά τη δημιουργία δύο ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Φιλωτιού; Είναι δουλειά του να γίνεται Γραφείο Τύπου και μεγάφωνο του Βρούτση και να προαναγγέλλει μάλιστα την έκδοση εγκυκλίου; Κατραμπινάτη κομματικοποίηση του θεσμού. Παλαιοκομματισμός της συμφοράς, Το καλό ΠΣΚ στο τέλος μου άρεσε. Φιλάκια. Τα καλύτερα έρχονται.

-ο Στράτος μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάγκη έναρξης διαδικασιών και διαβούλευσης για την αξιοποίηση των οικοπέδων της Αεροπορίας και ο …πέρα βρέχει τον παρέπεμψε στο Τοπικό Πολεοδομικό σε 5-6 μήνες;

-εκεί που περιμέναμε έγκριση εκμίσθωσης της αίθουσας «Ιάκωβος Καμπανέλλης» για τη λειτουργία χειμερινού κινηματογράφου, το ανέβαλαν; Γιατί; Γιατί προέκυψαν νέα στοιχεία, κατά τον προεδρεύοντα. Ποια; «Κανένα στόμα δεν το ‘βρε και δεν το ‘πε ακόμα, για να θυμηθούμε τους βαρναλικούς «Μοιραίους».

-προβληματιζόμαστε τι θα κάνουμε τις κρύες μέρες του χειμώνα; Με το NETflix θα τη βγάλουμε;

-ο Φώτης διαμαρτυρήθηκε για την έλλειψη ενημέρωσής του, ως συναρμοδίου, για το θέμα του σταθμού συλλογής δεδομένων για δύο χρόνια στον υπαίθριο χώρο του ΒΙΟΚΑ Νάξου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης; Οι όροι παραχώρησης του άρθρου 185 ΚΔΚ. τηρήθηκαν;

-σοβαρολογούν ότι παίρνουν πολιτική (!) απόφαση συνένωσης του Γεωλογικού Μουσείου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απεράθου, χωρίς να υπάρχει μελέτη, όπως είπε στο Δημοτικό συμβούλιο και εξ αποστάσεως η δημοτική γεωλόγος; Βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο;

-προσέξατε τα… λιανικά «γεωλογικό υπόβαθρο», «ψηφιακή πραγματικότητα» και άλλα τερπνά;

Είναι αλήθεια ότι…

-σε πρόταση του Κορρέ για ενίσχυση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, ο δήμαρχος είπε ότι προκρίνουν τους γιατρούς για ενίσχυση. Η εκπαίδευση δεν είναι στις προτεραιότητές τους. Το δείχνουν, άλλωστε.

-το ξέρει ο δημαρχούλης μας ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι ετήσιες απολαβές ενός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου είναι: Ισπανία 36.850 ευρώ, Ιταλία 27.079, Πορτογαλία 23.430 και στην Ελλάδα 13.104;

-στο σύνολο των χωρών του ΟΟΣΑ οι δαπάνες για την Παιδεία είναι, κατά μέσο όρο, 10% του συνόλου των δημόσιων δαπανών; Η Ελλάδα έρχεται τελευταία με δαπάνες για την Παιδεία μόλις στο 6,1% του συνόλου των δημοσίων δαπανών.

-δεν ντρέπονται εκεί στον Δήμο για τα άβαφα κάγκελα του Λυκείου Νάξου, αλλά και την αθλιότητα σε άλλα σχολεία; Πού πήγαν τα λεφτά; Γιατί οι καταργηθείσες Σχολικές Επιτροπές τα κατάφερναν καλύτερα; Θα απαντήσουν ο λαλίστατος επί της Παιδείας και οι Υπηρεσίες; Είναι εικόνα αυτή που έχουν τα δημοτικά και δημόσια κτίρια του νησιού;

-διαβάσατε τι είπε στο ΒΗΜΑ; «Είμαστε από τις περιοχές που το 2021 παρατηρήθηκε αύξηση του πληθυσμού. Έχουμε μάλιστα και αρκετό μαθητικό πληθυσμό: 1.815 μαθητές πρωτοβάθμιας και 1.419 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν στις 68 σχολικές μονάδες ενός νησιού με περίπου 21.000 μόνιμο πληθυσμό». Lianos statistics.

-είναι ώρα να μάθουν τους πραγματικούς αριθμούς; Δεν είναι πρώτο νησί ούτε πρώτος Δήμος σε κατοίκους η Νάξος, όπως λένε οι άσχετοι του δημοτικού μαγαζιού.

-το νησί δεν έχει 21.000 μόνιμο πληθυσμό, όπως είπε ο μονίμως αδιάβαστος Δήμαρχος; Ούτε 20.000 δεν έχει. Αλλά και ο Δήμος δεν φτάνει τόσους κατοίκους.

-ούτε για τους αλλοδαπούς του νησιού δεν έχουμε πλήρη εικόνα; Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών ακόμα να συσταθεί.

Είναι αλήθεια ότι…

-πανηγύρισε που θα λειτουργήσει Δημοτικό στη Μονή, ενώ έκλεισε του Απόλλωνα; Δεν είναι για πανηγυρισμό το κλείσιμο ενός σχολείου στην πιο απομακρυσμένη περιοχή του νησιού και το άνοιγμα ενός άλλου. Έκλεισε πέρυσι στον Απόλλωνα, άνοιξε φέτος στη Μονή. Πάτσι!

-ο πληθυσμός απογραφής του 2021 σε σχέση με το 2011 είναι για τον Απόλλωνα 97 και 129 κάτοικοι αντίστοιχα και για τη Μονή 227 και 216; Σπουδαία τα λάχανα!

-κανείς δεν εγγυάται την επαναλειτουργία σχολείων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους; Ίσα-ίσα, μάλλον κλείνουν οριστικά.

-η συγκέντρωση στην πόλη, η αστυφιλία και η άναρχη ανάπτυξη δεν απασχολεί σοβαρά τον Δήμο;

-δεν έχει ιδέα ποια είναι η κοινωνική σύνθεση του μαθητικού πληθυσμού και πού οφείλεται η πληθυσμιακή άνοδος στην πεδινή Νάξο μεταξύ 2011-2021;

-δεν βλέπουμε το δάσος παρά το δέντρο; Η ερημοποίηση των ορεινών χωριών και η δημογραφική συρρίκνωση μάς απασχολεί; Να είμαστε… παραγωγικοί (λιανικό μότο).

-αν έσκυβαν οι χαραμοφάηδες σύμβουλοι -αν υπάρχουν τέτοιοι- πάνω στα στατιστικά στοιχεία και τα έκαναν φύλλο και φτερό, δεν θα ήταν ενθουσιασμένοι;

-το μαράζωμα της Δημοτικής Ενότητας Δρυμαλίας είναι πασιφανές διά γυμνού οφθαλμού; Σημαντικό.

Είναι αλήθεια ότι…

-πανηγύρισε ο Λιανός, γιατί, παρά τα προβλήματα, το νησί αντιπάλεψε τη λειψυδρία; Δεν μας εξήγησε, γιατί δεν υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός διαχείρισης των ναξιακών υδάτων. Δεν είναι χθεσινός. Είναι χρόνια στο κουρμπέτι. Εκτός αν παραλαμβάνει κάθε φορά από τον εαυτό του καμένη γη!

-η Μουστάκη έθεσε ξανά το θέμα της τηλεμετάδοσης των συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου και τη μόνιμη παρουσία τους στο youtube, αλλά πάλι βρήκε βουλωμένα αυτιά; Προεδρεύων και Δήμαρχος κάτι ψιθύρισαν μεταξύ τους και απάντησαν εν ενί στόματι: Θα βελτιωθεί. Τί; Η ανύπαρκτη μετάδοση; Είναι θέμα δημοκρατίας. Σημαντικό.

-ξέρετε το επεισόδιο με την αυθαίρετη αντικατάσταση από ιδιώτη των τούρκικων τουαλετών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου; Αρμοδιότητα του Δήμου είναι ως γνωστόν και αυτό και όχι των αποψιλωμένων Δημοτικών Κοινοτήτων. Ομοϊδεάτης του δημάρχου το έκανε. Γιατί αντέδρασε …φιλότουρκα η δημοτική Αρχή; Την έκοψε ο πόνος για την παρανομία ή ο μη δικός της κοινοτάρχης ήταν ο στόχος;

-οι ζημιές και οι προσβολές ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων του Δήμου αναφέρονται αμελλητί ΑΦΟΥ γίνουν γνωστές στο Συμβούλιο της Κοινότητας;

– ο δήμαρχος… ευαισθητοποιήθηκε και μέσω Βαθρακοκοίλη, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχου Δημοτικής Αστυνομίας, και έστειλε την τελευταία στην Κόρωνο; Και τι έκαναν οι λεβέντες εντεταλμένοι που ρωτούσαν και για το τι συνέβη με τις τουαλέτες; Έγραψαν επιλεκτικά δυο μαγαζιά για παράνομη κατάληψη πεζοδρομίων, δρόμων και πλατειών με τραπεζοκαθίσματα! Σε χωριό που από δω και πέρα έχει περισσότερες κουρούνες από ανθρώπους.

-είναι στοχευμένη, παραταξιακή, σκόπιμη και εκδικητική η πολιτική και η τήρηση της νομιμότητας από τη δημοτική Αρχή, όταν όλοι ξέρουμε το «έλα να δεις» που γίνεται στη Χώρα και αλλού;

-η αντιπολίτευση πρέπει να ζητήσει στοιχεία για σχετικούς ελέγχους και πρόστιμα μέχρι να λειτουργήσει η πλατφόρμα mystreet;

-δεν είναι συμπεριφορά σοβαρού δημάρχου να απειλεί και να εκβιάζει κοινοτάρχη με τραμπούκικες φράσεις, όπως «δεν φοράς παντελόνια» και να του κάνει λεκτικό μπούλινγκ; Της ανδρικής σχολής Σαμαρά, ο κύριος (Λέμε, τώρα). Φιλάκια.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 229 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*