Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
14/10/2024 22:05
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

-το ίδιο παιχνιδάκι παίχτηκε και χθες στη Νάξο, στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ; Η πάνω μεριά του νησιού ψήφισε Ανδρουλάκη και η κάτω Δούκα. Ο τελευταίος είχε πιο φανατική και φορτική ομάδα στήριξης.

-στον πρώτο γύρο, στις 6 Οκτωβρίου, η Χώρα ψήφισε Δούκα με 56 ψήφους διαφορά από τον Ανδρουλάκη και η Δρυμαλιά Ανδρουλάκη, με 43 ψήφους διαφορά από τον Δούκα; Για 13 ψηφαλάκια σήκωσε κεφάλι ο Δούκας. Στον δεύτερο γύρο η διαφορά υπέρ του Δούκα στο σύνολο του νησιού ανέβηκε σε 41 ψήφους.

-η Ορεινή Νάξος δεν θέλει… δούκες; Τώρα «ουκ έχομεν βασιλέα ει μη Καίσαρα», απαντούσαν οι… αρχιερείς του Δούκα.

-θα περίμενε κανείς ότι, λόγω Βλασερού, η κάλπη του Φιλωτιού θα συμπεριφερόταν αλλιώς;

-έτσι κι αλλιώς, όμως, Δούκας στο ΠΑΣΟΚ έγινε ο Ανδρουλάκης;

-χθες ψήφισαν εγκύρως στη Νάξο 932 εκλογείς, έναντι 1135 την 5ης Οκτωβρίου; Δηλαδή 203 ή 17,8% λιγότεροι, έναντι μείωσης 29,4% σε όλη τη χώρα.

-στις 5 Οκτωβρίου αυξήθηκαν οι ψηφοφόροι στη Νάξο κατά 38% έναντι των εσωκομματικών εκλογών του πρώτου γύρου στις 5 Δεκεμβρίου 2021; Συνολικά ψήφισαν 1.135 εκλογείς έναντι 822 τότε;

-36% επί του συνόλου των ψηφισάντων στη Νάξο έλαβε ο Δούκας στον πρώτο γύρο (21,41% στο σύνολο της χώρας), 35% ο Ανδρουλάκης (29,64% στο σύνολο της χώρας).

Είναι αλήθεια ότι…

-έχετε υπολογίσει τι ποσοστό πήραν οι υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο; Ο Δούκας πήρε 52,2% σε όλη τη Νάξο και ο Ανδρουλάκης 47,8% (έναντι πανελλαδικού ποσοστού 40,08% και 59.92% αντίστοιχα). Στα δύο εκλογικά τμήματα της Χώρας ο Δούκας πήρε 55,8% και ο Ανδρουλάκης 44,2%.

-η Δρυμαλιά ψήφισε Ανδρουλακικά στο Φιλώτι; 56,7% ο Ανδρουλάκης, 43,3% ο Δούκας.

-θέλετε να έχετε μια συγκριτική ματιά στην ευρύτερη περιοχή μας, για να εκτιμήσετε τη μεγάλη σχετικά συμμετοχή στη Νάξο και την πρωτιά του Δούκα; Ο Ανδρουλάκης έλαβε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 55,18% και ο Δούκας 44,82%.

-στη Σύρο ψήφισε κάτι λιγότερο από το 1/3 των ναξιωτών ψηφοφόρων; Επί 322 ψηφισάντων, Ανδρουλάκη ψήφισαν 212 (66%) και Δούκα 110 (34%).

-δημοτικοί σύμβουλοι του Λιανού (Βιτζηλαίος, Σέργης) προσήλθαν με υπερηφάνεια στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ; Πώς θα φανεί ότι είναι …υπερκομματική η λιανική παράταξη; Ψήφισε και ο Πολυκρέτης.

-είναι συζητήσιμη αυτή η πολιτική συμμετοχής, ειδικά αν είναι κάποιος μέλος άλλου κόμματος;

-υπάρχουν επιχειρήματα, υπέρ και κατά, που έχουν αναπτυχθεί στη δημόσια σφαίρα για τον τρόπο αυτόν εκλογής της ηγεσίας των κομμάτων;

Είναι αλήθεια ότι…

-ο δημοτικός προϋπολογισμός του 2025 θα κατατεθεί τώρα, εγκαίρως, όπως υποσχέθηκε ο Λιανός; Θα τηρήσει και μια φορά τις υποσχέσεις του; Το άρθρο 159 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων μιλά για την υποβολή του προϋπολογισμού στο δημοτικό συμβούλιο το «αργότερο έως το τέλος Οκτωβρίου κάθε έτους» και ψήφιση έως το τέλος Νοεμβρίου του ίδιου έτους.

-φάγαμε τον μισό μήνα και δεν κουνιέται φύλλο; Οι προθεσμίες μπορεί να είναι ενδεικτικές, με τη έννοια ότι ο προϋπολογισμός είναι υποχρεωτικός και δεν είναι άκυρος, έστω και αν είναι εκπρόθεσμος, όμως δεν αποκλείεται η πειθαρχική δίωξη, λόγω υπαίτιας παράλειψης της άσκησης καθηκόντων των αρμοδίων.

-πρέπει επιτέλους να τηρείται ο νόμος, να αποφεύγονται τα μπαλώματα, να υπάρχει ένα σχέδιο με χρονοδιάγραμμα και ασφαλή χρηματοδότηση; Δεν μιλώ για τις δημοτικές- πολιτικές υποσχέσεις, γιατί αυτές τις παίρνουν οι άνεμοι κάθε κατεύθυνσης.

-η πλατεία δημαρχείου, για την οποία υπάρχει μελέτη εδώ και 15 περίπου χρόνια, πότε θα μπει μπρος; Οι …αισθητικές αφαλατώσεις, πάντως, βρήκαν θέση μπροστά στο Δημαρχείο στο πι και φι. Θα φύγουν άραγε; Πότε;

-στον αγιασμό για το νέο δικαστικό έτος στη Νάξο ακούσαμε για …στατική πορεία του νέου δικαστικού μεγάρου; Το βάδην, το καταλαβαίνω. Το ζέσταμα, επίσης. Τη σταθερή πορεία, ναι. Για στατική επάρκεια, για μελέτη στατικών έχω ακούσει. Αλλά στατική… πορεία;

-το ΠΔ για τους όρους δόμησης είναι το πρόβλημα ή η ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ερευνών; Ο δήμος βοηθά σε αυτό ή πάει να τις παρακάμψει με ανορθόδοξο και πολιτικάντικο τρόπο; Για να δούμε τι θα πει και το ΣτΕ κατά την επεξεργασία του διατάγματος, οψέποτε φτάσει σε αυτό.

Είναι αλήθεια ότι…

-οι διοχετευμένες σε ορισμένα Media της Νάξου μακέτες έργων μου αρέσουν; Μακετομανία. Και κάποιοι τίτλοι να μην σου αφήνουν άντερο από το γέλιο. Άκου «ο κόσμος… λατρεύει τα έργα και η Εφορία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων τα… αρχαία»! Και ο δήμος, ποιον θεό λατρεύει; Τίνος το χατίρι κάνει; Άγονες και ανούσιες, τεχνητές διχοτομίες.

-θυμάστε τις αρχαιολογικές έρευνες στο λιμάνι μέσα στο καλοκαίρι, για να προχωρήσει η επισκευή του κρηπιδώματος; Διαβάσαμε από «δημοσιογραφική» γραφίδα, ότι «στελέχη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, βούτηξαν στην εγγύς του κεντρικού προβλήτα Νάξου» περιοχή! Καλά, δεν ξέρει ότι η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων το κάνει αυτό;

-μπλέκουν την Εφορία με την Εφορεία;

-«εντός των επομένων ετών» γράφει η γνωστή δημαρχιακή γραφίδα, θα στεγαστεί η (όχι και ανέστια) Θέμις στη Νάξο; Δηλαδή σε πόσα τέρμινα; Τα «προσεχή» έτη ποια σύνορα έχουν;

-«προφανώς οι τάφοι δεν είναι μεγάλης ηλικίας» στον ανασκαφέντα χώρο που θα ανεγερθεί το δικαστικό μέγαρο Νάξου; Έχουν ηλικία οι τάφοι ή το ανθροπωλογικό υλικό;

-για δίκτυα ΟΚΩ μιλά ξανά η ημερήσια διάταξη του αυριανού δημοτικού συμβουλίου; Καταλαβαίνει ο απλός πολίτης τα αρκτικόλεξα ή δεν τους ενδιαφέρει εκεί «στον Δήμο της χαράς»; Έτσι κι αλλιώς οι Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας έχουν καταντήσει πολλαπλώς… ανωφελείς.

– η Έκθεση του Ιστορικού Αρχείου Νάξου (;;;) με θέμα «Σελίδες της Ιστορίας μέσα από τα Γ.Α.Κ. Νάξου: Νάξος 1940-1944, ΠΟΛΕΜΟΣ – ΚΑΤΟΧΗ – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» είναι αυτή που έγινε πριν από 10 χρόνια;

Είναι αλήθεια ότι…

-άκουσε ο Κοντιζάς (τι πέραση και αυτοί οι τηλεοπτικού μάεροι) τις λέξεις νεμποτεράκι και σόβολη και ξετρελάθηκε; Να τις μάθει καλά, όμως. Νεμποταράκι λέεται το μικρό μεταλλικό δοχείο λαδιού με χερούλι. Και σόβολη σημαίνει ομαλή. Το ασμυρίγλι (έτσι γράφεται) γιατί τον ξένισε; Όσο για τον ατσίνορα, είντα να πω; Τ’ αξανάστραφα του κόσμου.

-δεν άκουσε τη λέξη σοϊλίδικος; Ή τη μαεργιά; Ή το κουνάλι; Πού ήζαρενε αυτές τις μέρες;

-μαρτυριάρης ο ξάδελφος; «Διαφημιστικό σποτ του Υπουργείο Ανάπτυξης με σκοπό την καλύτερη προώθηση εντός κι εκτός συνόρων των τοπικών προϊόντων ΠΟΠ… Προφανώς και ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έβαλε το χεράκι του…». Προφανώς; Καλά δεν ντρέπεται ο δήμαρχος, ειδικά, για τον εκβιαστικό και προσχηματικό αποκλεισμό της εμβληματικής ΕΑΣ από τη μεθοδευμένη προβολή των ΠΟΠ Νάξου; Και μάλιστα με κρατικά και κοινοτικά χρήματα;

-η υπόθεση θα έχει και συνέχεια από την ΕΑΣ, που την ενδυναμώνουν με τα φαιδρά καμώματά τους; Και δείχνουν ξανά το ποιόν τους, την… έγνοια τους για τον πρωτογενή τομέα της Νάξου και τα κόμπλεξ τους.

-57.538 ευρώ κλήθηκε να εισπράξει ο Καπούνης από τον διάτρητο ΟΠΕΚΕΠΕ, που τον έβγαλε στη σέντρα με τις επικαλύψεις ψευδών δηλώσεων στην Τραγέα, τον Δαμαριώνα και τη Μονή και την… κατάληψη ναξιακής γης από 52 δερβίσηδες από Θεσσαλία και Κρήτη; Μια έρευνα θα δείξει ότι και από άλλα μέρη της Νάξου παίρνουν επιδοτήσεις μη Ναξιώτες απατεώνες.

-αντί να τον επαινέσουν, προσπαθούν να τον κατηγορήσουν για… δυσφήμηση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι; Αυτοί που είναι κατηγορούμενοι και είναι στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών ελεγκτικών μηχανισμών;

-υπάρχουν κάποιοι που φορούν και ράσο και έχουν κομματική ταυτότητα που δεν έχουν καταλάβει την προσπάθεια να ξεσκεπαστεί το κύκλωμα των απατεώνων και να προστατευτούν οι ναξιώτες αγροτοκτηνοτρόφοι από τη λεηλασία της γης και του εισοδήματός τους;

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 52 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*