Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
27/01/2026 22:19
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

-βγήκε στις ρούγες του Κουφονησιού και του διαδικτύου ο αμειβόμενος αντιδήμαρχος Κωβαίος και πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί, για μια τροποποίηση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων;

-έχουμε χάσει κάθε μέτρο και σοβαρότητα; Δέκα χρόνια τούς πήρε γι’ αυτή την τροποποίηση, το ομολογούν κιόλας και ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις και ρεβεράντζες με βαρύγδουπα μικροπολιτικά τού στυλ «από τα σημαντικότερα έργα υποδομής»! Εν έτει 2026!

-ο Κωβαίος αγνοεί ή παραβλέπει ποιος έβγαλε αυτά τα νησάκια από το σκοτάδι και τη σκιά θανάτου;

-και μιλά ο τύπος, που δεν υπερασπίστηκε το πάνδημο αίτημα του κουφονησιώτικου λαού για τις υπέρογκες αυξήσεις των τελών; Λέτε να πανηγυρίζει για τα…λύματα για αντιπερισπασμό και αλλαγή ατζέντας;

-πρέπει να ξέρετε ότι πρόκειται για ΜΕΛΕΤΗ, που πρέπει να βγει στην …πιάτσα να βρει χρηματοδότηση; Είμαστε στα σύγκαλά μας να πανηγυρίζουμε για έγκριση «νέας τροποποιημένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων»; Τόσο χαμηλά έχουν πέσει οι προσδοκίες μας;

-ευχαριστεί ο αμειβόμενος αντιδήμαρχος πάνω από όλα τον πάτρωνά του που τον διόρισε και μετά το ΠΕΣΠΑ; Ευχαριστεί, ο αθεόφοβος, έναν φορέα, ένα ακρωνύμιο; Ξέρετε ποιο είναι αυτός; Το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης!

-έχουμε ξεφύγει εντελώς; Καλλιεργούν μια σύγχρονη μορφή παλαιοκομματισμού και μάλιστα οι αυτοδιοικητικοί που δεν έχουν συναίσθηση της λειτουργίας του θεσμού και της αποστολής τους.

-επιδιώκουν να εισπράξουν τα συνεχή …επαγγελματικά «μπράβο» του δασκάλου και προέδρου της τοπικής ΝουΔού, κάτω από τις αναρτήσεις; Τελείως ακομμάτιστα και αντικειμενικά!

-η πληροφορία ότι ο Τραμπ πρότεινε την αγορά του Κουφονησιού ελέγχεται ως έωλη; Όπως διαβάζω στα social media του Τραμπ: «President Donald Trump says the US is exploring a potential deal on Koufonisi (island of Cyclades in Greece) after talks with Lianos and Koveos». Δεν το πιστεύω.

Είναι αλήθεια ότι…

-δεν είναι κάθε μέρα τ’ Άι-Γιαννιού ή μάλλον των Φώτων, πρόεδρε της Κορώνου; Περίμενες μετά τις γιορτές να τηρήσει τη δέσμευσή του ο δήμαρχος και να προκαλέσει συζήτηση για το αμαρτωλό Αιολικό Πάρκο Κορώνου; Εξάλλου, μετά τις γιορτές σημαίνει μέχρι τις …επόμενες, δηλαδή το Πάσχα. Τι δεν κατάλαβες;

-γιατρός εργασίας στον Δήμο Νάξου και Μ.Κ. είναι η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, Παναγιώτα Βούλγαρη, Γενικός Ιατρός στη Σύρο; Κάθε εξήγηση δεκτή.

-έχει καταντήσει πια γελοιότητα να αναρτά ο επιμελητής του δημαρχικού φέισμπουκ την «υπογειοποίηση περίπου 5.000 μέτρων εναέριου δικτύου» ως σημαντικό έργο για την πόλη της Νάξου, όπως γράφει, χωρίς να αναφέρει ποιος κάνει το έργο; Δηλαδή τη ΔΕΔΔΗΕ.

-η υπογειοποίηση υλοποιείται στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας; Βεβαίως, και εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας (και όχι μόνο της Χώρας, με κεφαλαίο χι) για τον εκσυγχρονισμό και τη θωράκιση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας απέναντι στις αυξανόμενες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

-ζητά μάλιστα ο δημαρχούλης δια του γραμματικού του, την κατανόηση των κατοίκων για την ταλαιπωρία; Επικαλείται μάλιστα την ωφέλεια των επόμενων γενεών! Ας πάει στράφι η δική μας.

-πρέπει να ανησυχούν εκεί πάνω στην Κόρωνο, μήπως υπογειοποιήσει και τον… Εναέριο, τώρα που είναι άλλος …σερίφης στο σμυρίγλι; Έτσι θα θάψει τελείως και αυτό το πρόβλημα. Πού να ασχολούμαστε τώρα με διάσωση μνημείων της βιομηχανικής αρχαιολογίας μας; Άπληστοι, βρε παιδί μου, αυτοί οι Ορεινοί! Και άγριοι!

-δεν ιδρώνει το αυτί της δημοτικής Αρχής για την οργιώδη υπεροικοδόμηση στο νησί; Τη στιγμή που η οικοδομική αγορά στη Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρο έχει πάρει την κατιούσα, στη Νάξο τα τελευταία 5-6 χρόνια οι αυτοψίες από την Αρχαιολογία για χορήγηση αδειών νέων οικοδομών από 10 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ έχουν φθάσει τις 50 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ! Δεν ανησυχεί κανείς; Δεν ιδρώνει κανένα αυτί, μικρό ή μεγάλο;

-η Τουρκία εξέδωσε αγγελία προς ναυτιλλομένους (Navtex- NAVigational TEleX) με διετή διάρκεια, με την οποία κόβει το Αιγαίο στη μέση; Και η Νάξος υπάγεται, σύμφωνα με τον χάρτη, στην τουρκική …δικαιοδοσία.

-ήταν σωτήριες οι τελευταίες βροχοπτώσεις; Έτσι διαβάζω στο σημερινό πρωτοσέλιδο της ημερήσιας εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στο 92% έφθασε η κάλυψη στο Φράγμα του Πηνειού. Για να γεμίζουν, βέβαια, τα φράγματα, όταν βρέχει, πρέπει να υπάρχουν. Έτσι, ο τόπος (άνθρωποι, ζώα και καλλιέργειες) δεν θα διψάσει. Για την πορεία του Τσικαλαριού θα μιλήσει ο Δήμος;

Είναι αλήθεια ότι…

-η αναξιοπιστία των συλλογικοτήτων έχει φθάσει στο ναδίρ; Δεν είναι μόνο η συγκυρία ή η σταδιακή από-πολιτικοποίηση και οι προσωπικές στρατηγικές. Ένας από τους κύριους λόγους είναι η καταστρατήγηση των καταστατικών τους και γενικά της νομιμότητας στη λειτουργία τους. Και βέβαια ο μη συντονισμός με τα νεύματα των καιρών, η έλλειψη ανανέωσης και η παντελής ανεπάρκεια των προσώπων.

-τιμάται ως επίτιμος πρόεδρος νεκρός; Δεν είναι μόνο θέμα καταστατικού. Είναι και παραβίαση της κοινής λογικής και πρακτικής η μετά θάνατον τιμή με την επιτιμοποίηση.

-ο κάθε άσχετος με το Δ.Σ. (η μάλλον ειδικευμένος και έμπειρος στους μηχανισμούς και στα παρασκήνια) κάνει την εισήγηση ή το Δ.Σ.;

-το άλλο, το κουφό, το ακούσατε; ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ανακηρύσσονται όσοι προσφέρουν οικονομική ενίσχυση (και σε είδος, από ντουλάπες μέχρι …βασιλόπιτες;) άνω των (50) ημερομισθίων του ανειδίκευτου εργάτη, με βάση την Ε.Γ.Σ..Σ.Ε. (και όχι ΕΣΕΕ, που γράφει το από παντού διάτρητο και ρυτιδιασμένο καταστατικό). Ένα καταστατικό-λάστιχο στα χέρια επιτήδειων ταχυδακτυλουργών, που αλλού πάντα αποβλέπουν με βατήρα μια συλλογικότητα.

-ο ανειδίκευτος εργάτης έχει διαφορετικό ημερομίσθιο, ανάλογα με την προϋπηρεσία του;

-δεν προσδιορίζουν, αν εννοούν το βασικό ημερομίσθιο του εργατοτεχνίτη που είναι 39 ευρώ ή το αυξημένο με τα επιδόματα; Πού να τα ξέρουν αυτά οι πάνσοφοι νομοθέτες της Ο.Ν.Α.Σ!

-μπορείτε να ανακηρυχθείτε δωρητές η ευεργέτες με λίγα ευρουλάκια (ούτε δύο χιλιαρικάκια) και να γραφτεί το όνομά σας στις χρυσές δέλτους των Γραφείων της Ομοσπονδίας;

-δεν υπάρχει η λέξη επανίδρυση στο λεξιλόγιό τους;

-αυτοί οι «μάγκες», τα παλιά μυαλά που προσπαθούν να SLAPοποιήσουν τον δημόσιο βίο στα χνάρια του μητσοτακισμού, είναι για γέλια;

-δεν ξέρουν ότι, ευτυχώς, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο της ηλιόλουστης χώρας μας, όπου η ελεύθερη έκφραση και κριτική, παρά τις άμεσες και έμμεσες φιλότιμες προσπάθειες, δεν φιμώνονται εύκολα, παρά τη χαμηλή παγκόσμια κατάταξή μας;

Είναι αλήθεια ότι…

-ο αναπληρωτής διοικητής μπορεί να μας πει πόσα και τι είδους χειρουργεία έγιναν στο Νοσοκομείο- Κ.Υ. Νάξου το 2025 και τα προηγούμενα χρόνια; Οι διευκρινήσεις, παρακαλώ, να συνοδεύονται και με στατιστικά στοιχεία για να είναι πειστικές.

-αυτοί που με φανατισμό υποστηρίζουν την …αυτάρκεια ή την πολύ καλή κατάσταση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου-Κ.Υ. Νάξου έχουν σκεφθεί γιατί ο ιδιωτικός τομέας υγείας στο νησί ανθεί, αυξάνεται και πληθύνεται;

-ο Γιάννης Βρούτσης απουσιάζει εκκωφαντικά από τη δημόσια συζήτηση για το αίτημα ίδρυσης Κ.Υ. στο Φιλώτι ή την Τραγαία; Δεν λέει κάτι στο φιλαράκι του τον Άδωνι;

-«άμεσα να βγει χθες» το πρόγραμμα της αποκριάς, Βαγγέλη μου, όπως είπες με άψογη συντακτική λογική; Η Σύρος σας ακούει και γελά! Πάντως, σε πάω, γιατί δεν κωλώνεις στα …δαγκώματα ή δεν τα σχολιάζεις, όπως άλλοι.

-είναι δέσμευση να μην μείνουμε χωρίς νερό; Τις βουλές του Κυρίου ερμηνεύει ο αντιδήμαρχος; Σωστά ρωτήθηκε: πόσο θα μας κοστίσει το στοιχειώδες να μη διψάσουμε; Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το υδρευτικό και αρδευτικό, πριν καταλήξουμε στο τελευταίο και αλμυρό (λύσσα) καταφύγιο των αφαλατώσεων.

-είναι 36 χρόνια… φούρναρης στη ΝΑΞΟ (όχι εκτός αυτής) και έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για ό,τι ΔΕΝ έχει γίνει σε αυτοδιοικητικό επίπεδο; Πρόεδρος της Κοινότητας Εγκαρών από το 1990 (σε ηλικία 19 ετών) και για 16 χρόνια στις υψηλότερες αιρετές θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπάρχει άλλοθι και δικαιολογία; Μπορεί να παριστάνει τον κατήγορο των άλλων και όχι του εαυτού του και της παράταξής του; «Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού».

-η πρόσκληση-πρόκληση του Λιανού στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20 Ιανουαρίου για δημόσια συζήτηση-αντιπαράθεση ενώπιον δημοσιογράφων, κοινού, κοινωνικών φορέων κ.λπ. έγινε για το θεαθήναι; Όταν σήκωσε το γάντι ο Χατζηανδρέου, ενεργοποιήθηκαν τα ανακλαστικά ανασφάλειας και ανεπάρκειας του δημάρχου και ούτε καν μίλησε τότε, αλλά ούτε μέχρι τώρα. Περιμένω με ανυπομονησία.

-αν πει κανείς ότι είναι θρασύδειλος, «κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη», που έλεγε η Ντόρα Μπακογιάννη για τον Καμμένο, θα είναι υβριστής, υπερβολικός ή θα κυριολεκτεί;

-πάντως το στοίχημα που έβαλα μάλλον θα το κερδίσω; Έτσι λέω. Θα δούμε.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 259 times, 1 visits today)
Latest Post