Χωρίς ολιγομελή Τμήματα Μαθητείας το ΕΠΑΛ Σύρου – Επανεξέταση της απόφασης ζητά ο Δ/ντης

Newsroom
03/11/2022 21:49
 
 
 

Τη λύπη του για την μη έγκριση κανενός ολιγομελούς Τμήματος Μαθητείας στο ημερήσιο ΕΠΑΛ Σύρου, παρά τη θετική εισήγηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, εξέφρασε με έγγραφό του προς τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας Επαμεινώνδας Λέστος.

Δεδομένου ότι το ΕΠΑΛ Σύρου είναι το μοναδικό ΕΠΑΛ στις Κυκλάδες που υλοποιεί το μεταλυκειακό έτος μαθητείας, ο κ. Λέστος ζητά την επανεξέταση της συγκεκριμένης απόφασης, καθώς έχουν ήδη υποβάλει αίτηση μόνιμοι εκπαιδευτικοί και δεν χρειάζεται η πρόσληψη αναπληρωτών, ενώ ταυτόχρονα

Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Σύρου φοβάται πως η μη έγκριση του θεσμού της Μαθητείας θα ακυρώσει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει το σχολείο εδώ και δύο χρόνια να τον επικοινωνήσει, να τον προβάλει και να τον λειτουργήσει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την εδραίωση του θεσμού, όσο και την ανάπτυξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη Σύρο.

*Την επιστολή/αίτημα του Ημερήσιου ΕΠΑΛ Σύρου – Πρότυπου ΕΠΑΛ Σύρου κατέθεσε αναφορά στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

(Visited 99 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*