«Παραδοσιακή κουζίνα σε χώρους εστίασης» είναι ο τίτλος του προγράμματος που θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, η ΚΟΙΝΣΕΠ «Ελίχρυσος» και το ΚΕΚ Γεννηματάς Α.Ε. στην Τήνο από τις 16 έως τις 18 Φεβρουαρίου.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου «Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανέργων, Εργαζομένων και Αυτοαπασχολούμενων στο νομό Κυκλάδων» στον Ξενώνα Guest House Lila (παλιό Γαλλικό Προξενείο – Ιωάννου Κοσμά & Φιλικής Εταιρείας, Δευτέρα-Τετάρτη 17:00 – 21:00), με εκπαιδεύτρια την Μαρία Κρινά.
Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθούν πρακτικές κατευθύνσεις για τη χρήση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών στα μενού των εστιατορίων, ενώ θα αναλυθούν και οι εξής άξονες:
*Καταγραφή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων
*Κατάταξή τους ανάλογα με την εποχικότητα
*Καταγραφή τοπικών «ξεχασμένων» συνταγών
*Μελέτη πραγματικού μενού εστιατορίου
*Αρχές δημιουργίας μενού – παράδειγμα κοστολόγησης
*Επιλογή συνταγών για ένταξη στο μενού
*Δημιουργία ενός πρότυπου μενού
Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.katartisi-pnai.gr. Πληροφορίες στο τηλ. 22810 85900
(φωτό: tinostoday.gr)