Πανεπιστήμιο Αιγαίο: 83ο παγκοσμίως στον στόχο για την ποιοτική εκπαίδευση

panepistimio aigaiou
Newsroom
07/06/2023 15:17
 
 
 

Τα αποτελέσματά του για το 2023 όσον αφορά στην αποτίμηση της οικονομικής και κοινωνικής επίδρασης των Πανεπιστημίων με βάση τους στόχους – δείκτες βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών δημοσίευσε ο διεθνής φορέας κατάταξης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων Times Higher Education

Στην κατάταξη συμμετείχαν 1.591 πανεπιστήμια από 112 χώρες του κόσμου και 11 πανεπιστήμια από την Ελλάδα. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετείχε για τρίτη φορά στη συγκεκριμένη αποτίμηση, καταφέρνοντας να καταταχθεί για τη συνολική του επίδοση στις θέσεις 601-800 μεταξύ των 1591 Πανεπιστημίων και στην 3η θέση μεταξύ των 11 ελληνικών Ιδρυμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αξιολογήθηκε σε έξι από τους 17 στόχους:
SDG1 Μηδενική φτώχεια,
SDG4 Ποιοτική Εκπαίδευση,
SDG5 Ισότητα των φύλων,
SDG9 Βιομηχανία, καινοτομίας και υποδομές,
SDG13 Δράση για το κλίμα και
SDG17 Συνεργασία για τους στόχους.

Εξαιρετική ήταν η επίδοση του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον Στόχο 4 (που αφορά στην ποιοτική εκπαίδευση), καθώς κατατάχθηκε στην 83η θέση μεταξύ των 1304 Πανεπιστημίων που συμμετείχαν στην κατάταξη του συγκεκριμένου τομέα.
Πολύ σημαντική επίσης ήταν η επίδοση του Ιδρύματος στον Στόχο 5 (που αφορά στην ισότητα των φύλων), το οποίο κατατάσσεται μεταξύ 101-200 στον κόσμο, ενώ στον Στόχο 13 (που αφορά στη δράση για το κλίμα) και στον Στόχο 1 (που αφορά στην καταπολέμηση της φτώχειας) κατατάχθηκε μεταξύ 201-300 στον κόσμο.

«Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, φύσει και θέσει πρωτοπόρο ίδρυμα σε θέματα αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από την καθημερινή του λειτουργία στον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου, παράγει έργο που σχετίζεται και απαντά καθημερινά στις παγκόσμιες προκλήσεις εκπαίδευσης και έρευνας. Συμμετέχει ενεργά και αναλαμβάνει δράση για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (SDG’s), όχι μόνο για το καλό της σημερινής γενιάς αλλά και μελλοντικών, ενεργοποιούμενο εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και της διασύνδεσης της με την κοινωνία, αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της προστασίας του πλανήτη» δήλωσε σχετικά η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου κα Χρυσή Βιτσιλάκη.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*