Η παραδοσιακή κουζίνα, αντικείμενο σεμιναρίου στη Σύρο

admin
18/02/2015 14:57
 
 
 

Στις αρχές Μαρτίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Σύρο το σεμινάριο «Παραδοσιακή κουζίνα σε χώρους εστίασης».

Το σεμινάριο πρόκειται να υλοποιηθεί από τις 2 μέχρι τις 4 Μαρτίου (Δευτέρα – Τετάρτη 16:00 – 21:00)στο ΙΕΚ Σύρου, με εκπαιδεύτρια την Μαρία Κρινά και θα περιλαμβάνει πρακτικές κατευθύνσεις για τη χρήση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών στα μενού των εστιατορίων, δηλ:

*Καταγραφή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων
*Κατάταξή τους ανάλογα με την εποχικότητα και την επάρκεια
*Καταγραφή τοπικών «ξεχασμένων» συνταγών- Πρότυπες συνταγές
*Μελέτη πραγματικών μενού εστιατορίων
*Αρχές σύνθεσης μενού – κοστολόγηση, παραδείγματα
*Επιλογή συνταγών για ένταξη στο μενού
*Δημιουργία ενός πρότυπου μενού

Σημειώνεται ότι το σεμινάριο υλοποιείται από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, την ΚΟΙΝΣΕΠ «Ελίχρυσος» και το ΚΕΚ Γεννηματάς Α.Ε., στο πλαίσιο του έργου «Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανέργων, Εργαζόμενων και Αυτοαπασχολούμενων στο νομό Κυκλάδων».

Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.katartisi-pnai.gr. Πληροφορίες στο τηλ: 22810-85900.

(φωτό: kathimerini.gr)

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*