Τι απαντά ο δήμος στα αιτήματα των μαθητών του 2ου Γυμνασίου

syskepsi 2o gymnasio 5
admin
21/03/2017 19:12
 
 
 

 

Συνάντηση με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής είχαν το μεσημέρι της Τρίτης οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου, προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματα τους τα οποία τους οδήγησαν στην κατάληψη του σχολείου τους… 

Τους μαθητές υποδέχτηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιανός και Νίκος Βαθρακοκοίλης, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Αρτέμης Ψαρός και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Χώρας Νάξου Μάκης Μαυρογιάννης. Από την πλευρά της σχολικής κοινότητας το παρών έδωσαν αρκετοί μαθητές του σχολείου, ο πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που παρακολουθούν από κοντά κάθε εξέλιξη σχετικά με την κατάληψη του σχολείου και η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Σοφία Κρητικού.

Παρά το γεγονός ότι αυτό που διαφάνηκε μετά τη συνάντηση ήταν ότι θα έληγε η κατάληψη του σχολείου, κάτι τέτοιο προς το παρών τουλάχιστον δεν έγινε, αφού η πόρτα του 2ου Γυμνασίου εξακολουθεί να είναι κλειδωμένη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του naxostimes.gr, οι μαθητές πρόκειται να έχουν συζητήσεις μεταξύ τους και με το Σύλλογο Γονέων νωρίς το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να αποφασίσουν τελικά εάν θα λήξει η κατάληψη ή όχι…

syskepsi 2o gymnasio 7

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, οι μαθητές αναφέρθηκαν στα ζητήματα που τους απασχολούν και άπτονται της αρμοδιότητας του δήμου προβάλλοντας ως σημαντικότερο από αυτά, το θέμα της καθαριότητας και το γεγονός ότι στο σχολείο τους δεν υπάρχει μόνιμη καθαρίστρια με αποτέλεσμα όλοι οι χώροι και κυρίως οι τουαλέτες να είναι βρόμικοι. Άλλα θέματα που έθιξαν είναι οι δυο προκάτ αίθουσες οι οποίες στάζουν με τις πρώτες στάλες της βροχής, η διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του σχολείου, το ΕΕΕΕΚ αλλά και ο περιβόητος κάδος στο δρόμο αριστερά στην είσοδο του 1ου Γυμνασίου, δρόμος που οδηγεί και στο 2ο Γυμνάσιο. (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα αιτήματα των μαθητών).

Οι απαντήσεις

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός αφού άκουσε τα παιδιά σημείωσε ότι πολλά από τα προβλήματα που του εξέθεσαν όπως το θέμα της καθαριότητας και οι προκάτ αίθουσες έχουν ήδη συζητηθεί στο σχολικό συμβούλιο το Νοέμβριο και έχει δρομολογηθεί η λύση τους.

Προκάτ αίθουσες: Έχει γίνει αυτοψία από την τεχνική υπηρεσία του δήμου και θα επισκευαστούν το καλοκαίρι. 

Καθαρίστρια: Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και από την ερχόμενη Δευτέρα θα προσληφθεί μόνιμη καθαρίστρια στο σχολείο. Ωστόσο η υπάρχουσα καθαρίστρια θα ασχοληθεί περισσότερες ώρες με την καθαριότητα του σχολείου.

Τουαλέτες: Θα γίνει αυτοψία την Τετάρτη για να εξακριβωθεί ποια ακριβώς είναι τα προβλήματα προκειμένου να προχωρήσει η επισκευή τους.

Προαύλιο: Θα πρέπει να συνταχθεί μελέτη για να διαμορφωθεί ο προαύλιος χώρος του σχολείου, κάτι που θα προγραμματιστεί άμεσα από το δήμο.

ΕΕΕΕΚ: Ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Νάξου Στράτος Φουτάκογλου επισήμανε ότι θα πρέπει στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του αύλειου χώρου θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο της ανέγερσης κτηρίου για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Νάξου. 

Θέρμανση: Σε ότι αφορά τη θέρμανση το πρόβλημα εντοπίζεται στις δυο προκάτ αίθουσες οι οποίες θερμαίνονται από το καλοριφέρ του 1ου Γυμνασίου. Ο κ. Βαθρακοκοίλης είπε ότι υπάρχει καυστηρατζής που θα ελέγξει το θέμα και από τη νέα σχολική χρονιά (το Σεπτέμβρη) θα έχει επιλυθεί. 

Κάδος συμπίεσης: Ο κ. Λιανός δεν δεσμεύτηκε ότι ο κάδος θα απομακρυνθεί από τη θέση στην οποία βρίσκεται (δίπλα στην είσοδο του 1ου Γυμνασίου) τουλάχιστον προς το παρόν και επανέλαβε στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου αυτά που είχε πριν λίγες ημέρες πει και στα παιδιά του 1ου, ότι δηλαδή αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η σύνταξη μελέτης για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων η οποία περιλαμβάνει και τη χωροθέτηση των κάδων.

“Εδώ και 20-25 χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχαν δυο κάδοι (ανοιχτού τύπου) και 2-3 κάδοι ανακύκλωσης. Ο δήμος έκρινε σωστότερο να φύγουν οι 5 κάδοι και μπει ο μεγάλος κάδος συμπίεσης ο οποίος είναι εξελιγμένος και κλειστού τύπου. Παρουσίασε κάποιο πρόβλημα και έχει αποσυρθεί για να επισκευαστεί. Το ιδανικό θα ήταν να μην υπάρχουν πουθενά κάδοι, όμως δυστυχώς αυτό δε γίνεται. Σε λίγο καιρό θα ενεργοποιήσουμε την ανακύκλωση και όλα θα αλλάξουν. Το τελικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων (που η σύνταξη της μελέτης του βρίσκεται στα τελικά στάδια) θα τεθεί και σε διαβούλευση για συζήτηση και θα μπορείτε κι εσείς να πείτε τη γνώμη σας” σημείωσε τέλος ο κ. Λιανός. 

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*