Ο Χρήστος Μιχαλόπουλος στο naxostimes.gr: «Να είναι το σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία» (video)

mixalopoulos naxos gymnasio 1
admin
04/05/2017 10:25
 
 
 

Το εγκώμιο του Γενικού Λυκείου Νάξου έπλεξε ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστος Μιχαλόπουλος, μιλώντας στο naxostimes.gr και την Πόπη Αλιμπέρτη.

Ο κ. Μιχαλόπουλος δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει θετικά το γεγονός ότι το ΓΕΛ Νάξου καταφέρνει κάθε χρόνο να έχει σημαντικές διακρίσεις στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «το ζητούμενο είναι να βρεθούν επαγγέλματα που θα κρατήσουν τα παιδιά στη Νάξο» μετά την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών σπουδών τους, προκειμένου να αξιοποιηθούν περαιτέρω οι δυνατότητες που προσφέρει το νησί (π.χ. στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό).
Επιπλέον, ο κ. Μιχαλόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι το σχολείο (κτιριακά, αλλά και εννοιολογικά) θα πρέπει να είναι ευρύτερα ανοιχτό στην κοινωνία και τις ανάγκες της, ως χώρος έκφρασης και δημιουργίας.

Με αφορμή την κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου, υποστήριξε ότι οι μαθητές θα πρέπει να αποφεύγουν τέτοιους είδους πρακτικές και να επιλέγουν την επίλυση των αιτημάτων τους μέσα από διάλογο, μιας και – όπως είπε – «δεν είναι εκπαίδευση η κατάληψη» και υποβαθμίζει τη διαδικασία της μάθησης.

Ο κ. Μιχαλόπουλος έκανε, επίσης, γνωστό ότι δύο παιδιά από το Κουφονήσι θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις στο εξεταστικό κέντρο της Αμοργού (που φέτος θα λειτουργήσει) και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι και φέτος οι μαθητές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, έχοντας στο πλευρό τους και τους γονείς τους. Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι ίσως θα έπρεπε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τρόπος εισαγωγής στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

{youtube}6rMVL-Ywygg{/youtube}

(Visited 282 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*