«Περιβαλλοντική, Πολιτιστική Διαχείριση και Τοπική Ανάπτυξη»: Θερινό Σχολείο του Παν/μίου Αιγαίου στη Νάξο

 
 
 

portara 2

Για 8η συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε στη Χώρα της Νάξου το Θερινό Σχολείο Νάξου με θέμα «Περιβαλλοντική, Πολιτιστική Διαχείριση και Τοπική Ανάπτυξη», το οποίο οργανώθηκε από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την ενεργή στήριξη του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Στις εργασίες του Θερινού Σχολείου συμμετείχαν 20 καθηγητές από δέκα πανεπιστημιακά τμήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Γεωγραφίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας και Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Τμήμα Αρχιτεκτόνων-Πολυτεχνείο Κρήτης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πατρών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και University of Nicosia). Αξίζει να αναφερθεί ότι οι διδάσκοντες καθηγητές ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες με μεγάλη ακαδημαϊκή, διδακτική και ερευνητική εμπειρία.
Αντικείμενο του Θερινού Σχολείου ήταν η μελέτη των θεμάτων πολιτιστικής διαχείρισης και τοπικής ανάπτυξης, σύγχρονες προσεγγίσεις αναφορικά με την τοπική ανάπτυξη, περιφερειακός προγραμματισμός στην εκπαίδευση και την κατάρτιση και τοπική ανάπτυξη, νησιωτική ανάπτυξη και εκπαίδευση, επιχειρηματικότητα, σύγχρονα θέματα στην εκπαίδευση, πολιτιστική διαχείριση και κατάρτιση ως φορείς τοπικής ανάπτυξης και στρατηγικές και οργανωτικές πρακτικές αναφορικά με την βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.
Η συμμετοχή των φοιτητών ήταν δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ερευνητικές εργασίες και επιτόπιες έρευνες πεδίου, οι οποίες πρόκειται να δημοσιευθούν σε διεθνή περιοδικά και βιβλία. Ακόμη, αποφασίστηκε η δημοσίευση των κειμένων των εισηγήσεων, καθώς και των ερευνητικών εργασιών, σε ένα βιβλίο-τόμο και επίσης αποφασίστηκε η δημοσίευση παράλληλων κειμένων (στα Αγγλικά) στο Journal of Socio-Economic Issues.
Οι σεμιναριακές δραστηριότητες του Θερινού Σχολείου φιλοξενήθηκαν στο κτίριο Ουρσουλινών, ενώ καθοριστική για την επιτυχία των εργασιών του υπήρξε η ενεργός συμβολή του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης (ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α). του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ιδιαίτερη επιτυχία του φετινού Θερινού Σχολείου παρέχει τα εχέγγυα για την υλοποίηση του και την επόμενη χρονιά. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο https://summer-schools.aegean.gr/INNOVIS2018.
Τo Θερινό αυτό Σχολείο εντάσσεται στα «Διεθνή Θερινά Σχολεία Πανεπιστημίου Αιγαίου» (https://summer-schools.aegean.gr/el).

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*