Αναφορά στη Βουλή για τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των μαθητών της Αμοργού

 
 
 

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάφωρη παραβίαση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των μαθητών της Αμοργού και γενικότερα των απομακρυσμένων νησιών κρούει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του δήμου Αμοργού.

Η Επιτροπή εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας, ζητώντας την άμεση κάλυψη των διδακτικών κενών, την επαναφορά της διπλής μοριοδότησης των δυσπρόσιτων σχολείων, την αύξηση των απουσιών για τους μαθητές των άγονων και ακριτικών νησιών, κάνοντας λόγο για ισοπεδωτική, άνιση και άδικη μεταχείριση των μαθητών της νησιωτικής Ελλάδας.
Την αγωνία, αλλά και την αγανάκτηση των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Αμοργού, μετέφερε στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος κατέθεσε αναφορά στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου.
Η αναφορά του κ. Γρηγοράκου υπήρξε αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε μαζί του η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. στις Κυκλάδες Σοφία Θεολογίτου, κατά τη διάρκεια της οποίας του εξέθεσε όλα τα εμπόδια που συναντούν τα παιδιά της Αμοργού, αλλά και γενικότερα των νησιωτικών περιοχών στο αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους για μάθηση.

psifisma diamartyrias sholeia amprgos 1psifisma diamartyrias sholeia amorgos 2psifisma diamartyrias sholeia amorgos 3

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*