Tο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Σύρου (φώτος)

admin
11/09/2015 14:33
 
 
 

Με τις καθιερωμένες τελετές αγιασμού ξεκίνησε σήμερα το πρωί στις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Σύρο η νέα σχολική χρονιά.

Μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων πέρασαν από νωρίς το κατώφλι των σχολείων τους, όπου τους περίμεναν οι εκπαιδευτικοί, ενώ την τιμητική τους, φυσικά, είχαν τα «πρωτάκια» που συνοδεύονταν από τους γονείς τους.

Φέτος, ξεκινά ίσως μια από τις πιο δύσκολες χρονιές, αφού πολλά σχολεία έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα, ανάμεσα στα οποία και οι εξαιρετικά μεγάλες ελλείψεις καθηγητών και δασκάλων. Ωστόσο, οι αναφορές στα προβλήματα υπήρξαν συνοπτικές, μιας και η σημερινή μέρα δεν θα έπρεπε να επισκιαστεί από αυτά.

Τον αγιασμό στο συγκρότημα των γυμνασίων στον Ξηρόκαμπο και στο συγκρότημα των λυκείων στο Μάννα τέλεσε ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’, παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Πέτρου Στεφάνου, του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Γιώργου Δούναβη, εκπαιδευτικών κλπ.

 

Απευθυνόμενοι προς τους μαθητές, τους κάλεσαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα εφόδια που τους παρέχει το σχολείο, τα οποία θα τους βοηθήσουν στο να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον και ταυτόχρονα δήλωσαν ότι θα σταθούν έμπρακτα στο πλάι τους προκειμένου να τους εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης.

 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*