«Made in Greece» υπό εξαφάνιση – Δημήτρης Καπούνης: «Σε λίγο δεν θα υπάρχουν ελληνικά προϊόντα θα υπάρχουν μόνο ευρωπαϊκά»

Newsroom
13/02/2024 00:40
 
 
 

 

Για το ελληνικό σήμα και η σημασία του μίλησαν σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης, ο Γενικός Διευθυντής της Agronomia και αγροτικός σύμβουλος Γιάννης Καραστέργιος και ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ) Απόστολος Ραυτόπουλος.

Το θέμα που προκύπτει από το γεγονός ότι δεν αναγράφεται στις συσκευασίες η Ελληνική προέλευση των προϊόντων καθιστά το «Made in Greece» υπό εξαφάνιση με αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα μας και τα προϊόντα της. Το θέμα αναδείχτηκε μέσα από τις κινητοποιήσεις των αγροτών αλλά και μέσα από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΑΣ Δημήτρη Καπούνη σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

«Ελληνικά φρούτα, αναψυκτικά, ακόμη και ρούχα πωλούνται τώρα ως made in EU. Γιατί χάνεται το Ελληνικό logo και αποδυναμώνεται ο ελληνικός χαρακτήρας. Τί αποκαλύφθηκε από τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα Γάλλων, Πολωνών και άλλων ευρωπαίων αγροτών» σημειώνει στο πρωτοσέλιδο της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

«Σε λίγο δεν θα υπάρχουν ελληνικά προϊόντα θα υπάρχουν μόνο ευρωπαϊκά»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αναφέρει πώς αν τελικά επεκταθεί το συγκεκριμένο μέτρο θα είναι ένα ακόμα πλήγμα στον πρωτογενή τομέα και η νοθεία θα πολλαπλασιαστεί.

«Θα πλήξει ιδιαίτερα τον δικό μας κλάδο. Δεν μπορεί να γράφει “Eυρωπαϊκή Ένωση” σε προϊόντα της Ελλάδας, γιατί έτσι ανοίγει ο δρόμος για νοθείες. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή μάς έχει κατακλύσει η γαλλική πατάτα. Αν πάρετε ποσοστά εισαγωγών, η αιγυπτιακή πατάτα είναι στους 90.000 τόνους και η γαλλική στους 78.000 τόνους, με στοιχεία του 2023. Αν συμβεί και αυτό δεν θα υπάρχουν ελληνικά προϊόντα, θα υπάρχουν μόνο “ευρωπαϊκά”».

Σύμφωνα με τον κ. Καπούνη, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα και θα υπάρξει περαιτέρω υποβάθμιση του πρωτογενούς τομέα -είτε αυτό αφορά οπωροκηπευτικά είτε λαχανικά. «Πρέπει να προστατευτούν τα προϊόντα μας και με ελέγχους, αλλά κι από την ίδια την Πολιτεία» καταλήγει.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 114 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*