Επίκαιρη ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την υγειονομικά ασφαλή επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας

Newsroom
18/03/2021 10:41
 
 
 

Επίκαιρη ερώτηση προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Υγείας με θέμα την υγειονομικά ασφαλή επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας κατέθεσαν 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ανάμεσα τους και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Σε αυτήν, οι βουλευτές χαρακτηρίζουν «μείζον ζήτημα» για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο επισημαίνουν ότι κεντρική πολιτική προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσει ο συνδυασμός της προστασίας της Δημόσιας Υγείας και της βιώσιμης επανεκκίνησης του τουρισμού.

«Θα πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, ώστε όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, να υποδεχθούμε τους τουρίστες χωρίς ολιγωρίες, παλινωδίες και αντιφατικούς χειρισμούς. Οι αρνητικές εξελίξεις και τα λάθη της προηγούμενης περιόδου δεν πρέπει να επαναληφθούν, καθώς μια νέα αποτυχίακαι στο υγειονομικό αλλά και στο οικονομικό επίπεδο μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η ερώτηση θίγει, ακόμη, τον αργό ρυθμό του εμβολιασμού στην Ελλάδα, την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το εμβολιαστικό πιστοποιητικό (το οποίο, σύμφωνα με τους βουλευτές «εξασφαλίζει προνομιακή μεταχείριση των εμβολιασθέντων στις μετακινήσεις, ταξίδια κλπ»), το ψηφιακό διαβατήριο και την ενίσχυση των δομών υγείας, με τους βουλευτές να τονίζουν ότι «ο τουρισμός είναι θέμα εμπιστοσύνης και η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη οφείλει να πρωτοστατήσει στην ανάκτηση της».

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

(Visited 49 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*