Το πορτοκάλι με τη σοκολάτα κάνουν την πιο γλυκιά παρέα…
Γλασάρουμε λοιπόν ροδέλες πορτοκαλιού, τις βυθίζουμε στη σοκολάτα και τις απολαμβάνουμε με ένα ωραίο ζεστό ρόφημα! Είναι επίσης μια πολύ ωραία γαρνιτούρα για τα γλυκά σας.
Δημήτρης Χρονόπουλος
ΥΛΙΚΑ
15 ροδέλες πορτοκαλιού, με τη φλούδα τους
250γρ. μαύρη σοκολάτα
1 λοβό βανίλιας
1 λίτρο νερό
500γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα πορτοκάλια και σιγοβράζετε για περίπου 15-20 λεπτά ώσπου να δέσει ελαφρά το σιρόπι τους.
Βήμα 3
Αδειάζετε τα πορτοκάλια με το σιρόπι τους σε ένα γυάλινο σκεύος και το σκεπάζετε με μεμβράνη που θα εφάπτεται με την επιφάνεια του γλυκού. Το αφήνετε στην άκρη για 1 ημέρα.
Βήμα 4
Απλώνετε τα πορτοκάλια σε μια σχάρα και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Αν κρατάνε λίγη υγρασία, τα βάζετε για πέντε λεπτά στους 70 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 5
Λιώνετε την σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί στους 30 βαθμούς και βυθίζετε τις ροδέλες πορτοκαλιού ώστε η μισή επιφάνειά τους να καλυφθεί με σοκολάτα. Αφήνετε τη σοκολάτα να στεγνώσει και σερβίρετε.
Πηγή: Πρώτο Θέμα
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις