Κυριακή των Βαΐων με Λαβράκι, βλίτα και ούζο στην κατσαρόλα

Newsroom.
28/04/2024 06:55
 
 
 

Αυτό το φαγητό πραγματικά μυρίζει καλοκαίρι! Λαβράκι, βλίτα και ούζο σε ένα απίστευτα νόστιμο πιάτο.

Νένα Ισμυρνόγλου

Υλικά

Μερίδες: 4
1 κιλό φιλέτα από λαβράκι, αλατοπιπερωμένα
1.200 γρ. (ζυγισμένα ακαθάριστα) βλίτα, καθαρισμένα (Ξεχωρίζουμε τα φύλλα από τα τρυφερά κοτσάνια. Τα φύλλα τα αφήνουμε ολόκληρα, ενώ τα τρυφερά κοτσάνια τα ψιλοκόβουμε.)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε καρέ
1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
60 ml χυμός λεμονιού
60 ml ούζο
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Για να φτιάξουμε λαβράκι με βλίτα και ούζο στην κατσαρόλα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ψάρια για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια από τα βλίτα για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τα φύλλα από τα βλίτα, τον δυόσμο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 38 περίπου 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Βάζουμε προσεκτικά πάνω από τα χόρτα και τα ψάρια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ούζο και τον λεμονοχυμό και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Food styling: Σταυρούλα Φουτσά
Πιάτα από την εταιρεία The concrete project

Η συνταγή πρωτοκυκλοφόρησε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου «Καλοκαιρινές μαγειρικές με ψάρια».

Πηγή: Γαστρονόμος

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*